Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Kilpailuta lainat ja löydä paras tarjous juuri sinulle

Hakemuksen täyttö on helppoa ja vie vain muutaman minuutin. Voit saada rahat tilille jopa saman päivän aikana

 • Instant Löydä edullisin 500 - 50 000 € laina
 • Rocket Yhdellä hakemuksella jopa 23 pankin tarjoukset
 • Badge Autamme sinua löytämään parhaan rahoituksen

Laske kuukausieräsi

15000 €
10 vuotta
Arvioitu kuukausierä: 0 € 6 4 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on {{loanAmount}} €, takaisinmaksuaika {{tenure}} vuotta, tilinhoitomaksu {{monthlyFee}} €, avausmaksu {{startUpFee}} € ja nimelliskorko {{interestRate}} %, on lainan todellinen vuosikorko {{apr}} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {{totalRepayment}} €, eli {{monthlyRepayment}} €/kk. Lainasumma voi olla 500–60 000 € ja takaisinmaksuaika 1–15 vuotta. Lopullinen todellinen vuosikorko on asiakaskohtainen ja vaihtelee välillä 4,95–38 %. Nimelliskorko on korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, tämän jälkeen sopimuksen mukainen.
 • Instant Löydä edullisin jopa 50 000 € laina
 • Rocket Yhdellä hakemuksella jopa 23 pankin tarjoukset
 • Badge Löydä paras rahoitus
4.4
Perustuu 16 arvosteluun
powered by

Näin haet ja vertailet lainaa

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme jopa 20 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Mitä sinun tulee tietää lainahakemuksesta

Lainahakemus ja lainan hakeminen ovat tärkeä osa oman talouden hallintaa, ja niitä kannattaa harkita huolella. Ennen lainan hakemista tulee olla kattava käsitys mitä on hakemassa, mistä lainaa hakee, ja mitä tietoja lainanantaja mahdollisesti kysyy sinulta. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainan saaminen on prosessi, jonka haluamme tehdä mahdollisimman helpoksi ja selväksi sinulle.

Mitä sinun tulee tietää lainahakemuksesta

Lainaa kumppaneiltamme

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Mikä on lainahakemus?

Lainahakemus on lomake tai dokumentti, jolla haet lainaa pankilta, rahoituslaitokselta tai lainanvälittäjätlä. Lainahakemuksen avulla pankki arvioi lainanhakijan tiedot, ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä. Lainahakemukseen tulee tiedot hakijasta, ja haettavasta lainasta.

Miten lainahakemus täytetään?

Lainen hakeminen lähtee liikkelle lainahakemuksen täyttämisellä. Lainahakemukset vaihtelevat rahoituslaitoksen mukaan, mutta käytännössä pankit haluavat tietää samankaltaisia asioita lainanhakijasta. Pankkeja kiinnostaa ensisijaisesti millainen hakijan taloudellinen tilanne on.

Hakemuksen täyttö kestää noin kolme minuuttia. Kun hakemus on täytetty, saat heti päätöksen siitä, voidaanko sinulle myöntää lainaa. Yhteistyökumppaneillamme on muutamia yleisiä ehtoja, jotka sinun on täytettävä.

Alla näet yleiset kriteerit lainanhakijoille:

 • Lainoja myönnetään vain 20-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille.
 • Lainanhakijan vuositulojen (ennen veroja) on ylitettävä 12000€.
 • Hakijalta vaaditaan säntillistä taustaa raha-asioiden hoidosta – julkisista maksuhäiriöistä ei saa löytyä merkintöjä.

Mitä tietoja tarvitaan?

Lainahakemukseen tarvitaan perustiedot hakijasta, tai hakijoista. Lainaa voi hakea yksi henkilö, tai lainaa voidaan hakea yhdessä esimerkiksi puolison kanssa. Joskus luoton takaajana voi toimi myös kolmas henkilö, jonka tiedot pankki haluaa myös.

Perustietoihin kuuluu ainakin seuraavat:

 • Hakijan nimi, osoite ja yhteystiedot
 • Palkansaajalta palkkatiedot, yleensä viimeiseltä kolmelta kuukaudelta
 • Eläkeläiseltä tarvitan eläkepäätös
 • Yrittäjältä tarvitaan henkilökohtainen verotuspäätös ja viimeisin vahvistettu tilinpäätös
 • Tiedot perheestä, erityisesti elätettävien määrä
 • Tiedot työsuhteesta
 • Nykyiset lainat ja velvoitteet

Kuinka nopeasti lainahakemus käsitellään?

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen, saat sen jälkeen vastauksen heti. Parhaassa tapauksessa sinulla listattuna on useita eri vaihtoehtoja joita voit vertailla. Näin voit rauhassa käydä läpi saamasi tarjoukset ja päättää sen jälkeen, hyväksytkö jonkun niistä. Nopeimmillaan yhteistyökumppanimme maksavat lainan tilille heti, eli saat rahat käyttöösi vielä saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä.

Kun olet valinnut itsellesi sopivan vaihtoehdon, saat lopullisen lainatarjouksen, kun olet toimittanut tarvittavat liitteet lainanmyötäjälle.

Mikäli tarvitset apua tai sinulla on kysyttävää hakemisesta, soita asiakaspalveluumme 010 271 7291 arkisin klo 10:00 - 17:00

Milloin rahat tulevat tilille?

Jos täytät kriteerit ja lainahakemuksesi hyväksytään, alat saada tarjouksia lainoista välittömästi. Ensimmäiset lainatarjoukset tulevat usein jo minuutin sisällä. Lähetämme sinulle myös tiedon sähköpostitse sekä tekstiviestitse kun olet saanut uusia tarjouksia. Vertailuun pääset aina takaisin näistä viesteistä löytyvän linkin kautta.

Hyväksyessäsi jonkin lainatarjouksista, saat nopeimmillaan lainan tilillesi heti. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että sinulla sekä lainanmyöntäjällä on tili samassa pankissa. Useimmilla luotonmyöntäjillä yhteydet toimivat nopeasti kaikkiin yleisimpiin pankkeihin, mutta tarkan tiedon saat aina luotonmyöntäjien verkkosivuilta.

Millainen laina sopii minulle?

Arvioi realistisesti tilanteeseesi soveltuva lainasumma ja kuukausierä. Kun harkitset lainasummaa, käytä lainalaskuria niin löydät sopivamman lainan kuukausierän itsellesi.

Kun olet hakemassa lainaa, arvioi tarkasti mihin tarvitset lainaa ja mihin aiot sen käyttää. Myös lainan summa ja takaisinmaksuaikataulu tulee mitoittaa oman talouden mukaan nyt ja tulevaisuudessa.

Se, paljonko voi saada lainaa, riippuu monesta asiasta. Kannattaa miettiä tarkasti, minkä verran lainaa tarvitsee. Liian ison lainan hakeminen voi olla houkutteleva vaihtoehto, mutta korko- ja muut kulut kasvavat lainasumman noustessa.

Lainan saamiseen ja lainasummaan vaikuttavat muun muassa hakijan tulot ja maksuhistoria. Perusvaatimuksina lainan saamiselle ovat yleensä säännölliset tulot (esimerkiksi siis työpaikka tai eläketulot) ja puhtaat luottotiedot.

Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä, ei lainaa yleensä saa. Tästä poikkeaa vain hyvin harva lainantarjoaja. Yksi poikkeus vahvistaa kuitenkin säännön, sillä Svea tarjoaa SveaPrivat -lainaa myös luottotiedottomille. Heilläkin on kuitenkin tiukka seula: Hakijalla ei saa olla uusia maksuhäiriömerkintöjä viimeisen vuoden aikana. Mikäli hakijalla on vanhempia luottohäiriömerkintöjä, ne on täytynyt suorittaa, eli niissä täytyy olla ref-merkintä.

On olemassa nyrkkisääntöjä sille, kuinka suuria lainoja asiakas voi saada. Esimerkiksi Handelsbanken lähtee usein siitä, että kulutusluottoa voi saada kolme kertaa kuukausitulojensa verran. Eli jos kuukausittaiset bruttotulot (eli tulot ennen veroja) ovat esimerkiksi 2 789 euroa, voi saada Handelsbankenista kulutusluottoa korkeintaan 8 367 euroa.

Lainan korko ja takaisinmaksu

Vaikka useimmat lainan tarjoajat esittävät sivuillaan samoja nimelliskorkoja, usein korko vaihtelee hakijan mukaan. Kun siis täytät lainahakemuksen, mieti omaa tilannettasi, ja kuinka lainanmyöntäjä sen näkee. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen saat henkilökohtaisen lainatarjouksen, jossa näet lopullisen koron, joka määräytyy takaisinmaksukykysi perusteella.

Lainan takaisinmaksu alkaa heti sopimuksen alettua. Lainahakemuksessa ja lainasopimuksessa on määritelty erikseen lyhennyssuunnitelma, jossa kerrotaan takaisinmaksun aikataulu. Pienissä joustoluotoissa laina-aika on yleensä muutamasta kuukaudesta kahteen vuoteen, ja isommissa lainoissa se voi olla jopa kymmenen vuotta. Jos lainan lyhentämisessä on ongelmia, ota heti yhteyttä lainantarjoajaan ja sovi maksusuunnitelmasta.

Oli lainasumma lopulta mikä hyvänsä, tulee kiinnittää huomiota aina lainan kokonaiskustannuksiin. Yksittäisestä hyvästä mittarista ei pidä hämääntyä, kuten esimerkiksi alhaisesta kuukausikorosta tai alhaisista avauskustannuksista, vaan tulisi keskittyä kokonaisuuteen. Lopulta joutuu kuitenkin maksamaan kokonaiskustannukset, joten niistä on hyvä olla perillä heti alkuunsa.

Kokonaiskustannukset tarkoittavat kaikkia niitä kustannuksia, jotka lainasta tulevat. Toinen käytetty mittari on todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko ilmoitetaan prosenttimuotoisena ja siihen on laskettu mukaan:

 • lainan käsittelykulut
 • lainaa maksettaessa perittävät ilmoituskulut
 • lainan avaus- ja palvelumaksut

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.