Top 5 talousblogit: Talous ja säästäminen

|Posted by Maria Mankinen | Kaikki artikkelit
Tags: blogit, Talousblogit

Top5 talousblogitTiedon ja inspiraation jakaminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Tästä syystä halusimme listata 5 parasta ja informatiivista suomalaista talousaiheista blogia. Jos etsit siis ohjeita, vinkkejä, mielipiteitä, uutta tietoa tai motivaatiota, ja talousaiheet, sijoittaminen ja säästäminen kiinnostavat, kannattaa alla olevaa listaa vilkaista.

Jos jokin näistä blogeista on sinun, voit käyttää allaolevaa koodia blogissasi niin saat TOP 5-merkin blogiisi!

1. Raha ja talous http://blogit.image.fi/rahajatalous/ holappa_ahokas

”Raha ja talous -blogi perustettiin vuoden 2010 marraskuussa jälkikeynesiläisen rahatalousanalyysin populaariksi julkaisukanavaksi. Vuoden 2010 jälkeen blogissa on julkaistu yli 250 kirjoitusta lyhyistä kommenteista, keskusteluartikkeleihin ja viihteellisistä dialogeista syvällisiin rahan ja talouden analyyseihin. ”

Raha ja talous -blogin tarkoituksena on analysoida modernin rahan olemusta selkeästi ja loogisesti. Teemoja ovat muun muassa erilaiset rahapoliittiset näkemykset, rahan yhteiskunnallinen merkitys, sekä keskuspankkien, yksityisten pankkien ja valtion roolit rahanluontiprosessissa. Blogi antaa uusia näkökulmia ja miettimisen aihetta ajankohtaisiin talousasioihin ja blogin kommenttiosiossa käydäänkin lukijoiden välillä aktiivista keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa.  Blogin takana ovat tutkijana Helsingin yliopistossa politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksella toimiva Lauri Holappa ja kansantaloustieteestä valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteri Jussi Ahokas. Holapan ja Ahokkaan mukaan blogin yhtenä tavoitteena on ollut talouspoliittisen keskustelun monipuolistaminen ja tällä tavalla demokratian tilan laajentaminen suomalaisessa yhteiskunnassa. Jos siis ammattimainen ote rahatalouteen ja sen eri ulottuvuuksiin kiinnostaa, on tämä blogi juuri sinua varten.

2. Tarkkamarkka http://www.tarkkamarkka.com/blogi/

Tarkan markan blogissa kerrotaan erilaisia säästövinkkejä kuluttajille.” tarkkamarkka

Vuonna 2008 Penninvenyttäjän käsikirja -nimellä aloitettu blogi on ekonomi Markus Ossin ylläpitämä. Tarkkamarkan blogi kertoo kuluttajaläheisesti käytännön vinkkejä oman talouden hallintaan ja kivuttomaan säästämiseen. Blogissa myös käsitellään hankalempiakin talousaiheita, kuitenkin sillä tavalla, että tavallinenkin kuluttaja ne ymmärtää. Tarkkamarkan blogia lukiessa ei tarvitse olla talousaiheiden ekspertti, vaan aiheet ovat lähellä monien jokapäiväistä arkielämää. Kiinnostavatko siis hyödylliset säästövinkit ja kansankielellä kirjoitetut talousaiheet? Jos vastasit kyllä, on tämä blogi oikea valinta.

3. Akateeminen talousblogi http://blog.hse-econ.fi/

akateeminen-talousblog

”Akateeminen talousblogi on blogi, jossa taloustieteen tutkijat kommentoivat maailman menoa taloustieteellisestä näkökulmasta ja suomen kielellä. Blogin perustivat vuonna 2009 silloisen Helsingin kauppakorkeakoulun kansantaloustieteen laitoksen tutkijat.”

Akateeminen talousblogi on nimensä veroinen. Tässä blogissa ei jaella yksinkertaisia säästövinkkejä, vaan keskitytään puhtaasti taloustieteeseen ja sen analysoimiseen. Kirjoittajia blogilla on useampia ja blogin vahvuutena ovatkin vaihtelevat näkökulmat ajankohtaisiin talousasioihin ammattimaisella otteella. Jos talouden syväluotaavat ja ajankohtaiset analyysit ja raportit mielipiteillä kiinnostavat, kannattaa tämä blogi käydä katsomassa.

4. Saituri http://saituri.org/Saituri logo

Tämän sivuston lanseeraamat Saiturit pyrkivät luomaan itselleen ja ympärilleen hyvää elämää kulutusyhteiskunnan ulkopuolisin keinoin ja ajoittain sitä hyväksikäyttäen. Usein tämä tarkoittaa turhasta kulutuksesta kieltäytymistä, arvomaailman muokkaantumista pehmeämpään, vähemmän arvostelevaan suuntaan, omien tekojen vaikutusten ymmärtämistä niin ekologisesti, itsensä kannalta sekä sosiaalisesti.”

Saituri- blogi tarjoaa lukijoilleen laajan skaalan erilaisia taloudenhallintaan liittyviä vinkkejä ja näkökulmia. Lama-ajan kokeneena kirjoittaja Antti Rinta-Loppi tietää mistä puhuu. Blogista löytyy jokaiselle jotakin ja aiheet vaihtelevat sopivasti niin säästämisen kuin taloudenkin aihepiireissä. Kirjoituksista kiinnostuu sekä tavallinen kuluttajakin, että taloustieteeseen erikoistunut professorikin. Jos vaihtelevat aiheet ovat sitä mitä etsit, on tämä blogi omiaan siihen.

5. Pohatta http://www.pohatta.com/Pohatta logo

”Blogin tarkoituksena on valistaa ihmisiä siinä miten henkilökohtaisen talouden hallinta voi auttaa saavuttamaan maistuvamman elämän. Todennäköisesti valistaminen tapahtuu lähinnä henkilökohtaisten erheiden kautta, mutta toivottavasti väliin mahtuu myös jokunen onnistuminen.”

Pohatta blogin kirjoittajan tarkoituksena on jäädä eläkkeelle 35-vuotiaana. Tavoitetta varten Pohatta säästää – ja sijoittaa säästöjään. Tekstit käsittelevät sijoittamista, säästämistä, oman talouden hallintaa ja silloin tällöin väliin mahtuu myös muita aiheita. Lisäksi jaetaan tilinpäätöksiä, kuukausikatsauksia ja käytännön vinkkejä siitä, mikä on todettu toimivaksi ja mikä ei. Hieman poikkeavalla päämäärällä varustettu lähestymistapa taloudenhallintaan eroaa muista. Erilaisuus on siis tämän blogin valtti.

Äänestä paras talousblogi

Kuka mielestäsi on paras talous- ja säästöbloggaaja? Jäikö listasta puuttumaan suosikkiblogisi? 

Äänestä parasta talousblogia täällä

Maria Mankinen

Maria Mankinen

VertaaEnsin.fi viestintä- ja markkinointivastaava. Maria on tarkka raha-asioissaan ja kiinnostunut säästövinkeistä.