Paljasta skimmauslaite ilmaisen sovelluksen avulla

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Termit, Uutiset
Tags: , , , ,

copy-of-fi-blog-news03-w30-version2-1

Luottokortin tiedot voi helposti kopioida korttiautomaattiin liitetyllä skimmauslaitteella, jota kutsutaan lyhyesti skimmeriksi.

Skimmereitä löytyy monessa eri muodossa, joten niiden havaitseminen ei ole aina helppoa. Skimmauslaitteena toimii esimerkiksi kortinlukijaan yhdistetty erillinen lisäosa, jota maksuautomaattia harvemmin käyttävä ei ehkä välttämättä huomaa. Skimmeri voi olla myös kätketty korttiautomaatin sisään, jolloin sen havaitseminen paljain silmin on käytännössä mahdotonta.

The Next Webin mukaan tähän ongelmaan voi kuitenkin tulla muutos, sillä markkinoille on tullut uusi ilmainen android-sovellus Skimmer Scanner, joka lupaa paljastaa käytetyimpiä skimmauslaitteita. Lyhyesti sovelluksen toiminta perustuu siihen olettamukseen, että rikolliset keräävät kortin tietoja käyttämällä bluetooth-yhteyttä. Käytännössä sovellus pyrkii havaitsemaan skimmerin lähettämän bluetooth-signaalin ja varoittamaan käyttäjää mahdollisesta maksukortin kopiointiyrityksestä.

Sovelluksen kehittäjän SparkFunin mukaan varkaiden piittaamattomuus laitteiden suojaamista kohtaan mahdollistaa niiden helpohkon havaitsemisen sovelluksen avulla. Tämä johtuu siitä, että skimmerit ovat nykyään helposti kaikkien saatavilla: tarvittavat materiaalit laitteen rakentamiseen maksavat vain noin 3,5 €.

Lähteet: Tivi, The Next Web, SparkFun

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *