Miten rahan siirto luottokortilta tilille onnistuu?

| | Aihe: Pankit ja luottokortit
Rahan siirto luottokortilta tilille

Luottokortista on moneen: sitä voi käyttää kivijalka- sekä verkkokaupassa ja sen avulla voi saada monenlaisia etuja, kuten osto- ja tuoteturvaa sekä matkavakuutuksen. Tiesitkö, että luottokortilta on myös mahdollista siirtää rahaa omalle tilille? Tässä artikkelissa annamme käytännön ohjeet rahan siirtoon luottokortilta omalle tilille ja paljastamme, millaisia kustannuksia tällaisesta tilisiirrosta tavallisesti koituu.

Ohjeet rahan siirtoon luottokortilta tilille

Rahan siirto luottokortilta tilille on usein helpointa hoitaa verkossa: joko perinteisen pankin verkkopankissa tai rahoitusyhtiön tarjoaman kortin verkkopalvelussa. Käytännössä kyse on yleensä muutamasta klikkauksesta, ja rahat siirtyvät tilillesi. 

 • Kirjaudu luottokorttisi verkkopalveluun
 • Valitse kortit-osio
 • Valikossa on yleensä vaihtoehto, joka viittaa rahan siirtämiseen tilille kuten “maksut” tai “tilisiirto korttiluotolta”.
 • Valitse siirrettävä summa ja hyväksy rahojen siirto

*Tämä on yleisohje. Jokainen verkkopankki ja -palvelu on erilainen. Pankkikohtaiset ohjeet löydät alta. 

Rahansiirto luottokortilta tilille – Nordea

Siirtäessäsi rahaa luotolta pankkitilillesi rahansiirrolla siirretty summa on tililläsi muutaman päivän kuluessa riippuen siitä, missä pankissa tili on. Asiakas voi siirtää minkä tahansa summan oman luottonsa käyttövaran puitteissa. Pankkitilin tulee olla suomalaisessa pankissa. Nordea veloittaa rahansiirrosta hinnaston mukaiset kulut.

Toimi näin:

 1. Valitse valikosta tai etusivulta ”Rahansiirto”.
 2. Mikäli sinulla on useita luottoja, valitse miltä luotolta haluat tehdä siirron.
 3. Valitse luotolta siirrettävä summa. Siirrettävissä oleva määrä on näkyvillä edellä kohdassa ”Rahansiirto”.
 4. Kirjoita suomalaisen pankkitilisi numero IBAN-muodossa. 
 5. Halutessasi voit kirjoittaa nimesi saajan nimeksi ja huomautuksen itsellesi muistutukseksi. Nämä kentät voi myös jättää tyhjäksi.
 6. Klikkaa ”Siirrä”.
 7. Vahvista rahansiirto pankkitunnuksillasi.

Luoton siirto tilille – OP

Voit siirtää OP-Visa tai OP-Mastercard luottokorttisi luottoa pankkitilillesi Op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa. Siirretty raha näkyy tilillä heti ja on saman tien käytettävissäsi. Rahaa on mahdollista siirtää tilille tarpeen mukaan, oman luottorajan puitteissa.

Siirrä kortin luottoa op.fi-palvelussa

 1. Kirjaudu Op.fi-palveluun
 2. Valitse Omat kortit
 3. Valitse se kortti, jonka luottoa haluat siirtää
 4. Rullaa sivulla kohtaan Luottotili
 5. Valitse Siirrä luottoa tilille

Siirrä kortin luottoa OP-mobiilissa

 1. Kirjaudu OP-mobiiliin
 2. Siirry kohtaan Tilit ja kortit
 3. Valitse kortti, jonka luottoa haluat siirtää
 4. Valitse Lasku-sivu, josta löydät luoton siirron
 5. Valitse Siirrä luottoa tilille

Jos luottokorttisi ja käyttötilisi ovat samassa pankissa, siirtyvät rahat yleensä saman tien. Jos kyseessä on eri rahoituslaitosten tai pankkien välinen siirto, voi rahojen siirtoon mennä parikin pankkipäivää.

Rahansiirron hinta

Kannattaa huomioida, että rahan siirto luottokortilta tilille ei ole ilmaista. Luottokortin koron lisäksi jokaisesta siirrosta veloitetaan erillinen maksu. Tavallisesti kyseessä on kiinteä maksu (esim. 10 €), osuus nostettavasta summasta (esim. 2–3 %) tai molemmat (esim. 2 € + 2 % nostettavasta summasta).

Useimmiten luottokortin korko kuitenkin lähtee juoksemaan vasta ensimmäisen laskun jälkeen. Eli jos kortilta lainatun luoton maksaa takaisin kokonaisuudessaan seuraavassa laskussa, ei siirretystä rahasummasta tarvitse maksaa korkoa. Älä kuitenkaan unohda luottokortin peruskäytäntöä: jos kortilla on jo luottoa, jota ei ole maksettu edellisessä luottokorttilaskussa, myös uusi luotto alkaa heti kerätä korkoa. 

Milloin rahaa kannattaa siirtää luotolta tilille?

Kun haastavat ajat iskevät, talousasioiden käsittely voi olla vaikeaa. Lomautus, työajan leikkaaminen ja parisuhteen päättyminen ovat yleisiä tilanteita, joissa vahvimmankin ihmisen talous kokee isoja muutoksia. Tällaisessa tilanteessa luottokortti on helppo tapa estää hallitsematon taloudellinen katastrofi, jos ja kun saatavilla olevat likvidit varat eivät riitä.   

Jos tililläsi ei ole riittävästi rahaa laskuista selviämiseen, mutta tiedät että esimerkiksi palkka tai muu korvaus on tulossa seuraavan 1-6 kuukauden aikana, voit hyödyntää luottokorttia kattamaan välttämättömiä ja pakollisia menoja.  Jos luottokortin raja on esimerkiksi 5 000 euroa, pystyt maksamaan sillä useamman kuukauden vuokrakulut sillä välin kun järjestät muuta elämääsi kuntoon. 

Olennaista on muistaa, että velkaraha täytyy aina maksaa takaisin korkojen kera. Tästä syystä sinulla täytyy olla toteuttamiskelpoinen suunnitelma tulojesi vakauttamiseen, jos hyödynnät luottokorttia elämän kriisitilanteesta selviytymiseen.

Löydä sopiva luottokortti vertailusta
Mikaela Katro

Mikaela Katro

Mikaela Katro on toimittaja, sisällöntuottaja ja copy. Miksua kiinnostavat tässä maailmassa kamerat, kirjat, kulttuuri, kielet ja keskustelut. Ja sijoittaminen, mutta se alkaa s-kirjaimella!

Tarjoukset