Revolut – Uusi kännykkäpankki rantautuu Suomeen

|Posted by Otto Laitinen | Kaikki artikkelit, Pankkiasiointi, Uutiset
Tags: Fintech, kryptovaluutta, pankki, Revolut
revolut suomi

Lontoossa kolme vuotta sitten perustettu kännykkäpankki, Revolut, haluaa aloittaa nimensä mukaisesti finanssialan vallankumouksen Suomessa. Vallankumouksen ensimmäiset laukaukset kajahtivat lanseeraustapahtumassa Helsingissä 10.9.2018.

Taas yksi. Elämmekö uuspankkien vauvabuumia? Pitkään hedelmättömyydestä kärsineellä alalla uusia tulokkaita ovat esimerkiksi berliiniläislähtöinen N26, lontoolainen Monzo, kiinalainen Mybank, yhdysvaltalainen Bank Mobile ja brasilialainen Banco Original. Mikä tekee Revolut-pankista kiinnostuksen arvoisen?

Matkustajan pankki

Pankki houkuttaa euroalueen ulkopuolelle matkustelevia. Maailma pienenee ja valuutanvaihto maksaa usein jo päivämatkalla Ruotsiin. Revolut ei veloita maksukortillaan rahanvaihdosta 5000 euroon asti kuukaudessa. Luottoa pankki ei vielä tarjoa. Miksi suomalaisilta pitäisi löytyä luottoa tähän tulokkaaseen?

Vertaile luottokortteja Onko jäänyt kilpailuttamatta?

Revolut haluaa olla muutakin kuin matkustelevan pankki. Esimerkiksi kryptovaluutta, finanssialan kaksisuuntainen mielialahäiriö, liikkuu pankkisovelluksen avulla. Revolut vaihtaa valuuttasi suoraan viiteen eri kryptovaluuttaan. Nämä ovat Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash ja XRP.

Revolutin ominaisuuksia

Hukkaatko asioita? Jos pankkikortti häviää, Revolut-sovelluksesta voit sulkea kortin välittömästi ja pankki lähettää sinulle uuden kortin. Jos kuitenkin löydät kyseisen kortin, voit avata applikaation ja herättää sen henkiin. Sovelluksesta löytyy myös kulutusanalytiikkaa, joka kertoo minkälaisiin tuotteisiin olet kuluttanut. Osuuspankilla on samanlainen ominaisuus Pivo-sovelluksessa.

Pankki käyttää Candy Crush pelistä tuttua freemium-ansaintalogiikkaa. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Ilmainen Standard-kuukausilisenssi sisältää perusominaisuudet ja ominaisuuksia lisäävät maksulliset Premium- ja Metal-lisenssit.

Revolut asiakkuudet
 Standard:0€/kkPremium:7,99€/kkMetal:13,99€/kk
Ei maksua valuutanvaihdosta5000€ astiKYLLÄKYLLÄ
KulutusanalytiikkaKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Ilmainen automaattinosto200€ asti400€ asti600€ asti
Välitön pääsy 5:een kryptovaluuttaanXKYLLÄKYLLÄ
24/7 asiakaspalveluXKYLLÄKYLLÄ
Revolut Premium maksukorttiXKYLLÄKYLLÄ
Revolut Metal maksukorttiXXKYLLÄ
Maksukorttihyvitys 0,1% Euroopassa ja 1% Euroopan ulkopuolellaXXKYLLÄ
Ilmainen matkavakuutusXKYLLÄKYLLÄ

Premium-jäsenyyden voi maksaa vuosijäsenyytenä, jolloin asiakas maksaa 82€ ja säästää 14%. Metal-jäsenyyden vuosijäsenyys maksaa 135€, jolloin säästöä syntyy 23%.

 

Pankkien asiakkaita kiinnostaa

Selvästi moni asia houkuttaa tässä uudessa pankkitulokkaassa. Revolutilla on nimittäin jo kolme miljoonaa käyttäjää. Pankin mainostama ketteryys tulee esille tiliä tehdessä. Ota selfie naamataulustasi, kuva henkilöllisyystodistuksestasi, täytä perustiedot ja talleta 10 euroa tilille. Se oli siinä.

Tulevaisuus näyttää löytyykö kiinnostusta Suomesta. Monet kuitenkin kaipaavat vanhojen tuttujen pankkien kokonaisvaltaista tarjontaa, johon tällä pankkien vauvabuumin tuloksella on vielä matkaa, mutta suunta on oikea.

Korko puuttuu

Monille pankkitilin omistuksen pääsyy on korko, joka Revolutin tilillä on pyöreä nolla. Pankki kuitenkin vastaa moniin muihin tarpeisiin. Mieti ennen kuin heität pankkia roskakoriin yhden puutteen vuoksi. Tiedätkö edes oman säästötilisi korkoa? Tai ennemminkin tiedätkö miten se pärjää vertailussa muiden pankkien kanssa? Säästötilien korot vaihtelevat säännöllisesti.

Vertaile säästötilejä Jos vastasit jompaan kumpaan kysymyksistä en, tee itsellesi palvelus
Otto Laitinen

Otto Laitinen

Otto Laitinen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointivastaava. Otto on valmistunut Turun yliopistosta pääaineenaan mediatutkimus. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat fintech ja taloudellinen hyvinvointi. Otto kirjoittaa talousaiheista aktiivisesti eri julkaisualustoille, kuten Microsoft Network.