Näistä merkeistä tiedät, ettei taloudessasi ole kaikki kohdallaan

|Posted by | Kaikki artikkelit, Vinkit
Tags: , ,
Varoitusmerkit omassa taloudessa

Milloin sinun tulisi huolestua taloudestasi? Ennakoi vaaran merkit

Oman talouden tarkkaileminen ei välttämättä ole sitä kaikista hauskinta puuhaa. Niinpä monet tekevät oman talouden hallinnasta pikemminkin rutiinin kuin viikonloppuhuvin esimerkiksi Excel-budjetin avulla. Talouttaan on helppo trimmata myös vertailamalla ja kilpailuttamalla esimerkiksi rahoitustuotteetLue myös hauskat säästövinkkimme!

1. Menosi ylittävät jatkuvasti tulosi

Jos taloutesi on muuten kunnossa eli sinulla on esimerkiksi säännölliset tulot, ei ole niin vaarallista, vaikka joskus menot ylittäisivätkin tulot. Osittain juuri tähän tarkoitukseen onkin markkinoille ylipäätänsä tullut sellaisia ratkaisuja kuin luottokortit, jotka  tarjoavat usein helppoa lainaa arjen tilanteisiin, ja kaikissa luottokorteissa on 30 päivää korotonta maksuaikaa.

Lue lisää: Kannattaako lainat maksaa yhdistelylainalla?

Mikäli sen sijaan jatkuvasti kulutat enemmän kuin tienaat, kannattaa sinun miettiä kulutustottumuksiasi uudelleen. Karsi ainakin pienet, helpot menot, joista tulee nopeasti kuukaudessa suuri summa. Tällaisia heräteostoksia voivat olla esimerkiksi päivittäin ostetut iltapäivälehdet.

2. Luottokorttilaskut jäävät maksamatta

Yksi selkeimmistä hälytysmerkeistä on, jos laskusi alkavat erääntyä, eikä sinulla ole varaa maksaa niitä. Pahin virhe on, jos vain suljet laskut mielestäsi tai heität saman tien roskakoriin. Sen sijaan, että ignooraat laskut, ota härkää sarvista ja ota saman tien yhteyttä luotonantajaasi. Voit yleensä neuvotella eräpäivän siirtämisestä tai sopia maksusuunnitelmasta.

Pyri välttämään maksuhäiriömerkintä, mikäli mahdollista. Maksuhäiriömerkintä voi vaikuttaa paitsi lainansaantiin niin myös mahdollisuuksiksi napata unelmiesi työpaikka.

Luottokorttilaskut maksamatta? Lue tämä!

3. Rahan ajatteleminen alkaa ahdistaa

On huono merkki, mikäli ajatus laskuista ja muusta rahan menoon liittyvästä alkaa ahdistaa. Ota selville, onko sinulla liikaa velkaa ja ota tarvittaessa yhteys auttaviin järjestöihin kuten esimerkiksi Takuu-säätiöön, jonka yhtenä tehtävänä on auttaa rahaongelmiin joutuneita. He osaavat auttaa sinua eteenpäin.

Vältä velkahelvetti hakemalla ajoissa apua, sillä tärkeintä on, että haet rohkeasti apua etkä piilottele ongelmiasi.

Taloudellinen käyttäytyminen periytyy

Jos olet usein rahapulassa eivätkä rahat meinaa riittää seuraavan kuun maksuihin, voi olla hyvä ajatus pysähtyä hetkeksi paikoilleen ja arvioida, mistä se saattaa johtua. Miten omat vanhempasi käyttivät rahaa tai puhuivat rahasta? Tutkimusten mukaan taloudellinen käyttäytyminen näet periytyy, joten oman taustan selvittäminen voi auttaa, kun ongelmia aletaan selvittää.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *