Rahan siirto luottokortilta tilille – miten se onnistuu?

|Tuuli Viinanen

Rahan siirto luottokortilta tilille

Luottokortista on moneen: sitä voi käyttää kivijalka- sekä verkkokaupassa ja siinä voi olla kaikenmoisia etuja kuten osto- ja tuoteturva sekä matkavakuutus. Moni ei kuitenkaan aina tiedä, että luottokortilla on myös mahdollista siirtää rahaa omalle tililleen.

Rahan siirto luottokortilta tilille on helppoa, mutta sitä ei kannata turhan usein tehdä, sillä rahan siirto luottokortilta tilille usein maksaa ylimääräistä luottokortin luottokulujen lisäksi. Tässä artikkelissa annamme käytännön ohjeet rahan siirtoon luottokortilta omalle tilille ja paljastamme millaisia kustannuksia tällaisesta tilisiirrosta yleensä koituu.

Melkein kaikilta luottokorteilta on mahdollista siirtää rahaa tilille, joten jos rahan siirto tilille on jo hallussa, voit tutustua Suomen luottokorttivalikoimaan vertailussamme:

Vertaile luottokorttien ominaisuuksia

Ohjeet rahan siirtoon luottokortilta tilille

Rahan siirto luottokortilta tilille on monelle helpointa hoitaa verkossa: joko perinteisen pankin verkkopankissa tai rahoitusyhtiön tarjoaman kortin verkkopalvelussa. Käytännössä kyse on yleensä muutamasta klikkauksesta ja rahat siirtyvät tilillesi pikimmiten. Jos luottokorttisi ja käyttötilisi ovat samassa pankissa, siirtyvät rahat yleensä saman tien. Jos kyseessä on eri rahoituslaitosten tai pankkien välinen siirto, voi rahojen siirtoon mennä parikin pankkipäivää.

Miten siirrän rahaa luottokortilta pankkitilille?*

  1. Kirjaudu luottokorttisi verkkopalveluun
  2. Valitse kortit-osio
  3. Valikossa on yleensä vaihtoehto, joka viittaa rahan siirtämiseen tilille kuten “maksut” tai “tilisiirto korttiluotolta”.
  4. Valitse siirrettävä summa ja hyväksy rahojen siirto

*Tämä on yleisohje. Jokainen verkkopankki ja -palvelu on erilainen. Parhaat ohjeet löytyvät omalta luottokortin tarjoajalta.

Rahan siirron kustannukset

Rahan siirto luottokortilta tilille ei kuitenkaan ole ilmaista. Luottokortin koron lisäksi jokaisesta siirrosta veloitetaan erillinen maksu. Yleensä kyseessä on kiinteä maksu (esim. 10 €), osuus nostettavasta summasta (esim. 2-3%) tai molemmat (esim. 2 € + 2% nostettavasta summasta).

Useimmiten luottokortin korko kuitenkin lähtee juoksemaan vasta ensimmäisen laskun jälkeen. Eli jos kortilta lainatun luoton maksaa takaisin kokonaisuudessaan seuraavassa laskussa, ei korkoa tarvitse maksaa siirretystä rahasummasta. Älä kuitenkaan unohda luottokortin peruskäytäntöä: jos kortilla on jo luottoa, jota ei olla maksettu edellisessä luottokorttilaskussa, myös uusi luotto alkaa heti kerätä korkoa.

Rahojen siirto luottokortilta on kätevä tapa hoitaa menoja, joita ei voi maksaa suoraan luottokortilla. Jos rahoja joutuu siirtämään usein luottokortilta tilille päivittäisten menojen tai laskujen kattamiseksi, tietää, että oma talous ei ole kestävällä pohjalla ja muutoksia omaan rahakäyttäytymiseen on tehtävä. Budjetointi on helppo keino hahmottaa omaa rahan tuloa ja menoa.

Vastuullisesti käytettynä luottokortti voi tarjota omistajalleen taloudellista joustoa, säästöä ja etuja, joita muualta ei saa. Oman pankin luottokortti ei ole aina paras, joten tutustu Suomen koko luottokorttivalikoimaan ja löydä juuri sinulle sopivin kortti:

Löydä paras luottokortti