Virolainen mobiilipankki Pocopay Suomeen

|Posted by | Kaikki artikkelit, Maksaminen, Uutiset
Tags: , ,

uutinen_vertaaensinPocopay on mobiilipankki

Viro on tunnettu digitaalisuuden edelläkävijä. Esimerkkejä kansan digivainusta ovat esimerkiksi Skype ja elektroninen e-kansalaisuus, jonka Virosta voi saada muutkin kuin Viron kansalaiset.

Nyt virolainen mobiilipankki on päättänyt valloittaa Euroopan – ja Suomen myös.

Tämän vuoden helmikuusta alkaen Pocopay on ollut käytössä Viron lisäksi Hollannissa, Espanjassa ja Suomessa. Tavoitteena heillä on, että vuoden 2017 aikana Pocopayta voi käyttää kaikissa euromaissa.

Lue myös muista ilmiöistä: Mitä on jakamistalous?

Pocopay ei ole ensimmäinen yritys, joka haluaa ihmiset käyttämään mobiilisovellustaan raha-asioissa. Esimerkiksi Danske Bank on tuonut markkinoille jo aikaisemmin Mobile Pay -sovelluksensa.

Mikä on Pocopay?

Pocopay on virolainen rahoitusalan fintechyritys ja samalla sovellus, joka tarjoaa päivittäispankkipalveluita digitaalisessa muodossa. Kohderyhmänä ovat erityisesti eurooppalaiset nuoret ikähaarukalla 18-35 vuotta.

Pocopayn mielestä monet päivittäispankkipalvelut ovat liian vaikeasti ihmisten saatavilla ja niiden käytettävyys on huono. Yritys korostaakin, että sen sovelluksessa on panostettu käytettävyyteen turvallisuuden ohessa: pyyhkäisemällä näyttöä pystyy tekemään tilinsiirtoja, jakaa kimppaostosten loppusummat reaaliajassa sekä ottaa kuvia omaa henkilökohtaista kirjanpitoa helpottamaan.

Lue myös: Uusi rahansiirtopalvelu Suomeen!

Miten Pocopay toimii?

Pocopay on älypuhelinsovellus. Lataamisen jälkeen sovellus pyytää sinua rekisteröitymään. Sen yhteydessä sinulle annetaan sovelluksessa toimiva henkilökohtainen IBAN-pankkitunnus ja QR-koodi helpottamaan tilisiirtoja. Lisäksi saat halutessasi etäluettavan, kansainvälisen MasterCard-maksukortin.

Lue lisää: Visa vai MasterCard, kumpi on parempi?

Luottokortilla maksaminen on edelleen yksi parhaita maksuvälineitä. Jos sinulla ei vielä luottokorttia ole tai haluat testata, kuinka omasi pärjää muiden luottokorttien vertailussa, voit tehdä sivuillamme ilmaisen luottokorttivertailun:

Vertaile luottokortteja

Muiden Pocopay-käyttäjien kesken tehdyt tilinsiirrot tapahtuvat reaaliajassa ja ne ovat maksuttomia. Myöskään maidenvälisestä rahaliikenteestä ei joudu maksamaan siirtopalkkiota.

Pocopay toimii kuten monet muutkin sovellukset eli tarjoaa niin sanotun peruspaketin ilmaiseksi. Mikäli haluaa tehdä enemmän tilinsiirtoja tai lisäpalveluita kuin mitä rajoitettu ilmaisversio tarjoaa, joutuu maksamaan enemmän.

Nämä lisät ovat niin sanottuja ”power uppauksia”, ja niiden hinnat vaihtelevat muun muassa käyttäjän iän mukaan: nuorimmille ne ovat maksuttomia, mutta esimerkiksi yli 27-vuotiaat maksavat poweruppauksesta 2,90 euroa.

Tällä hetkellä Pocopaylla on Euroopassa toimiva maksulaitostoimilupa mutta ei vielä pankkilisenssiä. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Pocopay voi myöntää lainoja eikä ottaa talletuksia. Kun siis avaat tilin Pocopayn sovelluksessa, et todellisuudessa tiliä Pocopayhin. Sovellus vain siirtää rahat toiseen pankkiin, joka hallinnoi tällä hetkellä sen asiakasvaratilejä.

Käytännön tasolla asiakkaille pankkitoimiluvan puuttuminen ei siis oikeastaan näy, sillä kaikki pyörii Pocopayn sovelluksessa ja pankkien välinen liikenne tapahtuu taustalla, käyttäjältä näkymättömissä.  Voit hallita omia varojasi, maksujasi ja rahansiirtojasi samaan tapaan kuin pankkien omissa sovelluksissa.

Tiedätkö, miten Kiinassa asiat hoidetaan? Lue, mikä on WeChat!

Pocopay pyrkii markkinapaikaksi

Pocopay haluaa kehittää sovellustalustaansa markkinapaikan kaltaiseksi foorumiksi ja alustaksi, joka sallisi muiden palvelutarjoajien integroida tuotteitaan, erityisesti talletuksia ja lainoja.

Tämä tarkoittaisi esimerkiksi sitä, että jos käyttäjä haluaa ottaa lainaa, hän saa sovellukseensa lainatarjouksia eri palveluntarjoajilta ja pystyy vertailemaan ja valitsemaan itselleen parhaiten sopivimman lainan.

Sovelluksen voi ladata esimerkiksi Apple Storesta tai Googlen Play-kaupasta.

Lähteet:

STT, Tivi

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *