UnionPaystä kilpailija Visalle ja Mastercardille?

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit
Tags: ,

UnionpayMikä on UnionPay?

UnionPay on ostosmäärillä mitattuna maailman kolmanneksi suurin kortti Visan ja Mastercardin jälkeen. Kiinan ulkopuolella se hyväksytään maksuvälineeksi 150 maassa.

Lue lisää: Visa vai MasterCard? Kumpi on parempi?

Kiinalainen UnionPay -maksukortti yleistyy maksuvälineenä ympäri Eurooppaa, myös Suomessa. Kortista on tulossa kovaa vauhtia kilpailija Visalle ja Mastercardille. UnionPayn käyttäjämäärät ohittavat jo American Expressin: kortilla on yli 330 miljoonaa käyttäjää.

UnionPay-korttia tarjoavat tällä hetkellä vain ja ainoastaan kiinalaiset pankit. Jos sinua kiinnostaa hankkia luottokortti, voit vertailla sivuiltamme eri vaihtoehtoja ja löytää sinulle parhaimman vaihtoehdon:

Vertaile luottokortteja

 

UnionPay Suomeen

Maksupalveluyritys Nets on alkanut tarjoamaan maksumahdollisuutta kiinalaisella luottokortilla kaupoille. Suomessa korttia vastaanotetaan kuitenkin vielä harvoissa kauppapisteissä, pääasiassa pääkaupunkiseudulla muutamissa turistien suosimissa liikkeissä, Helsinki-Vantaan lentokentällä sekä esimerkiksi Finnairin lennoilla

Suomessa on arvion mukaan n. 200 myymälää joissa kiinalaisasiakkaat ovat merkittävä osa asiakaskunnasta. Kortin käyttömahdollisuus olisi siis erittäin tärkeää. Monella kiinalaisella on korttina myös Visa tai Mastercard, mutta Kiinan valtio on asettanut luottokorttien käytölle valuuttarajoituksia, ja siksi turistit suosivat mieluummin kotimaista pankkikorttiaan, kertoo Netsin kaupallinen johtaja Sami Toivonen.

Kiinan valtion vuonna 2002 perustaman UnionPay:n osakkaina ovat kaikki kiinalaispankit. Korttijärjestelmä perustettiin sillä Kiinan valtio halusi kehittää maksubisnekseen kansallisen vaihtoehdon.

UnionPayn käyttömahdollisuuden laajentuminen lisäisi varmasti kiinalaisturistien kulutusta Suomessa. Viime vuonna kiinalaisturistit toivat Suomeen jo 132 miljoonaa euroa, ja kiinalaisturistien määrä kasvaa jatkuvasti.

Kaikki kaupat eivät ole ehkä edes varautuneet siihen että osalla heistä on käytössään vain UnionPay-kortti. Ostosten määrä kasvaisi varmasti jos kortilla olisi paremmat käyttömahdollisuudet Suomessa. Osa maksupäätteistä on päivitettävä ennen kuin ne pystyvät lukemaan UnionPay-kortteja.

Lähteet:

NetsKauppalehti

Maria Mankinen

Maria Mankinen

VertaaEnsin.fi viestintä- ja markkinointivastaava. Maria on tarkka raha-asioissaan ja kiinnostunut säästövinkeistä.

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *