Pivo tekee mobiilimaksamisesta helppoa

|Posted by Pihla Pietiläinen | Kaikki artikkelit, Maksaminen, Ostaminen, Pankkiasiointi, Säästäminen
Tags: mobiililompakko, mobiilisovellukset, OP Pivo, Taloudenhallinta

pivo

Raha-asioiden hoitaminen älypuhelimella muuttuu koko ajan suositummaksi, olipa kyse sitten ostosten maksamisesta tai sijoitusten hallinnasta. Mobiilisovellusten avulla raha siirtyy helposti kaverille ilman tilinumeroiden kanssa kikkailua, ja löytyypä monesta sovelluksesta erinäisiä ekstraetuja esimerkiksi alennusten muodossa. Yksi suosituimmista on Osuuspankin Pivo-sovellus, joka on varsinainen maksuovellusten monitoimija. Sen avulla hoituu niin rahan siirtäminen kaverille kuin ostosten maksaminen lukemattomissa verkkokaupoissa.

Mikä on Pivo?

Pivo on Osuuspankin mobiilisovellus, jolla voi siirtää rahaa kaverille pelkän puhelinnumeron perusteella, shoppailla verkkokaupoissa ja tehdä lähimaksuostoksia kaupan kassalla. Lisäksi Pivosta löytyy runsaasti erilaisia etuohjelmia ja kuponkeja (mm. Cityshoppari ja Zalandon etuohjelma). Vaikka Pivo onkin osa OP Ryhmää, sitä voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat. Sovelluksen maksuominaisuus sekä etuohjelmat ja kupongit ovat vapaasti käytössä kaikille pankista riippumatta.

Pivo on varsin käyttäjäystävällinen myös siinä mielessä, että se on saatavilla iOS-, Android- ja Windows-puhelimiin. Ainoastaan lähimaksuominaisuus rajoittuu Android-laitteisiin.

Pivon Clubi-edut

Maksuvälineenä toimimisen lisäksi Pivo tarjoaa laajan kattauksen asiakasetuja. Vuoden 2021 alkukeväästä lanseeratut Clubi-edut kattavat satoja alennuksia niin paikallisilta kuin valtakunnallisilta toimijoilta. Voit suodattaa etukattausta sekä paikkakunnan että toimialan mukaan, joten sopivimmat tarjoukset löytyvät vaivattomasti. 

Lisäksi Pivon käyttäjät pääsevät hyötymään Cityshoppari-eduista. Cityshopparin sadat alennukset ovat ilmaiseksi Osuuspankin asiakkaiden käytössä, mutta muille käyttäjille ne kustantavat 9,90 €. 

Mobiilimaksuja verkossa ja kassalla

Kaikkien pankkien asiakkaat voivat käyttää Pivoa maksuvälineenä verkkokaupoissa. Nettiostosten maksaminen Pivolla onnistuu helposti ilman luottokorttitietojen syöttämistä, ja lisäksi Pivon kautta maksaessa myyjälle ei koskaan välitetä asiakkaan maksukortin tietoja. Pivolla maksaminen siis parantaa korttiturvallisuutta. Kaikkiaan sovellus käy maksuvälineenä yli 7 000 kotimaisessa verkkokaupassa. Pivo on osoittautunut huikean suosituksi, sillä sitä käyttää jo 1,2 miljoonaa suomalaista.

Pivon avulla ostokset voi maksaa lähimaksuna kaupan kassalla, tosin tämä ominaisuus toimii vain Osuuspankin asiakkailla Android-puhelimissa. Pivon lähimaksu on näppärämpi kuin pankkikortin, sillä maksussa ei ole ylärajaa (paitsi kortin oma turvaraja), kun taas pankkikorteilla lähimaksun yläraja on 50 €. Lähimaksuominaisuuden käyttäminen vaatii Osuuspankin asiakkuuden lisäksi OP-Visa-kortin. Korttityypillä ei ole väliä, sillä sovellus toimii kaikilla OP:n myöntämillä luotto- ja pankkikorteilla. Pivo lähimaksu toimii myös ulkomailla, kunhan ostospaikassa on lähimaksupääte. 

Vaikka mobiilimaksut käteviä ovatkin, on nykymaailmassa vielä tarvetta maksaa ostoksia välillä muullakin kuin puhelimella. Tutustu luottokorttien ominaisuuksiin vertailussamme ja löydä juuri sinulle sopivin kortti!

Miten Pivo toimii?

Pivo-rahansiirto toimii helposti pelkän puhelinnumeron perusteella. Kun haluat lähettää rahaa kaverille, onnistuu se seuraavasti:

  • Valitse vastaanottajan puhelinnumero yhteystiedoista, tai näppäile se itse
  • Valitse summa
  • Hyväksy siirto pyyhkäisemällä

OP Pivo tarjoaa reaaliaikaisia mobiilimaksuja lähes kaikkien suomalaispankkien asiakkaille. Jos maksun vastaanottajalla on tili joko Osuuspankissa, Nordeassa, Danske Bankissa, Handelsbankenissa, POP Pankissa, Säästöpankissa tai Aktiassa, siirtyy raha tililtä toiselle reaaliajassa. Ainoastaan S-Pankin ja Ålandsbankenin tileille maksettaessa siirron viive voi olla 1-2 arkipäivää. Jos maksun vastaanottajalla ei vielä ole Pivoa käytössään, siirtyy maksu odottamaan, kunnes sovellus on ladattu. Sovelluksella voi lähettää myös maksupyynnön, joka vastaanottajan on helppo maksaa parilla sipaisulla.

Pivo kokemuksia

Pivo lukeutuu Suomen suosituimpiin mobiilimaksusovelluksiin, sillä sitä käyttää aktiivisesti useampi satatuhatta käyttäjää. Rekisteröityneitä käyttäjiä on yli 1,2 miljoonaa. Yrityksen verkkosivujen mukaan seitsemän käyttäjää kymmenestä suosittelisi sovellusta ystävilleen. Pääasiassa kokemukset Pivosta ovat siis hyvin positiivisia.

Pihla Pietiläinen

Pihla Pietiläinen

Pihla Pietiläinen työskentelee VertaaEnsin.fi:llä markkinoinnin ja sisällöntuotannon parissa. Pihla on opiskellut valtiotieteitä ja tarkastelee rahoitusalaa mielellään yhteiskunnallisesta näkökulmasta.