Vertailu: Näin paljon taksimatkat maksavat Turussa

| | Aihe: Vertailut ja testit
keltaisia takseja jonossa

Taksiliikenne on käynyt läpi suuren muutoksen viimeisen kahden vuoden aikana. Nykyään et välttämättä näe taksissa taksamittaria tai taksikupua, sillä niistäkin luovuttiin vuoden 2018 taksimuutoksessa. 

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  1. Taksivertailu Turku
  2. Menevä taksisovellus
  3. 02Taksi
  4. iTaksi-sovellus
  5. Reittien-hintavertailu-Turussa
  6. Yhteenveto – mikä on halvin taksisovellus Turussa vuonna 2020?

Muutos näkyy myös hinnoissa. Säännöstellyistä taksiluvista luovuttiin kaksi vuotta sitten, joten markkinat ovat olleet avoinna hintakilpailulle. Uuden lain tavoitteena oli saada taksikyytien hinnat laskemaan mahdollistamalla tarjonnan lisäämisen. Viime vuonna hinnat olivat kuitenkin nousseet koko maan tasolla noin 6 % ja tällä hetkellä mennään kohti 12% nousua.

taksiliikenteen tilastot

Vaikka hinnat vaikuttavat nousseen, tämä ei kuitenkaan ole koko totuus, sillä kuluttajalla on nyt mahdollisuus valita laajasta tarjonnasta ja löytää edullisin kyyti.

Turustakin kyllä löytyy huomattavasti entistä halvempia taksikyytejä, joten ei kannata ottaa ensimmäistä vastaantulevaa taksia jos haluaa matkata edullisesti. Markkinoilla on nyt useita taksipalveluita ja monella näistä on käytössään kätevät sovellukset, jossa usein näkee myös hinnan etukäteen. Taksisovellus kannattaa ladata, jos haluaa mahdollisesti säästää ja nähdä hinnan etukäteen.

Vertailusta selviää, mikä halvin taksisovellus Turussa tällä hetkellä ja kuinka suuria eroja hinnoissa on. Hinnoissa on eroa jopa kymmeniä prosentteja.

Taksivertailu Turku

Vertailimme neljää eri taksisovellusta, jotka ovat toiminnassa Turussa vuonna 2020. Hintoja vertailtiin sekä lyhyemmällä, että pidemmällä matkalla Turun sisällä.

Mukana vertailussa olivat Menevä, 02Taxi, 0100 0700 -sovellus ja iTaksi. Testasimme myös Book a Taxi-sovellusta, jota Taxidata mainostaa, mutta tämä ei toiminut Turussa. Sovelluksissa itsessään ei ole suuria poikkeavuuksia, mutta hinnoissa paljastui eroja.

Turussa vuonna 2020 toimivat taksisovellukset

Menevä
0100 0700
02Taksi
iTaksi

Hintoja vertailtiin arkipäivänä iltapäivästä. Kannattaa muistaa, että takseilla on viikonloppuisin usein eri hinnasto ja että useiden taksipalveluiden hinnat perustuvat reaaliaikaiseen kysyntään.

Tutustu myös Tampereella tehtyyn taksien hintavertailuun ja Helsingin sähköpotkulautavertailuun.

Menevä taksisovellus

Menevä on suomalainen perheomisteinen taksiyritys, joka on toiminut alalla jo yli 40 vuotta. Menevän sovellus toimii useissa sijanneissa Suomessa, mukaanlukien Turussa.

Menevä-taksisovellus on helppo ottaa käyttöön. Rekisteröinti tapahtuu alle minuutissa, ja sovellus kysyy vain puhelinnumeron ja nimen. Tämän jälkeen saat vahvistuskoodin puhelimeen ja voit alkaa vertailla matkan hintoja. Useisiin muihin sovelluksiin verrattuna Menevä ei vaadi luottokorttia rekisteröintiin. Voit valita valikosta käteismaksun, ja hoitaa maksun suoraan kuljettajalle.

Taksimatka Turussa Menevä sovellus

Menevän sovelluksella lyhyempi reitti Turussa maksoi 17 euroa.

Pidempi reitti välillä Brahenpuisto – Ruissalo maksoi 27,30 euroa.

Menevän sovelluksen käyttö on helppoa, ja kyydin saa tilattua helposti. Lyhyemmällä reitillä arvioidun hinnan vaihteluväli oli yksi euro, joten sovellus arvioi kyydin hinnan kohtuullisen tarkasti.

Menevän sovelluksen miinuspuoli on puutteellisista valikoista: esimerkiksi kieltä ei pysty vaihtamaan, vaan kieli määräytyy luultavasti puhelimen asetusten mukaisesti.

02Taksi

02Taksi -sovellus mainostaa toimivansa kaikkialla Suomessa, ja näin ollen se on käytössä myös Turussa. Sovellus ei itse tarjoa kyytejä, vaan voit valita useiden eri palveluntarjoajien välillä. Näin ollen sovellus toimii samalla periaatteella kuin Über tai muut kyydinvälitysfirmat. 02 Taksia ylläpitää 020202 Palvelut Oy, joka on Fonectan sisaryhtiö.

02Taksi -sovelluksen kautta tilatessa voit valita siis useista palveluntarjoajista, ja näin ollen vaihteluväli on suurta. 

Taksimatka Turussa 02 sovellus

Lyhyempi reitti Turussa maksoi tämän sovelluksen kautta tilattuna 12,70 – 19,70 euroa.

Pidemmän reitin hinta oli välillä 21 – 31,90 euroa.

Vaihteluväli on tosiaan suurta, mutta sovelluksessa voi valita palveluntarjoajan ja näin hinta on sitova. Halvin yritys 02Taksi-sovelluksen kautta tilattuna oli iTaksi.

iTaksi-sovellus

Myös iTaksi kertoo toimivansa kaikkialla Suomessa, myös Turussa. Sovellus antaa hinta-arvion ennen matkaa, ja rekisteröinti on sujuvaa. 

iTaksi sovellus Turussa

Lyhyempi reitti Turun rautatieasemalta Kupittaanpuistoon maksoi iTaksilla noin 16 euroa. 

Pidempi reitti Brahenpuistosta Ruissaloon maksoi noin 27 euroa.

0100 0700 sovellus

0100 0700 taksisovellus on Taksihelsingin kanssa yhteistyössä toteutettu sovellus, joka toimii myös Turussa. Sovellus toimii koko Länsi-Suomen alueella.

0100 0700 taksisovellus Turussa

Lyhyempi vertailtu reittui oli Turun rautatieasema – Kupittaanpuisto, jonka pituus on 3,3km. Tällä reitillä kyyti 0100 0700-sovelluksen kautta maksaa 15-20 euroa

Pidempi vertailtu matka oli välillä Brahenpuisto – Ruissalo, ja tämä reitti maksoi 27-34 euroa.

Reittien hintavertailu Turussa

Vertailussa käytettiin kahta eri reittiä, lyhyempää matkaa Turun Rautatieasemalta Kupittaanpuistoon, sekä pidempää välimatkaa Brahenpuistosta Ruissaloon. Reittien pituudet ovat 3,3km ja 9,3km.

Reitti 1: Turun rautatieasema – Kupittaanpuisto 3,3km
Menevä n. 17 €
0100 0700 n. 15-20 €
02Taksi n. 12,70 – 19,70 €
iTaksi n. 16 €
Reitti 2: Brahenpuisto – Ruissalo 9,3km
Menevä  n. 27,30 €
0100 0700 n.  27-34 €
02Taksi n. 21 – 31,90 €
iTaksi n. 27 €

Taksi Helsinki-Turku -välillä

Testasimme myös millä hinnalla pääsee Turku-Helsinki -välin. Tämä hinta katsottiin ainoastaan yhdellä sovelluksella, Helsingissä toimivalla Uberilla.

Helsinki-Turku taksimatka Uber sovelluksella

Testausajankohtana Uber-matkan hinnaksi Helsingin Rautatieasemalta Turun kauppatorille olisi tullut hintaa 212,62 euroa. Kyytiin mahtuisi tosin kolme ihmistä jolloin maksettavaa kertyisi hieman yli 70 euroa per matkustaja.

Yhteenveto – mikä on halvin taksisovellus Turussa vuonna 2020?

Hintaerot eivät olleet tässä vertailussa yhtä suuria, kuin esimerkiksi Helsingin taksivertailussa, koska ilmoitetut hinnat olivat vaihtelevia. Helsingissä hintaerot olivat moninkertaisia kalleimman ja edullisimman palvelun välillä.

Olettaen, että saisi kaikista sovelluksista edullisimman hinta-arvion mukaisen kyydin, olisi 02Taksi edullisin vaihtoehto Turun taksisovelluksista lyhyelle matkalle. Hinta on nimittäin vertailussa tällä sovelluksella alhaisimmillaan 12,70 euroa. Tällöin kallein olisi taksi kyyti Menevä -sovelluksella, jolla hintaa kertyisi 3,3km matkalle 17 euroa. Hintaeroa näiden kahden välillä on 4,3 euroa, joten kalliimpi vaihtoehto kustantaisi jopa 33,9 prosenttia enemmän.

Jos tarkastellaan ainoastaan kalleimpia hinta-arvioita 0100 0700 -sovelluksen kautta otettu taksikyyti olisi molemmilla esimerkkimatkoilla kallein vaihtoehto. Edullisin vaihtoehto olisi tällöin ottaa taksikyyti iTaksi sovelluksen kautta, mutta hinta-eroa toiseksi edullisimpaan on tosin korkeintaan euron verran.

Hinnat perustuvat pitkälti kysynnän määrään, joten pääsääntöisesti hiljaisina aikoina pääsee halvimmalla ja kysynnän kasvaessa hinnat nousevat. Taloustietoinen kuluttaja siis vertailee

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointistrategi. Juuso on opiskellut kansainvälistä markkinointia ja työskennellyt finanssialalla viimeiset kahdeksan vuotta. Hän on kiinnostunut laajasti finanssiasioista ja taloudellisesta hyvinvoinnista.

Tarjoukset