Uudet maksutavat eivät leviä pikkukauppoihin

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Maksaminen, Ostaminen, Uutiset
Tags: , , , ,

uudet_maksutavatMobiili ei vielä toimi pikkukaupoissa

Kaikesta mobiilivouhkaamisesta huolimatta korttimaksaminen on mobiilimaksamista suositumpaa Pohjoismaissa, ja tähän on muutamia syitä, joista esiin nousevat muun muassa helppous ja tottumus.

Yksi syy on myös se, että kortti ja käteinen käyvät melkein missä tahansa, eikä niitä varten tarvitse ladata erillisiä sovelluksia tai arpoa, mitä maksupäätettä kukin kauppa sattuu käyttämään. Toisin sanoen kuluttajille kehitetään jatkuvalla syötöllä uusia kiinnostavia maksutapoja kuten esimerkiksi Danske Bankin Mobile Pay, mutta niiden käyttöön ottaminen takkuaa, koska kaupat eivät ole halukkaita investoimaan niihin. 

Mikseivät pienemmät kaupat sitten omaksu uusia maksutapoja sitä mukaan, kun niitä markkinoille tulee? Vaikka toimivat maksuvälineet ovat kaupalle elinehto, epäilyttää pienempiä toimijoita muun muassa kulut ja turvallisuus. Lue lisää alta!

Lue myös, miten kauppa käy Kiinassa!

Uudet maksutavat eivät kiinnosta pieniä kauppoja

Kaupan liitto on tehnyt tutkimuksen, jonka mukaan pienet kaupat uhkaavat jäädä mobiilikehityksessä isojen toimijoiden jalkoihin.

Uudet maksutavat otetaan näet käyttöön nopeammin isoimmissa ketjuissa kuin pienissä kivijalkaliikkeissä. Kivijalkaliikkeet ja pienet kaupat pyrkivät usein erottautumaan suurista kilpailijoistaan muun muassa hyvällä palvelulla, mutta erilaisten maksuvaihtoehtojen tarjoaminen ei tällä hetkellä ole heille ykkössijalla.

Itse asiassa maksutapojen laajentaminen ei tällä hetkellä edes kiinnosta pieniä yrityksiä. Tutkimuksen mukaan yli 90 % kivijalkakaupoista on tyytyväisiä nykyisiin maksutapoihinsa eikä suurin osa suunnittele laajentavansa mobiilimaksamiseen lähiaikoina. Erityisesti pienempiä kauppoja hiertää uusien maksutapojen kalleus. Heitä arveluttaa myös maksutapahtumien turvallisuus.

Lue myös: Miten maksan selfiellä?

Luottokortti käy melkein kaikkialla

Perinteinen muovinen luottokortti on edelleen mitä erinomaisin maksuväline – erityisesti verkkokaupassa. Se käy melkein kaikkialla ja turvaa hankintasi aivan eri tavalla kuin esimerkiksi pelkkä tilinsiirto. Jos kauppa menee pieleen, voit vaatia korvauksia luottokorttiyhtiöltä epäonnistuneista kaupoista. Lisäksi luottokorttien tuoteturvavakuutus rientää apuun, jos tuote on jo ostettu mutta vahingoittunut.

Korvausehdot vaihtelevat luottokorteittain, joten kannattaa tutustua luottokorttien ostoturvavertailuun sivuillamme.

Lue lisää: 5 syytä hankkia luottokortti

Voit vertailla luottokortteja ilmaisessa luottokorttivertailussamme:

Vertaile luottokortteja

Ostaminen keskeytyy, jos sopivaa maksutapaa ei löydy

Kaupan liitto ei selvittänyt ainoastaan kauppiaiden tuntoja maksuvälineistä vaan myös kuluttajat saivat sanoa sanansa. Kävi ilmi, että kuluttajien näkökulmasta toimivat maksuvälineet olivat erittäin tärkeä osa ostokokemusta. Tämä on luonnollista, sillä maksutapahtuma on kriittinen osa ostoprosessia: siinä vaiheessa raha siirtyy asiakkaalta myyjälle.

Ostaminen ei myöskään rajoitu kivijalkaliikkeisiin vaan ulottuu myös nettikauppoihin. Verkkomaksamisen on toimittava kitkatta ja sopiva maksutapa löydyttävä, sillä yli 40 prosenttia verkko-ostajista ilmoitti keskeyttäneensä viimeisen vuoden aikana ostamisen maksamisvaiheessa ja merkittävimpänä syynä oli mieleisen maksutavan puuttuminen. Erityisesti herkästi ostotapahtuman keskeyttivät alle 50-vuotiaat naiset.

Lue lisää verkkokaupan maksutavoista!

Lähde:

Kauppa