Priority Passin voi saada myös luottokortin kylkiäisenä!

|Posted by Ilona Suviranta | Esittelyssä, Kaikki artikkelit, Luottokortit, Matkustaminen
Tags: lentokenttälounge, luottokortit, premium-kortit, priority pass

priority pass

Kukapa meistä ei tahtoisi hieman hengähtää ennen lentoa kaukana terminaalin hälystä ja kiireisistä ihmisistä. Ratkaisu rauhan kaipuuseen on tietenkin lentokenttälounge. Usein pääsy lentokenttien loungeihin on kuitenkin kallista ja lisäksi joihinkin loungeihin pääsee vain, jos matkustaa tietyn lentoyhtiön lennolla.

Mikä on Priority Pass?

Priority Pass on palvelu, jonka jäseneksi liittymällä pääsee lentokenttäloungeen edullisemmin kuin ilman jäsenyyttä, ja lisäksi Priority Passin yhteistyöloungeihin pääsee sisälle riippumatta siitä, millä lentoyhtiöllä matkustaa! Kaiken kukkuraksi Priority Pass -jäsenyys sisältyy muutamien luottokorttien vuosimaksuun, jolloin lounge-elämästä pääsee nauttimaan vieläkin edullisemmin.

Priority Pass on itsenäinen yhtiö, joka perustettiin vuonna 1992 ja se väittää olevansa maailman suurin lentoaseman lounge-verkosto.

Priority pass hinta määräytyy jäsenyystason mukaan, ja jäsenyyksiä on yhtiöllä tarjolla kolme eri tasoa. Perus- eli Standard-tasolla Priority pass-kortin hinta on 89€ tai 99 dollaria vuodessa. Jäsenyyteen sisältyy oikeus käyttää verkostossa olevia loungeja, mutta siihen ei kuulu yhtään ilmaista vierailua. Jokainen loungevierailu maksaa 28€ per käyntikerta. Jos haluat tuoda vieraan mukanasi, joutuu hän maksamaan saman hinnan.

Seuraava jäsenyystaso on Standard Plus, jonka hinta on 249€ vuodessa. Tähän tasoon kuuluu 10 ilmaista vierailua vuodessa, ja sen ylittävät loungevierailut maksavat 28€.

Viimeinen, ja myös korkein Priority Pass-jäsenyystaso on Prestige. Tämä jäsenyys kustantaa 399 € vuodessa, ja siihen sisältyy rajaton määrä loungevierailuja.

Priority Pass -jäsenyydet
JäsenyystasoVuosimaksuIlmaiset loungevierailutJäsenen vierailumaksuVieraan tuominen
Standard89 €Ei28 € / kerta28 € / vieras
Standard Plus259 €10 ilmaista, sitten 28 €28 € / kerta28 € / viera
Prestige359 €Kaikki vierailut ilmaisia28 € / kerta28 € / viera

Priority Pass -lounget

Priority Pass-jäsenyys antaa siis yksinkertaisuudessaan pääsyn lentokentillä sijaitseviin odotustiloihin, eli loungeihin. Priority Pass-verkostossa on tällä hetkellä 1200 loungea jotka sijaitsevat ympäri maailmaa 143:ssa eri maassa. Paljon matkustavalle loungeen pääsy voi olla jo logistisista syistä elinehto, ja ne ovat tärkeä osa varsinkin bisnesmatkailua.

Mitä hyötyä loungesta siis on?

  • Pääsy yli 1200 lentokentälle + oleskelutilaan maailmanlaajuisesti yli 140 maassa
  • Ilmaisia virvokkeita, mukaan lukien alkoholi useimmissa oleskelutiloissa
  • Tilaa työskennellä ennen lentoa
  • Yleensä ilmainen Wi-Fi ja kätevät latauspisteet
  • Joissain loungeissa kokoustiloja, suihkutiloja, tai jopa nukkumisvaihtoehto
  • Hiljaisempi tila, mukavammat istuimet

Millä luottokorteilla saa Priority Passin?

Koska Priority Pass -jäsenyys ei ole edullisimmasta päästä, voi käytännössä olla taloudellisempaa hankkia luottokortti, johon sisältyy Priority Pass -etu. Näin luottokortin vuosimaksun hinnalla pääsee nauttimaan sekä Priority Passista että kyseisen luottokortin muista eduista.

Priority Pass- / Loungekey-luottokortit
KorttiKortin vuosimaksuLounge-pääsy
American Express Gold180 €4x vuodessa ilmainen, minkä jälkeen 28€/kk
American Express Platinum720 €Ei rajoitettu + 1 vieras
Aktia World Elite Mastercard240 €3x vuodessa ilmainen, minkä jälkeen 28€/kk
Aktia Visa Platinum240 €3x vuodessa ilmainen, minkä jälkeen 28€/kk
Handelsbanken Platinum390 €Ei rajoitettu

Kuten vertailusta käy ilmi, esimerkiksi American Express Goldin vuosimaksu on 180 €. Kortin vuosimaksuun sisältyy neljä ilmaista Priority Pass -loungevierailua, ja korttiin luonnollisesti kuuluu lukuisia muita rahanarvoisia etuja, kuten kattava matkavakuutus. Standard-tason Priority Pass -jäsenyys maksaa 89 €, minkä lisäksi neljä loungevierailua maksavat yhteensä 112 euroa. Ilman luottokorttia neljä Priority Pass -loungekäyntiä maksaisi siis 201 €.

Priority Passin sisältävien luottokorttien muut edut

Mikä Priority Passin sisältävistä luottokorteista sopii parhaiten sinulle?

American Express Gold

Priority Passin sisältävistä luottokorteista American Express Gold on vuosimaksultaan edullisin. Priority Passin lisäksi korttiin sisältyy mm. kattava matkavakuutus, minkä lisäksi sillä saa alennusta autonvuokrauksesta ja ravintoloista.

Voit vertailla luottokortteja sivujemme kautta.

American Express Platinum

American Express Platinum on Amex Goldin ylellisempi versio kattavine matkavakuutuksineen ja lukuisine hotelli- ja autonvuokrausetuineen. Näiden lisäksi Platinumiin sisältyy arkisin klo 9-18 avoinna oleva Platinum Lifestyle-palvelu, jonka kautta voi esimerkiksi varata pöydän ravintolasta, tehdä matkavarauksia tai lähettää kukkia rakkaalle.

Aktia World Elite Mastercard

Myös Aktian World Elite Mastercardiin sisältyy kattava matkavakuutus ja concierge-palvelu, joka on avoinna arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-17. Korttiin sisältyvä Mastercard Priceless Cities -ohjelma takaa alennuksia ravintoloista, hotelleista ja kulttuurielämyksistä eri puolilla maailmaa.

Aktia Visa Platinum

Käytännössä Aktia Visa Platinum on eduiltaan sama kortti kuin edellä esitelty Aktia World Elite Mastercard. Ainoa ero korttien välillä on, että Visa Platinumiin ei luonnollisestikaan sisälly Mastercardin Priceless Cities -ohjelman etuja.

Handelsbanken Platinum

Handelsbanken Platinumiin sisältyy ympärivuorokautinen concierge-palvelu sekä kattava matkavakuutus. Golfaajia ilahduttaa korttiin sisältyvä hole-in-one -vakuutus

Hae suosikkiluottokorttiasi vertailumme kautta!