Esittelyssä talouden monitoimisovellus Pivo

|Posted by | Kaikki artikkelit, Maksaminen, Ostaminen, Pankkiasiointi, Säästäminen
Tags: , , ,

pivo

Raha-asioiden hoitaminen älypuhelimella muuttuu koko ajan suositummaksi, olipa kyse sitten ostosten maksamisesta tai budjetoinnista. Käytännössä lähes jokaisella pankilla on omat mobiilisovelluksensa, joilla voi tyypillisesti maksaa ja seurata tilitapahtumia, ja lisäksi esimerkiksi Apple ja Android ovat tuoneet markkinoille omat mobiilimaksusovelluksensa. Tänään esittelemme tarkemmin Osuuspankin Pivo-sovelluksen, joka on varsinainen talousmobiilisovellusten monitoimija, ja joka valittiin vertailumme parhaaksi maksutavaksi kesäkirpputorille!

Pivon perustiedot

Pivo on Osuuspankin mobiilisovellus, jolla voi mm. suorittaa maksuja, laatia budjetteja ja seurata omaa kulutusta. Lisäksi Pivosta löytyy runsaasti erilaisia etuohjelmia ja kuponkeja (mm. Cityshoppari ja Zalandon etuohjelma). Vaikka Pivo onkin Osuuspankin sovellus, sitä voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat. Sovelluksen maksuominaisuus sekä etuohjelmat ja kupongit ovat vapaasti käytössä kaikille; taloudenhallintaominaisuus on saatavilla vain Osuuspankin asiakkaille.

Pivo on varsin käyttäjäystävällinen myös siinä mielessä, että se on saatavilla iOS-, Android- ja Windows-puhelimiin.

Helppoa taloudenhallintaa

Pivo on kätevä sovellus oman talouden seurantaan ja budjetointiin, tosin vain Osuuspankin asiakkaat pääsevät hyödyntämään tätä ominaisuutta. Sovelluksessa voi luoda eri kulutuskohteita ja laatia budjetin, kuinka paljon rahaa kuhunkin kohteeseen voi käyttää. Pivo on yhteydessä asiakkaan käyttötiliin verkkopankin kautta, ja se laskee automaattisesti, paljonko rahaa kuukaudessa on kulunut. Sovellus osaa myös arvioida, minkä verran rahaa käyttäjällä on seuraavalla viikolla käytettävissä nykyisellä kulutustahdilla.

Mobiilimaksuja verkossa ja kassalla

Kaikkien pankkien asiakkaat voivat käyttää Pivoa maksuvälineenä verkkokaupoissa. Nettiostosten maksaminen Pivolla onnistuu helposti ilman luottokorttitietojen syöttämistä, ja lisäksi Pivon kautta maksaessa myyjälle ei koskaan välitetä asiakkaan maksukortin tietoja. Pivolla maksaminen siis parantaa korttiturvallisuutta. Kaikkiaan Pivo käy maksuvälineenä yli 4 000 kotimaisessa verkkokaupassa. Ulkomailta shoppaillessa Pivon käytöstä ei pääse ainakaan toistaiseksi nauttimaan.

Pivon avulla ostokset voi maksaa lähimaksuna kaupan kassalla, tosin tämä ominaisuus toimii vain Osuuspankin asiakkailla Android-puhelimissa. Pivon lähimaksu on näppärämpi kuin pankkikortin, sillä Pivolla maksaessa maksussa ei ole ylärajaa (paitsi kortin oma turvaraja), kun taas pankkikorteilla lähimaksun yläraja on 25 €. Lähimaksuominaisuuden käyttäminen vaatii erillisen OP Visa Debit Mobiili -kortin tilaamisen. Debit Mobiili -kortti on maksuton maaliskuun 2018 loppuun asti, minkä jälkeen se maksaa 1,50 €/kk (18 €/vuosi) yli 26-vuotiaille asiakkaille.

Vaikka mobiilimaksut käteviä ovatkin, on nykymaailmassa vielä tarvetta maksaa ostoksia välillä muullakin kuin puhelimella. Tutustu luottokorttien ominaisuuksiin vertailussamme ja löydä juuri sinulle sopivin kortti!

Viiveettömät rahansiirrot

Osuuspankki ja Pivo ovat mukana maaliskuussa julkaistussa Siirto-sovelluksessa, joka mahdollistaa viiveettömän rahansiirron eri pankkien välillä. Tällä hetkellä Siirtoa voivat käyttää Osuuspankin, S-Pankin ja Nordean asiakkaat, ja Aktian on tarkoitus liittyä mukaan myöhemmin. Kätevintä Siirto-sovelluksessa on, että rahaa voi siirtää pelkän vastaanottajan puhelinnumeron perusteella. Näin esimerkiksi rahansiirrot perheen ja kavereiden kesken helpottuvat huomattavasti.

Lapsille oma Pivo Junior

Lapset voivat ladata omaan kännykkäänsä Pivo Junior -sovelluksen. Pivo Junior on yksinkertainen ja selkeä sovellus, jonka avulla lapsi voi seurata, mihin rahaa kuluu ja oppia näin hahmottamaan omia kulutustottumuksiaan. Pivo Junior on hauska tapa opettaa lapsille vastuullista rahankäyttöä. Lasten Pivo on turvallinen sovellus, sillä se on suojattu pääsykoodilla eikä sillä voi maksaa tai siirtää rahaa. Sovellus toimii siis pelkästään oman talouden seurannan apuvälineenä.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *