Talouspelit – hauskaa ja opettavaista viihdettä

|Posted by Anleena Haustola | Esittelyssä, Kaikki artikkelit, Vinkit
Tags: pelit, Taloustieto, Testi, vinkit
Talouspelit

Talouspeleillä hauskaa taloutta

Talouspelit voivat tarjota viihdettä parhaimmillaan, sillä ne ovat sekä hauskoja että opettavaisia. Esimerkiksi Monopoli on ohittamaton klassikko, joka on varmasti opettanut useimmille enemmän talouden lainalaisuudesta kuin yhteiskuntaopin tunnit yläkoulussa.

Esittelemmekin nyt muutamia netissä ilmaiseksi pelattavia talouspelejä. Ne toimivat kaikki Internet-selaimissa, joten pelejä ei tarvitse latailla eikä asennella. Pääset heti pelaamaan!

Mikäli erilaiset puhelimeen ladattavat sovellukset ja pelit kiinnostavat, niitä löytyy valtavat määrät esimerkiksi Googlen kaupasta ja Apple Storesta. Mobiilisovellukset voivat esimerkiksi tukea sijoittamista.

Rahantajuaan voi harjoittaa myös ihan perusarjessa esimerkiksi kilpailuttamalla ja vertailemalla. Voit vertailla sivustollamme esimerkiksi lainojen kokonaiskustannuksia kätevästi:

Lainavertailu

Jos olet alan opiskelija, voit myös hyödyntää Aktian jokavuotista sijoituspeliä, jossa tradenomit ja kauppatieteilijät ottavat toisistaan ystävällismielisesti mittaa.

Talouspeli Finanzity

Finanzityssä on kaupunki, josta löytyy 230 000 ihmistä, 1 578 yritystä, 20 382 autoa, 12 327 eläintä – ja sinä. Pelin alussa voit valita hahmosi erilaisista vaihtoehdoista, ja lähteä rakentamaan sellaista uraa kuin haluat. Voit joko tuhota tai nostaa hahmosi taloudellisen tilanteet (ja sitä myöten pitkälti myös muun elämän). Pelissä seurataan hallussasi olevan rahasumman kehittymistä.

Vaikeustason voi päättää itse (helppo, keskitaso, vaikea). Kielivaihtoehtoja ovat suomi, ruotsi sekä englanti.

Talouspeli Rahapolitiikkapeli

Onko sinulla aina mielipide keskuspankkien viimeaikaisesta korkopolitiikasta? Onneksi olkoon, tässä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli sinulle! Voit myös lukea blogistamme, mitä korko tarkoittaa, ennen aloittamista, jos haluat taata pärjäämisesi.

Pelissä ohjataan ohjauskorkoa erilaisissa tilanteissa. Peli kestää parhaimmillaan / pisimmillään 10 minuuttia. Siinä ajassa voit saada selville, millainen pääjohtaja olisit keskuspankissa. Päätöstesi seurausten perusteella talous voi joko kukoistaa tai romahtaa täydellisesti.

Talouspeli Taloussankari

Pelissä kysytään erilaisia talouteen liittyviä kysymyksiä. Visa alkaa helpommilla kysymyksillä, jotka vaikeutuvat jatkuvasti. Pelissä pääset tekemään talouteen liittyviä päätöksiä ja valintoja.

Pelin edetessä pelihahmollesi kertyy lisää ikää ja peli monimutkaistuu. Rahataitojen kartutat hyvinvointipisteitä, joiden avulla opit tasapainoilemaan talouden hallinnan sekä mielekkään elämäntyylin välillä.

Talouspeli €conomia-rahapolitiikkapeli

Kutkuttaako keskuspankkitoiminta eli rahapolitiikka ja ohjauskorot? €conomia-talouspelin avulla voit kokeilla, miten hoitaisit homman. Tavoitteet ovat selkeät: inflaation tulee pysyä vakaana ja hitaana sekä juuri alle 2 prosentissa.

Pelin juju onkin juuri inflaation hallinnassa. Inflaation ei pitäisi hidastua liikaa eikä toisaalta kiihtyä rajusti. Peliä voi pelata kaikilla Euroopan Unionin virallisilla kielillä.

Talouspeli

Kiinnostaako pörssisijoittaminen muttet tiedä, mistä aloittaa? OANDA tarjoaa valuttapörssipelin, jossa pääset harjoittelemaan vähän yksinkertaisemmassa maailmassa. Tätä peliä pelataan muuten myös yliopistossa kauppatieteiden tiedekunnissa!

OANDA on oikea valuuttakauppasivusto, mutta tarjoaa aloitteleville sijoittajille demo-/harjoitustilin. Kyseessä on valuuttakauppa, jossa saat alussa 100 000 valitsemassasi valuutassa. Tarkoituksena on pistää raha poikimaan lisää rahaa ostamalla ja myymällä eri valuuttoja – samalla tavalla kuin pörssissä osakkeita. Pelkkä myyminen ja ostaminen eivät riitä, vaan pelissä täytyy ajatella pidemmälle: sinun  täytyy esimerkiksi ottaa huomioon OANDA:n määrittämä valuutan bid as spread.