Nämä viisi huonoa tapaa estävät sinua rikastumasta

|Posted by | Kaikki artikkelit
Tags: , ,

Huonoa tapaa estävät rikastumasta

Miten rikastun?

Meillä kaikilla on huonoja tapoja eikä kukaan (paitsi ehkä Disneyn prinsessoista Tuhkimo) ole täydellinen. Monista pahoista tavoista on vaikea päästää irti, koska ne ovat yleensä vanhoja ja pinttyneitä, mutta rohkaisemme sinua pääsemään eroon muutamasta.

Jos pääset eroon näistä viidestä huonosta tavasta, saat taloutesi parempaan kuntoon!

Huono tapa 1: Ostat heti ensimmäisen näkemäsi tuotteen

Ostat ensimmäisen näkemäsi tuotteen vertailematta tai miettimättä ostosta sen kummemmin, oli kyseessä vaate tai kotivakuutus. Saatat nimittäin saada saman tuotteen toisesta kaupasta paljon halvemmalla. Varsinkin nettiostosten vertailu on helppoa.

Esimerkiksi luottokorttien hintoja ja ominaisuuksia voi vertailla  helposti ja nopeasti luottokorttivertailussamme:

Huono tapa 2: Teet aina samoja asioita

Et koskaan astu pois mukavuusalueeltasi, vaan teet tuttuja ja turvallisia asioita tutussa ympäristössä. Tästä syystä olet aina ollut saman pankin, lähikaupan tai kuntosalin asiakas.

Voi kuitenkin olla, että toinen kauppa tai pankki olisi sinulle paljon edullisempi, ja voisit säästää useiden vuosien asiakkuudessa huomattavasti. Välillä kannattaa poistua mukavuusalueelta, ja katsoa mitä muuta on tarjolla. Oletko esimerkiksi kuullut Diners Clubista tai katsonut Ålandsbankenin tuotteita? Vanhaan voi aina palata takaisin, jos siltä tuntuu.

Suosittelemmekin lämpimästi kilpailuttamaan kerran vuodessa ainakin sähköyhtiösi, luottokorttisi, vakuutuksesi ja lainasi. Voit saada paremman diilin, usko pois.

Lue lisää: Vertaile ja kilpailuta vuosittain ainakin nämä

Huono tapa 3: Elät kädestä suuhun

Käytät aina kaikki tulosi, tai menosi ovat jopa suuremmat kuin tulosi. Näin sinulle ei jää mitään säästöihin tulevaisuuden varalle tai sijoitettavaksi. Jos mahdollista, älä käytä kaikkia tienaamiasi rahoja heti, vaan ole suunnitelmallisempi menoissasi ja jätä hieman sivuun säästötilille tai vaikka rahastoon.

Näistä voit saada jo parissa vuodessa mukavan tuoton säästöillesi. Voit myös hyödyntää näppärää Excel-budjettiamme kotisi taloudenpidossa.

Huono tapa 4: Hyväksyt kieltävän vastauksen

“Ei” ei ole aina ehdoton ”Ei”. Kieltävä vastaus voi tuntua tyrmäävältä ja jopa lannistavalta, mutta jos näytät että osaat taistella ja tehdä paljon töitä haluamasi asian eteen – olipa kyseessä uusi työpaikka, palkankorotus tai jotain muuta – saatat huomata että ”Ei” voikin muuttua myönteiseksi vastaukseksi.

Kyse on siitä, uskotko itseesi ja onko perustelusi kieltävän vastauksen kumoamiseen selkeä ja looginen. Älä hyväksy aina kieltävää vastausta heti: usein kannattaa yrittää ainakin kerran uudestaan!

Oikealla asenteella voit löytää hopeareunuksen mistä vain. Huolestuttaako sinua esimerkiksi Brexit? Älä suotta huolehdi siitä vaan ala miettiä, miten voit hyötyä Brexitistä samalla, kun nettishoppailet!

Huono tapa 5: Arvioit väärin omat tarpeesi ja ajankäyttösi

Älä maksa palveluista tai tuotteista, joiden käyttöä epäröit. Monien asioiden kohdalla on ensin hyvä arvioida tarkkaan oma tarve, budjetti ja ajankäyttö, niin et joudu maksamaan turhasta.

Jos olet hankkimassa luottokorttia, älä ota korttia, johon ei sisälly mitään etuja. Vaihtoehtoja kannattaa vertailla ennen ensimmäisen houkuttelevan tarjouksen hyväksymistä. Maksa vain siitä, mitä oikeasti tarvitset!

Lue myös: 7 neuvoa parempaan taloudenhallintaan