Santander Consumer Finance esittelyssä

|Posted by | Esittelyssä, Kaikki artikkelit, Lainat, Luottokortit
Tags:

SantanderMikä on Santander?

Suomessa toimiva Santander Consumer Finance kuuluu espanjalaiseen Santander-konserniin, mikä on markkina-arvoltaan euroalueen suurin pankki. Yhtiö on laajentunut 2000-luvulla erityisesti yritysostojen ansiosta.

Tällä hetkellä pankkiryhmällä on toimintaa yli 40 maassa ympäri maailmaa. Pohjoismaissa Santander on erikoistunut auto- ja kuluttajarahoituspalveluihin.

Perinteinen ja vanha espanjalainen pankki

Espanjan suurin pankki Santander perustettiin nimensä mukaan Pohjois-Espanjassa sijaitsevassa Santanderin kaupungissa jo vuonna 1857. Tarkoituksena oli tukea kaupungin sataman toimintaa.

Pankki kasvoi ensimmäisten sadan vuoden aikana Espanjassa, ja vasta 1990-luvulla pankki laajensi toimintaansa kansainvälisille markkinoille.

Lue lisää Santanderin lainoista ja luottokorteista täältä!

Faktoja Santanderista:

  • Liiketoimintaa 45 maassa
  • Yli 2,3 miljoonaa osakkeenomistajaa
  • 190 000 työntekijää maailmanlaajuisesti
  • 100 miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa
  • Nimetty 3 kertaa maailman parhaaksi pankiksi (Euromoney magazine)

Santander Suomessa

Suomessa Santander on toiminut vuodesta 2007 lähtien nimellä Santander Consumer Finance. Rahoitusyhtiö tarjoaa kuluttajille erilaisia luottoja eri tarpeisiin, esimerkiksi kulutusluottoa ja luottokorttia autorahoituksen ja vakuutusten lisäksi.

Autorahoituksessa Santander Consumer Finance on Suomen suurin toimija. Yhtiöllä on kuukausirahoitukseen perustuva malli, mikä mahdollistaa ajoneuvon hankinnan jo pienemmälläkin alkupääomalla.
Suuri ja kansainvälinen finanssiryhmä mahdollistaa Suomessa toimivan Santander Consumer Financen tarjoamille rahoitustuotteille edulliset lainaehdot ja tuo samalla myös turvaa luotonhakijalle. Santanderilla on Suomessa noin 150 000 asiakasta, ja autorahoituksen lisäksi tarjolla on muun muassa vakuudeton kulutusluotto jopa 50 000 euroon asti sekä Mastercard-luottokortti.

Santander-laina

santander kulutusluotto

Santander tarjoaa vakuudetonta kulutusluottoa 2 000 eurosta jopa 50 000 euroon asti. Lainatarjous on yksinkertainen ja selkeä: yksi laina sopii kaikkiin tarkoituksiin, remontista kodinelektroniikkaan tai vaikka täydellisen kisastudion rahoittamiseen. Lainan korko on aina kiinteä, ja riippuu lainan suuruudesta.

Pienimmille, maksimissaan 5000 euron lainoille korko on 12,69%. Lainan korko 5 000-20 000 euron lainasummalle on 9,69%, 20 001-40 000 euron lainalle korko on 7,69% ja yli 40 000 euron lainalle korko on vain 3,69%. Perustamismaksu on 149€ kaikille lainasummille, ja tilinhoitomaksu on 8€/kk.

Vertaa Santanderin lainaa muihin lainoihin täällä ja löydä sinulle edullisin:

Santander Mastercard -luottokortti

santander master card

Santander tarjoaa vuosimaksutonta Mastercard-perusluottokorttia Suomessa.

Korttiluoton takaisinmaksu voidaan suorittaa erisuuruisissa erissä, mikä lisää joustavuutta. Pääkortille saa myös kaksi vuosimaksutonta rinnakkaiskorttia.

Voit vertailla kaikkia luottokortteja näppärästi ilmaisessa luottokorttivertailussamme:

Pankkipalveluiden murros näkyy myös Santanderin liiketoiminnassa

Huhtikuun 2016 alussa Santander uutisoi vähentävänsä jopa 1200 työpaikkaa kotimarkkinoillaan Espanjassa, ja pankki on suunnitellut sulkevansa 450 konttoria. Laajan konttoriverkoston ylläpito tulee pankeille kalliiksi, kun asiointi ja palvelut ovat muuttumassa digitaalisemmiksi.  Santander onkin ilmoittanut aikovansa panostaa tulevaisuudessa enemmän digitaalisiin pankkipalveluihin.

Suomessa Santanderin päätoimialaa on autorahoitus, ja yritys on ollut mukana kehittämässä autokauppaa uuteen suuntaan. Santander avasi 26.2.2016 pop-up -liikkeen kauppakeskus Itiksessäyhdessä Arita Helsingin kanssa, missä asiakas voi ostaa auton verkkopankkitunnuksilla. Auton voi ajaa ostoskeskuksesta saman tien kotiin, ja maksu hoituu kuukausittain. Pakettiin sisältyy lisäksi huollot, korjaukset, vakuutus ja talvirenkaat.

Näin Santander teki auton ostamisesta yhtä helppoa kuin ruokakaupassa käymisestä: autot tuodaan ihmisten luokse kauppakeskukseen, ja rahoitusyhtiö toimii jakelijana ja myyjänä yhteistyössä autokaupan kanssa.

Kuluttajien ostokäyttäytyminen on muuttumassa digitalisoitumisen myötä, ja pankki- ja rahoitusyhtiöiden on pystyttävänä mukana ajan hermoilla. Esimerkiksi MasterCard on kehittelemässä uutta maksutapamenetelmää, minkä ansiosta voit maksaa pian ostoksesi vaikka autonavaimilla tai rannekorulla!

Lue myös: Esittelyssä Danske Bankin rahoitustuotteet

Lähteet:

Santander Consumer Finance, Santander Consumer Finance (2), Yahoo News

Maria Mankinen

Maria Mankinen

VertaaEnsin.fi viestintä- ja markkinointivastaava. Maria on tarkka raha-asioissaan ja kiinnostunut säästövinkeistä.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *