Suomen parhaat talousblogit vuonna 2019

| | Aihe: Vertailut ja testit
suomen parhaat talousblogit

VertaaEnsin.fi:n missiona on parantaa kuluttajien taloudenhallintaa tarjoamalla työkaluja ja neuvoja taloustietojen kehittämiseen. Lukijoidemme iloksi teimme listan Suomen talousblogien parhaimmistosta. Lue lisää ja ota mielenkiintoisin talousblogi seurantaan!

Talous on elämän osa-alue, joka määrittää muita elämän osa-alueita. Se koskettaa ihmisten onnellisuuttakin tiettyyn pisteeseen saakka. Voidaan todeta, että suurelle osalle ihmisistä hyvä talous on tärkeä asia.

Elämme maailmassa, jossa älypuhelin tai tietokone ovat eräänlaisia oraakkeleita, jotka vastaavat kysymyksiimme. On täysin luonnollista, että omaan yksiöön ensimmäistä kertaa muuttanut suomalaisnuorukainen kirjoittaa kiperiä kysymyksiä riisin keittämisestä hakukenttään.

Talouskysymyksiin haetaan myös apua internetin ihmeellisestä maailmasta. Olemme onnekkaita, että Suomessa on ansioituneita talousaiheisia kirjoittajia, jotka pyrkivät jakamaan verkossa tietotaitoansa muille kanssatallaajille.

Listasimme mielestämme parhaat talousblogit. Valintakriteereinä olivat innovatiivisuus, selkeys ja hyvät aihevalinnat.

Omavaraisuushaaste

https://omavaraisuushaaste.com/

Kirjoittaja on 27-vuotias taloudelliseen riippumattomuuteen minimalisti elämäntavoilla pyrkivä bloggaaja. Tämä vuosi on pyhitetty nimenomaan minimalistina elämiselle ja tämän näkökulman vuoksi tämä sijoitusblogi onkin yksi listamme mielenkiintoisimmista. Tämä on ainoa listamme blogeista, jossa kerrotaan minimalistin arkisista haasteista, kuten missä on onnistuttu säästämään ja mistä ei ole onnistuttu niin helposti luopumaan.

Bloggaaja onkin tehnyt isoja kulutuskarsintoja elämästään ja listannut näitä ylös, joten blogista saa todella arvokkaita säästövinkkejä.

Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

“Minua inspiroi kirjoittamaan blogiani se, kuinka erilaiset taloustottumukseni tuntuivat olevan muihin ympäröiviin ihmisiin verrattuna jo nuorena opiskelijana. Halusin jakaa vaihtoehtoisen tavan elää rahan kanssa ja antaa ihmisille ajattelemisen aihetta.”

Sijoitusasunnot

https://sijoitusasunnot.com/blogi-asuntosijoittaminen/

Sijoitusasunnot.com:sta löytyvä asuntosijoittamisblogi antaa laajasti neuvoja asuntosijoittamisesta kiinnostuneille ja niille joilla sijoitusasunto on jo omistuksessa. Halusimme ottaa tämän blogin listallemme, sillä blogi erottuu muista nimenomaan asuntosijoittamiseen erikoistuneilla artikkeleillaan. Plussaa siitä, että artikkeleiden lisäksi blogista löytyy myös podcasteja.

Blogia kirjoittaa Henri Neuvonen ja hänen lisäkseen Anttoni Kerkkonen.

Blogista saa vinkkejä esimerkiksi siihen, minkälainen sijoitusasunto kannattaa hankkia, mitä sen vuokraamisessa tulee ottaa huomioon, sekä mitä riskejä asuntosijoittamiseen liittyy ja miten niitä voi välttää.

Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

“Muutamia vuosia sitten ennen asuntosijoitusbuumin alkamista netissä oli hyvin vähän tietoa asuntosijoittamisesta. Olin itse ollut alalla jo jonkin aikaa ja minulla oli kokemusta nettisivujen tekemistä, joten perustin sijoitusasunnot.com. Tarkoitus oli antaa tietoa asuntosijoittamisesta siitä kiinnostuneille eikä silloin ollut pienintäkään aavistusta siitä, kuinka suuren verkoston olemme pystyneet nyt luomaan teeman ympärille.” -Henri Neuvonen

Osinkokuningas

http://www.osinkokuningas.com/

Kyseistä talousblogia kirjoittelee kolmenkymmenen paremmalla puolella oleva toimistotyöntekijä Vantaalta. Vanhin blogipostaus löytyy kuuden vuoden takaa, joten sijoitusuraa on ollut mahdollista seurata jo hyvä tovi. Blogin ideana onkin kertoa kirjoittajan sijoitusmatkasta ja inspiroida muita sijoittamisesta kiinnostuneita.

Blogissa katsastetaan kuukausittain kirjoittajan salkun tilannetta ja sijoitusmietteitä. Sivustolta löytyy kohdat, joista voi nähdä kirjoittajan vuosittaiset osinkotulot, sekä salkun tilanteen jo vuodesta 2011 alkaen tähän päivään saakka.

Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

“Aloitin aikanaan bloggaamisen tarkoituksena dokumentoida sijoitusmatkani muillekin. Matkan varrella on ollut ilo huomata blogini inspiroineen monen lukijan aloittamaan sijoittamisen. Talousasiat ovat tärkeitä ja niistä on mukava kirjoittaa.”

Rikas Erakko

https://www.rikaserakko.com/

Kirjoittaja on aloittanut talousblogin pitämisen alunperin jäsennelläkseen omia ajatuksiaan sijoituspäiväkirjamuodossa. Sijoittamisen hän on aloittanut alkuvuonna 2014 ja tavoitteena on taloudellinen riippumattomuus vuoteen 2025 mennessä. Hän kokee, että hänen mietteistään ja sijoitusvinkeistään voisi olla iloa ja hyötyä samanhenkisille lukijoille. Talousblogi avaakin lukijalle mahdollisuuden haastaa kirjoittajan näkökulmaa vaihtaa ajatuksia.

Tämä talousblogi on ollut aktiivinen vuodesta 2015 lähtien ja viime vuosi (2018) on ollut kaikkein aktiivisinta aikaa, ja odotammekin tästäkin vuodesta aktiivista bloggausvuotta, sillä artikkelit ovat mielenkiintoisia ja hyödyllisiä. Uskomme, että meidänkin lukijakuntamme löytää kyseisestä blogista hyödyllistä sisältöä.

Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

“Kun lähden tekemään jotain, teen sen yleensä täysillä. Aloittelevana sijoittajana pääni oli täynnä ajatuksia ja käytin valtavasti aikaa sijoitusasioihin tutustumiseen. Tämän myötä tuli valtava tarve jakaa ajatuksiani ja blogi on ollut luonteva kanava siihen.”

Tarkkamarkka

https://www.tarkkamarkka.com/blogi/

Blogia kirjoittaa Markus Ossi ja vanhin postaus on lähes päivälleen 11 vuoden takaa. Sijoitus- ja säästämisaiheisia artikkeleita onkin vuosien varrella ehtinyt kertyä jo yli 1100 kappaletta.

“Kun säästäminen on tavoite, Tarkkamarkka on osoite” – kuuluu blogin motto. Sivustolla on blogiartikkeleiden lisäksi listattu säästövinkkejä muunmuassa matkailuun, vakuutuksien hankkimiseen ja asumiseen.

Markus kirjoittaa paljon omista kokemuksistaan jakaen näistä opittuja asioita ja uusia näkökulmia. Blogista löytää varmasti edes yhden sellaisen vinkin, johon ei ole aiemmin talousblogissa törmännyt.

Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

“Olin aikoinaan aktiivinen MuroBBS-keskustelupalstalla. Perustin blogini saadakseni paikan, jonne voisin koota vastauksiani muiden keskustelijoiden talousaiheisiin kysymyksiin. Tuosta on nyt 11 vuotta. Olen tänä aikana kirjoittanut blogiini yli 1100 juttua sijoittamisesta ja säästämisestä.”

Omista ja Vaurastu

https://www.omistajavaurastu.com/

Blogin takaa löytyy lääketieteen opskelija ja yrittäjä Tomi Haataja, joka on opiskelun ja yrittäjyyden ohella myös aktiivinen sijoittaja ja bloggaaja. Tomi on tehnyt ensimmäisen sijoituskokeilunsa jo 11-vuotiaana. Aktiivisesti hän on sijoittanut ja “treidannut” 10 vuotta ja tekeekin tätä nyt työkseen oman osakeyhtiönsä avulla.

Artikkeleissa avataan sijoittamisen peruskysymyksiä, sekä annetaan sijoitusvinkkejä ja näistä onkin aloittelijoille varmasti paljon hyötyä. Tämän lisäksi Tomi pohtii analyyttisesti talousmaailman trendejä, joihin häneltä löytyy mielipiteitä ja oma näkökulma, jota hän on valmis päivittämään ajankohtaisesti.

Lisäksi Tomi on perustanut YouTube -kanavan, listannut kirjavinkkejä ja sivustolta löytyy myös korkoa korolle laskuri. Ikävä kyllä talousblogi ei ole ollut tämän vuoden puolella aktiivinen, mutta jäämme odottamaan uusia kirjoituksia.

Avatar

Nita Joutsen

Nita Joutsen on työskennellyt VertaaEnsin.fi:llä vuodesta 2019 alkaen. Hänen erikoisosaamistaan ovat rahoitusalan trendit, sekä oman talouden hallinta.

Tarjoukset