Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)
Tietoa palveluntarjoajasta

Ålandsbanken

Ålandsbanken (alkuperäiseltä nimeltään Ålands Aktiebank) on ahvenanmaalainen pankki. Ålandsbanken tarjoaa pankkipalveluita, Premium Bankingia sekä Private Bankingia. Se oli myös ensimmäinen pankki Suomessa, joka alkoi tarjota Private Banking -palveluita. Ålandsbanken toimii Ahvenanmaalla, manner-Suomessa sekä Ruotsissa.

Suoralaina

Suoralaina on Ålandsbankenin tarjoama vakuudeton kulutusluotto, jota voi saada 3 000 – 15 000 euroa. Suoralainaa ei tarvitse hakea pankkikonttorista vaan Ålandsbanken tarjoaa Suoralaina-palvelun. Sen avulla voit hakea lainaa netistä, Internetkonttorin kautta. Internetkonttori on sähköinen portaali, jonka avulla voi digitaalisesti hallinnoida raha-asioitaan kuten esimerkiksi lainojaan Ålandsbankenissa. Voit vertailla myös muiden pankkien lainoja täällä.

Suoralaina on eräänlainen joustoluotto, sillä voit nostaa saamasi lainasumman kokonaisuudessaan tai vain osan. Jos olet lyhentänyt lainaa useamman kerran, voit nostaa lyhentämääsi lainamäärää vastaavan summan automaattisesti uudelleen ilman, että olet yhteydessä pankkiin.

Suoralainan kustannukset

Suoralainan ÅAB primekorko on + 5,0 %. Luotonavausmaksu, uusi laina ja lainamäärän korotus maksavat 300 euroa jokainen. Nostoprovisio on 2,5 % nostetusta rahamäärästä. Suoraveloitus maksaa 2,40 euroa, jos ei ole Private Banking tai Premium Banking -asiakas. Näille asiakkaille suoraveloituksen hinta on alhaisempi, 1,90 euroa.

Premium Banking -asiakkuudesta hyötyy myös, mikäli haluaa lykätä lainan lyhennystä. Premium Baking -asiakkaille lainan lyhentämisen lykkääminen on näet Internetkonttorin kautta tehtynä. Muut joutuvat maksamaan lainan lyhennyksen lykkäämisestä 85 euroa. Kaikilta asiakkailta veloitetaan suoraveloitusmaksu, jonka suuruus on 2,4 euroa kuukaudessa.

Suoralainan ehdot ja lainan lyhentäminen

Ålandsbanken tarkistaa aina luottotiedot ennen lainan myöntämistä. Suoralainan saadakseen hakijalla täytyy olla säännölliset tulot, jotka tulevat hakijan Ålandsbankenin tilille. Hakijan täytyy käytännössä siis olla Ålandsbankenin asiakas. Suoralaina myönnetään toistaiseksi voimassaolevana.

Suoralainaa lyhennetään kuukausittain. Korkoa maksetaan vain nostetusta euromäärästä. Avausmaksu peritään ensimmäisestä nostetusta lainasummasta ja luotonavausmaksu kustantaa 300 euroa. Koko saamaansa lainasummaa ei ole pakollista nostaa kerralla, mutta jokaisesta nostosta joutuu maksamaan toimituspalkkion, joka on 2,5 prosenttia nostetusta määrästä. Suoralainan lainahakemus pyritään käsittelemään viikossa. Lainapäätöksen voi lukea esimerkiksi Internetkonttoriin saapuneista viesteistä.

Vertaa kaikkien pankkien lainoja täällä.

Mikä laina on sinulle sopiva?

provider-pl.spinner.text

Etkö löydä etsimääsi lainaa?
Mitä lainoja haluaisit vertailla?