Millaisia ovat Suomen suurimmat pankit?

|Posted by Tuuli Viinanen | Kaikki artikkelit, Pankkiasiointi
Tags: pankki

Suomen suurimmat pankit

Suomessa on lukuisia pankkeja, mutta mitkä ovat Suomen suurimmat pankit? Monet tietävät, että Nordea ja OP kuuluvat aivan varmasti Suomen suurimpien pankkien joukkoon, mutta mitä muita suuria pankkeja Suomessa on?

Nordealla on suurin liikevoitto

Liikevoitoltaan suurimmat pankit

Eniten liikevoittoa Suomessa keräävät Nordea ja OP. Liikevoitto mittaa voittoja kulujen jälkeen, mutta kuitenkin ennen verotusta tai yrityksen voitonjakoja.

Pankkipalvelut Vertaa Suomen suurimpien pankkien palveluita

Millainen pankki on Nordea?

Nordea on Suomessa toimiva pohjoismainen pankki. Vuoden 2017 alussa Nordean pohjoismaiset pankit fuusioitiin yhteen, jonka seurauksena Suomessa toimivista Nordean konttoreista tuli yhtiön sivuliikkeitä. Pankin sivuliikkeen päätoiminen finanssivalvonta kuuluu emoyhtiön kotimaalle eli Ruotsille.

Syyskuussa 2017 kuitenkin päätettiin, että Nordean pääkonttori tulee siirtymään Suomeen. Tällöin Nordea siirtyi suomalaisen finanssivalvonnan alle.

TUOTEFAKTA

Nordealta on mahdollista saada Finnair Plus Mastercard -luottokortti, jolla voi muun muassa kerätä Finnair Plus pisteitä ostoksista .

OP:llä on eniten lainoja, talletuksia ja konttoreita Suomessa

OP ja Nordea ovat myös suurimmat pankit myönnettyjen lainojen, talletusten ja konttoreiden määrän suhteen. OP:lla on suurimmat osuudet kaikissa näissä kategorioissa.

Markkinaosuus talletuksista

Suurimmat talletukset pankeissa

Talletuksien markkinaosuuksia hallitsevat tutut top 3 pankkia: OP, Nordea ja Danske Bank. OP huolehtii miltei 40 prosentista kaikkien suomalaisten henkilöiden talletuksista.

Millainen pankki on OP?

OP on suomalainen pankki, joka on jakautunut 16 OP-liittoon. Omien tietojensa mukaan OP:llä on yli neljä miljoonaa asiakasta Suomessa, joista melkein kolmannes on myös Osuuspankkien omistajajäseniä.

TUOTEFAKTA

OP Kasvutuotto -säästötili tarjoaa neljä maksutonta nostoa vuodessa.

Voit vertailla kaikkien pankkien säästötilejä vertailussamme:

Säästötilien vertailu Vertaa ja saat parhaimman tuoton

Markkinaosuus myönnetyistä lainoista

Suurimmat lainanmyöntäjät

OP myöntää yli kolmasosan kaikista Suomessa myönnetyistä lainoista yksityishenkilöille. Nordea myöntää neljäsosan ja Danske Bank noin viidesosan lainoista.

Millainen pankki on Danske Bank?

Danske Bankin nimestä on helppo arvata, että kyseessä on tanskalainen pankki. Danske Bank saapui Suomen markkinoille vuonna 2006, ostettuaan Sampo pankin Sampo-konsernilta.

Danske Bank toimi vuoden 2017 loppuun asti Suomessa suomalaisella sivukonttorilla, mutta vuoden 2017 lopussa Danske Bank muutti Suomessa toimineen sivukonttorinsa emoyhtiönsä sivuliikkeeksi. Nyt Suomessa toimivan Danske Bankin päävalvova viranomainen on Tanskan finanssivalvonta.

TUOTEFAKTA

Dansken Bankin luottokorttien tuoteturva on voimassa maailmanlaajuisesti.

Millainen pankki on Handelsbanken?

Handelsbanken on pohjoismainen pankki, jolla on toimintaa yli 20 eri maassa. Suomessa Handelsbankenilla on sivuliike ja emoyhtiö sijaitsee Ruotsissa. Handelsbanken on pohjoismaiden ainoa pankki, joka selvisi 1990-luvun pankkikriisistä ilman valtion pankkitukea.

TUOTEFAKTA

Handelsbanken Tosikätevä -lainaa myönnetään enintään kolme kertaa hakijan bruttotulojen verran.

Voit verrata suomalaisten pankkien lainojen keskenään vertailussamme:

Lainavertailu Me vertaamme, sinä säästät

Konttoreiden määrä

Eniten konttoreita Suomessa

OP:lla ja Nordealla on myös eniten konttoreita Suomessa. Näiden kahden pankin jälkeen eniten konttoreita on Säästöpankilla ja POP Pankilla. Danske Bankilla on Suomessa konttoreita  42 kappaletta.

Millainen on Säästöpankki?

Suomen ensimmäinen Säästöpankki on perustettu 1800-luvun alkupuoliskolla Turussa. Pankki perustettiin palvelemaan vähävaraisia ja palvelusväkeä. Nykypäivänä Säästöpankkiryhmään kuuluvat miltei kaikki suomalaiset säästöpankit ja ryhmä koostuu yli kahdestakymmenestä paikallisesta säästöpankista.

TUOTEFAKTA

Säästöpankin Visa Gold luottokortin matkavakuutus on voimassa, vaikka matkaa ei olisi maksettu kyseisellä luottokortilla.

Millainen on POP-Pankki?

POP Pankki syntyi 1990-luvulla, kun 44 Osuuspankkiryhmästä, eli nykyisestä OP:stä, eronnutta osuuspankkia perusti oman Paikallisosuuspankkiryhmän. Pankki toimi Paikallisosuuspankki-nimellä vuoteen 2010, jonka jälkeen nimi vaihdettiin POP Pankiksi. Ryhmään kuuluu yli kaksikymmentä paikallisosuuspankkia.

TUOTEFAKTA

POP Visa Gold luottokortin matkavakuutus kattaa pääkortinhaltijan mukana matkustavat alle 16-vuotiaat perheenjäsenet.

Voit vertailla kaikkia luottokortteja vertailussamme:

Luottokorttien vertailu Vertailemalla parhaat edut

Lähteet:

Danske Bank tiedote

Finanssiala