Pokemon Go -pelillä voi tienata. Lue myös vinkit mihin pelissä kannattaa käyttää rahaa!

|Posted by | Kaikki artikkelit
Tags:

Pokemon Go

Kaikki ovat jo varmasti kuulleet Pokemon Gosta. Suomessa pelaajia näkee kaduilla ja puistoissa jatkuvasti. Jos olet ajatellut käyttäväsi rahaa peliin, mieti tarkkaan, että mihin on kannattavinta sijoittaa ja mihin ei.

Jos haluat tehdä pientä bisnestä pelaamisen ohessa, sekin voi onnistua. Monet ovat onnistuneet tienaamaan sekä tekemään Pokemon Go:n avulla jo pienimuotoista liiketoimintaa.

Jos pelaamisen ja taloudellisen ajattelu viehättää sinua enemmänkin, kannattaa tutustua listaamiimme talouspeleihin tarkemmin!

Lukemattomia bisnesmahdollisuuksia

Ainakin Yhdysvalloissa tarjotaan jo väsyneille pelaajille kyytejä pyydystämään Pokemoneja Uber-kyytien tyyliin. Myös bussikierroksia on ollut tarjolla. Bussit pysähtyvät pokestopeilla, gymeillä sekä tarjoavat pokemunien hautomispalveluita. Busseissa on myös latauspisteet puhelimille. Jos bussissa istuminen kuulostaa liian aikaa vievältä, voit palkata toisen henkilön kävelemään puolestasi ja hautomaan pokemuniasi! Hinta määräytyy kilometrien mukaan.

Myös Pokestoppeja osataan käyttää hyväksi bisnesmielessä: Yhdysvalloissa eräs tyttö myi herkkuja kotinsa lähellä sijaitsevalla Pokestopilla nälkäisille pelaajille ja esimerkiksi Japanissa yritykset voivat sponsoroida Pokestoppeja.

Voit myös ansaita pelaamalla: korkeamman levelin Pokemon Go-tiliejä on tarjolla Ebayssä laajassa mittakaavassa! Myös Poketree-sivusto on kauppapaikka, missä voit ostaa tai myydä esimerkiksi ajopalveluita, tilejä ja muuta peliin liittyvää.

Yrityksetkin houkuttelevat asiakkaita Pokemonin avulla

Pokemon on tuonut lisätuloja myös monille yrityksille: Kaupat tai kahvilat mainostavat sijaitsevansa Pokestoppien lähellä, mikä tuo mukavasti lisää asiakkaita. Suomessa Elisa järjesti juuri Helsingissä aloittelijoille sekä edistyneemmille pelaajille opastettuja pelikävelyitä. Ilmaisilla opastetuilla kävelyillä ikäraja oli 15 vuotta.

Pokemon Go -vinkkejä

Miten ostan tavaroita Pokemon Go:ssa?

Jos haluat ostaa tavaroita (esimerkiksi niitä kuuluisia pokepalloja!) Pokemon Go:ssa, on tietenkin selvää, ettet voi maksaa perinteisesti käteisellä läheisessä kioskissa vaan tarvitset hieman edistyneemmän maksuvälineen.

Yleensä mobiiilaitteissa maksaminen tapahtuu niin, että luottokortin tiedot on yhdistetty esimerkiksi Google Play:hyn tai Apple Storeen, jotka ovat virtuaalisia kauppapaikkoja. Kun ostat esimerkiksi pokepalloja, veloitetaan summa luottokortiltasi. Pokemon Go:ssa lisävarusteiden hinnat alkavat 0,99 eurosta.

Voit vertailla luottokortteja kätevästi hintavertailussamme:

Luottokorttivertailu

Jos et ole kiinnostunut luottokorttien eduista liittyen esimerkiksi matkavakuutukseen, voit harkita esimerkiksi Nordean myöntämiä vuosimaksuttomia luottokortteja kuten esimerkiksi Stockmann-luottokorttia. Jos olet asiakasomistaja, voit saada vuosimaksuttoman luottokortin myös S-Pankista.

Mihin pelaajan kannattaa käyttää rahaa – ja mihin ei

Pokepalloja ei tarvitse ostaa: Pokepallojen ostaminen ei ole kannattavaa, sillä niitä saa aina kuin käy Pokestopilla, joita on lähes joka kulman takana. Tosin jos asut kaukana kaupungeista harvaanastutulla maaseudulla, voi tilanne olla kohdallasi toinen. Tällöin pokepallot voivat olla hyväkin ostos, koska pokestoppeja ei yksinkertaisesti ole. 

Nick Johnson, ensimmäinen pelaaja joka pyydysti kaikki Yhdysvalloissa saatavilla olevat Pokemonit, sanoo pokemunien hautomoiden/inkubaattoreiden ovat paras ja kannattavin sijoitus niille, jotka haluavat käyttää rahaa Pokemonin pelaamiseen. Nick suosittelee myös kävelyyn sopivien kenkien hankkimista. Lue muut Nickin vinkit Business Insiderista!

Puhelimiin voi asentaa myös erilaisia huijauskeinoja (hackeja). Niillä voi esimerkiksi huijata puhelimesi GPS:ää niin, että pystyt pyydystämään Pokemoneja liikkumatta, kuin normaalissa älypuhelinpelissä. Huijauskeinojen käyttämisessä on kuitenkin riskinsä, sillä saatat ehkä saada porttikiellon peliin. Muun muassa Craigslistiltä löytyy erilaisien hackkien tarjoajija.

Haluatko todella investoida Pokemon Go -tiliisi? Osta asunto Pokestopin läheltä!

Suurin ja epäreiluin etu Pokemon Go pelaajille on koti tai toimisto Pokestopin lähellä. Jotkut pystyvät vierailemaan Pokestopeilla jopa makuuhuoneistaan.

Pokemon Go:n hyvä puoli on se, että se kannustaa liikkumaan ulkona kavereiden kanssa eikä ajelemaan taksilla tai keräämään pokepalloja sängyssä maaten. Pelaamisessa kannattaa kuitenkin muistaa kohtuus, myös rahankäytön suhteen ja pitää huoli, ettei pelaaminen aiheuta luottokorttilaskuun suurta kasvua.

Lue myös: 8 tärkeää neuvoa jota opettaa lapselle rahankäytöstä

Lähteet:

PolygonMashableVenturebeat

Maria Mankinen

Maria Mankinen

VertaaEnsin.fi viestintä- ja markkinointivastaava. Maria on tarkka raha-asioissaan ja kiinnostunut säästövinkeistä.

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *