Säästöpankki: sijoittaminen ei kiinnosta suomalaisia, Bloomberg: Nordean katoavat työtehtävät eivät ole tulossa takaisin

|Posted by | Kaikki artikkelit, Säästäminen, Sijoittaminen, Uutiset
Tags: , , ,

Nordea vähentää työpaikkoja

Säästöpankki ja suomalaisten sijoittaminen

Säästöpankin kyselyn mukaan suomalaiset pitävät taloudellista tulevaisuutta valoisana, mutta säästämisen ja sijoittamisen suurin este on taloudellinen tilanne ja pienet tulot. Lehdistötiedotteessa kerrotaan 68 % säästämisen tai sijoittamisen aloittaneista olevan tyytyväisiä päätökseensä. 52 % vastanneista säästää tai sijoittaa 1–100 € kuukaudessa. 18 % ei säästä tai sijoita ollenkaan.

Näistä luvuista voimme päätellä, että 82 % suomalaisista säästää tai sijoittaa, ja 30 % vastanneista säästää tai sijoittaa yli 100 € kuukaudessa.

Sijoitusasunnot kiinnostavat vain 38 % vastaajista ja perinteiset säästötilit 35 %. Osakesijoittaminen taas kiinnostaa 21 prosenttia barometriin vastanneista.

“Kyllä tässä on pankeillakin pieni peiliin katsomisen paikka. Osittain kiinnostuksen puutetta aiheuttaa varmasti horjunut luotto pankkeihin, mutta samalla barometrin tulokset kertovat myös siitä, että emme ole osanneet puhua säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostavasti ihmisten kielellä. Henkilökohtaiset taloudelliset tilanteet toki vaihtelevat, mutta on meidän tehtävämme yhdessä asiakkaan kanssa katsoa kullekin sopiva säästämisen muoto. Nämä voivat olla kuitenkin jokaisen juttuja”, sanoo Säästöpankkiryhmän toimitusjohtaja Tomi Närhinen lehdistötiedotteessa.

Lähde: Säästöpankin lehdistötiedote

Bloomberg: Nordean katoavat työtehtävät eivät ole tulossa takaisin

Uutistoimisto Bloomberg uutisoi Nordean yllätysleikkauksista. Pankkikonserni Nodean johtaja Casper von Koskullin haastattelulla. Von Koskull kertoo Nordean toiminnan edustavan pankkitoiminnan tulevaisuutta, jossa vain digitaalisesti kehittyneimmät, tehokkaat ja pienikuluisimmat menestyvät. Nordealla oli noin 31 500 työntekijää kolmannella vuosineljänneksellä, joista suunnitellaan vähennettävän noin 6 000 työtehtävää.

Maksu tuntuu kovalta, mutta tulevaisuudessa pankki tulee käyttämään paljon vähemmän tuloistaan kustannuksiin. Kolmannella neljänneksellä tuloista menoihin konsernilla kului 51 %. Muutosten jälkeen luku tulee olemaan von Koskullin mukaan lähempänä 40 prosenttia.
“Tämä ei ole sinänsä kululeikkaus, se on erilainen tapa toimia, jossa tarvitaan vähemmän ihmisiä”, hän kertoo Bloombergin haastattelussa.

Von Koskull kertoo ammattiyhdistysten valitusten olevan hankalasti ymmärrettävissä. “He tietävät mitä on tulossa. Olemme puhuneet siitä jo kaksi vuotta.”
Tämä on jatkuva ilmiö rahoitusalalla, koska digitalisaatiota ja tekoälyä voidaan hyödyntää hyvinkin laajasti, von Koskull kertoo.

Lähteet: Bloomberg