Artikkelit lainoista

Etsitkö lainaa?

Vertailemalla löydät edullisimman lainan

Vertaa lainoja

Laina-artikkelit

Kuinka paljon velkaa on liikaa velkaa?

23 lokakuun 2020

Velkaantuminen on aiheena lähes tabu – siitä ei puhuta ja velkaantuminen hävettää. Suomalaiset kotitaloudet velkaantuvat koko ajan enemmän kuin edellisinä vuosikymmeninä. Mistä tiedät, että et tule ottaneeksi liikaa velkaa?

Lainaa ilman korkoa – onko se mahdollista?

11 marraskuun 2019

Yksinkertaisimmillaan lainaaminen tarkoittaa, että henkilöllä Yksi on ylimääräistä rahaa, jonka hän on valmis antamaan väliaikaisesti henkilö Kakkoselle, jolla taas on kova tarve ylimääräiselle rahalle juuri sillä hetkellä.

Kuinka rahoittaa remontti?

1 marraskuun 2019

Remontointihaaveet voivat kuitenkin usein tyssätä joko ajan, rahan tai ammattitaidon puutteeseen. Perkasimmekin vastoinkäymiset sinulle valmiiksi läpi ratkaisuehdotuksineen!

Rahan lainaaminen ystävälle tai perheenjäsenelle

23 lokakuun 2019

Moni meistä on ollut tilanteessa, jossa hyvä ystävä tai perheenjäsen pyytää rahaa lainaksi. Läheisten pyynnöille on usein vaikea sanoa ei.

Lainan korko – mistä se koostuu ja miten sen voi laskea?

23 lokakuun 2019

Pohditko, miten lainan korko lasketaan, vai haluatko tietää lisää lainan korosta ja sen määräytymisestä? Näissä tapauksissa tämä juttu on juuri sinulle. Seuraavaksi kerromme mistä palasista korko muodostuu, kuinka se määräytyy ja miten tapahtuu lainan koron laskeminen.

Suomen lainamarkkinoita hallitsee kaksi suurta toimijaa

4 tammikuun 2018

Suomessa on melkein 6 miljoonaa asukasta, tuhansia järviä ja satojatuhansia poroja. Meillä on myös lainamarkkinat, joita hallitsevat lähinnä suuret pankkijättiläiset. Mutta mitkä ovat suurimmat rahalaitokset Suomessa?

Lainan maksu vai säästäminen – Kumpi kannattaa?

29 joulukuun 2017

Yksi rahankäyttöön liittyvistä ikuisuuskysymyksistä on, kannattaako laina maksaa pois ennen kuin alkaa säästää tai sijoittaa. Nopeasti maalaisjärjellä ajateltuna tuntuu järkevältä maksaa lainat ennen säästämisen aloittamista, mutta asia ei ole aivan näin mustavalkoinen.