Maissinen pankkikortti ohjaa ekologiseen kulutukseen

|Posted by | Esittelyssä, Kaikki artikkelit, Uutiset
Tags: , , , , ,

uutisjuttu vertaaensin

Luottokortti maissista?

Oletko aina haaveillut pelastavasi maailman? Ainakin rakkaan Itämeremme pelastamiseen voi osallistua syyskuusta alkaen Ålandsbanken-pankin uudella Itämeri-kortilla.

Lue lisää Ålandsbankenin lainoista ja luottokorteista hintavertailuistamme!

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä, ja sen tervehdyttämisen eteen on ponnisteltu eri tahojen voimin vuosia. Ongelmia aiheuttavat esimerkiksi ylikalastaminen, rehevöityminen ja ympäristömyrkyt.

Itämeren puolesta on tehty mainoskampanjoita ja sen suojelutyöhön ovat osallistuneet kovat suomalaisnimet taiteilijoista tieteilijöihin. Yksi uusimmista tavoista auttaa Itämerta on Itämerikortti, jonka Ålandsbanken lanseerasi äskettäin.

Ei muovi- vaan maissikortti

Uusi Itämerikortti toteuttaa ekologisia periaatteita monella tapaa. Se ei vain tarjoa apuja ekologiseen elämään vaan on itsessään ekologinen. Itämerikortti on nimittäin materiaaliltaan biohajava ja luontoystävällinen: Maissia. Tätä ei kuitenkaan normaalissa jokapäiväisessä käytössä huomaa, sillä kortti kestää siinä missä muovisetkin.

Lue miten maksaminen käy Kiinassa WeChat-sovelluksella!

Itämerikortti on toiminnaltaan tavallinen pankkikortti. Ålandsbankenin mukaan siinä on kaikki tavalliset ominaisuudet, eikä se estä ympäristöystävällisyyden nimissä sinua ostamasta vaikka maasturia tai lentämästä lentokoneella maailman ympäri.

Åland Index mittaa ostostesi ekologisuutta

Åland Index aktivoidaan Itämerikorttiin liitettynä palveluna tämän vuoden lopussa. Indeksi laskee ostosten hiilijalanjäljen ja ohjaa näin asiakasta luontoystävällisempään toimintaan. Hiilijalanjälki kertoo ostosten hiilidioksidipäästöjen määrän keskimäärin.

Laskun maksamisen yhteydessä kulutusta voi kompensoida lahjoittamalla kulutusta vastaavan summan luonnonsuojeluun. Tavoitteena on ohjata ihmisiä ympäristöystävällisempään elämään tarjoamalla ajantasaista tietoa kulutustottumuksista.

Ympäristöystävällisiä valintoja voi jokainen tehdä jokaisena päivänä. Vaihda auto julkiseen liikenteeseen ja hyppää siitä pyörän selkään. Punaisen lihan vähentäminen ja satokauden kotimaisten kasvisten syönti auttavat parantamaan niin omaa kuin ympäristönkin hyvinvointia.

Yleisenä nyrkkisääntönä voidaan todeta, että jos säästää rahaa, säästää myös luontoa. Me autamme sinua säästämään rahaa vertailemalla rahoitustuotteita kuten luottokortteja:

Vertaile luottokortteja

Käytännössä Åland Index toimii seuraavalla tavalla:

  1. Ostat nipun banaaneja ja maksat ostoksesi kortilla.
  2. Tieto banaanien ostamisesta lähtee luottokorttiyhtiölle. MasterCardilta saadaan jälleenmyyjän kategoriakoodi.
  3. Maksu varmistetaan ja lähetetään pankkiin.
  4. Indeksi laskee ostoksen hiilijalanjäljen. MasterCardilta saatu jälleenmyyjän kategoriakoodi yhdistetään toimialaan ja sen aiheuttamaan ympäristökuormitukseen. Seuraavalla kerralla ostat tämän perusteella kenties banaanien sijasta kotimaisia omenoita!
  5. Saat kerran kuukaudessa arvion ostostesi hiilijalanjäljestä. Samalla saa vinkkejä ympäristönsuojelun tukemiseen.

Uuden pankkikortin lanseerauksella Ålandsbanken jatkaa linjaa, jossa ympäristö ja Itämeri on nostettu tärkeään osaan pankin yritysvastuuta. Pankilla on esimerkiksi tarjolla säästötili nimeltään Itämeritili.

Itämeritilille säästämällä kartuttaa

a) omaa varallisuuttaan

b) Ålandsbankenin lahjoituksia ympäristönsuojelutyöhön.

Lue lisää Ålandsbankenin palveluista!