Mikä on Samsung Mini Pay?

|Posted by | Esittelyssä, Kaikki artikkelit, Luottokortit, Maksaminen
Tags: , , , ,

Mikä on Samsung Pay
Samsung Pay kilpailee Apple Payn kanssa

Fintechin myötä mobiilimaksamisen rintamalla on jo suorastaan tunkua. Alalla on niin uusia toimijoita, lähinnä ketteriä start-uppeja, ja toisaalta vanhoja jättiläisiä, jotka haluavat tulenpalavasti uudistaa liiketoimintaansa vastaamaan paremmin digiajan haasteisiin. Vanhoista jättiläisistä esimerkiksi Danske Bankilla on ollut jo paremman aikaa Mobile Pay -niminen maksusovellus.

Uusia toimijoita taas ovat esimerkiksi virolainen, täysin mobiilisti toimiva virolainen pankki Pocopay tai ruotsalainen mobiilisovellus Wrapp.

Äskettäin mukaan kisaan on hypännyt elektroniikkajätti Samsung. Se on aikaisemmin ollut tunnettu puhelimistaan, mutta nyt se on päättänyt siirtyä myös softapuolelle.

Lue myös: Pankkien mobiililompakot esittelyssä

Samsung Pay ja Samsung Mini Pay

Samsungilla on ollut aikaisemminkin maksusovellus, mutta nyt siitä on tullut uusi versio lisänimeltään “Mini”. Aikaisemmin Samsung Pay on toiminut nimenomaan fyysisissä ostostilanteissa, esimerkiksi siis kahvilassa tai vaikkapa ruokakaupassa.

Uusi Mini on sen sijaan sovellus, joka mahdollistaa mobiilimaksamisen myös verkossa.

Lue myös: Automatialta uusi rahansiirtopalvelu

Samsungin yhteistyökumppaneita Payssa ovat esimerkiksi Amex eli American Express ja luottokorttiyhtiö Visa.

Voit vertailla luottokorttien ominaisuuksia luottokorttivertailussamme!

Samsungin mukaan uudessa Samsung Mini Payssa on kiinnitetty turvallisuuteen paljon huomiota. Pääpiirteittäin sovellus hyödyntää samaa suojausteknologiaa kuin luotto- ja pankkikortit. Se luo jokaiselle transaktiolle randomin numerosarjan ja jokainen transaktio tulee varmentaa joko PIN-koodilla tai sormenjäljellä.

Ei vielä Suomessa

Samsung Pay tai Samsung Mini Pay eivät toimi vielä Suomessa. Niiden suurimpia kilpailijoita maailmalla on Apple Pay. Samsung yritti ensin saada Mini Pay -sovellustaan hyväksytyksi myös Applen omistamaan Apple Storeen, mutta se hylättiin. Tällä hetkellä Samsungin Pay -sovellukset onkin mahdollista saada vain Android-puhelimiin.

Suomalaisten mobiilimaksajien harmiksi sen paremmin Samsung Pay kuin Apple Paykaan eivät ole saatavilla Suomessa. Toisaalta tutkimusten mukaan suomalaiset eivät ole kaikkien innokkaimpia mobiilimaksajia vaan korttimaksaminen on suosituintaedelleen. 

Suomalaisten laiskahkoon mobiilimaksuintoon voi olla syynä esimerkiksi se, etteivät uudet maksutavat meinaa ottaa levitäkseen Suomessa. Erityisesti pienemmät (kivijalka)kaupat ovat olleet nihkeitä ottamaan käyttöön uusia maksutapoja.

Eikä meillä vieläkään ole Samsung (Mini) Payta tai Apple Payta.

Lue myös, miten kayppa käy Kiinassa eli mikä on WeChat? 

Lähteet:

Mobiili, Android Central Forums, Android Central, Play

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *