Pikalaina – Mikä se on?

|Posted by | Lainat
Tags: , ,

Mikä on pikalaina?

Pikalaina on laina luottolaitokselta tai pankilta, jonka saa käytöön normaalia nopeammalla aikataululla. Pikalaina on yleensä pieni luotto, jonka saa käyttöönsä heti.

Normaalisti luotonmyöntäjät siirtävät hyväksytyn lainasumman asiakkaan tilille muutamassa päivässä, mutta pikalainan voi saada jopa saman päivän aikana.

Pikalainan lainasumma on usein pieni, ja voidaan puhua vain muutamien satojen eurojen luotosta. Pientä lainaa hakiessa kannattaa muistaa, että mitä pienempi lainasumma, sitä suurempi todellinen vuosikorko. Vertaile pikalainat siis huolella vertailumme kautta. VertaaEnsin.fi lainavertailu on aina ilmainen ja puolueeton.

Pikalaina joustavasti heti tilille

Pikalaina on helppo ja nopea rahoitusvaihtoehto akuuttiin tarpeeseen.

Pikalaina voi olla myös joustava tapa rahoittaa hankintoja. Usein pienempään lainaan valitaan kohtuullisen lyhyt noin 12-48kk maksuaika. Pikalainaa hakiessa et tarvitse vakuuksia tai takuita.

VertaaEnsin.fi ei myönnä lainoja, vaan vertailemme puolueettomasti eri tarjoajien pikalainat, ja sekä tarjoamme käyttäjälle tietoa eri lainaavaihtoehdoista. Lainahakemuksella voit hakea lainaa yhteistyökumppaneiden kautta.

Pikalainaa haetaan yksinkertaisella verkkohakemuksella. Lainahakemuksessa sinulta kysytään perustietoja, jotka koskevat muun muassa taloudellista tilannetta ja työtilannetta.

Koska vertailupalvelumme toimii täysin verkossa, voit täyttää lainahakemuksen myös virka-aikojen ulkopuolella. Vertaaensin.fi palvelee sinua ympäri vuorokauden ja vuoden ympäri. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla tai puhelimitse.

Miten pikalaina eroaa pikavipistä?

Pienlaina on käytännössä sama asia kuin pikavippi. Molemmat lainatyyypit ovat lyhytaikaisia, vakuudettomia luottoja.

Muutama vuosi sitten pikavipit saivat huonon maineen syystäkin, koska todellinen vuosikorko saattoi olla jopa tuhansia prosentteja. Ennen myönnettiin korkeakorkoisia pienlainoja, joiden suuruus oli tyypillisesti 50:n ja 1000:n euron välillä. Nykyään pienimmät lainat ovat poistuneet markkinoilta.

Vuonna 2019 ja 2020 voimaan tulleet luottojen ja lainojen korkokatot suojelevat kuluttajaa, ja määrittelevät myös pienlainoille kohtuulliset vuosikorot ja -kulut.

Pikalainan korkokatto

Edellä mainittu korkokatto koskee siis myös pienlainoja ja pikalainoja. Pienlainoille säädettiin ensin vuonna 2019 korkokatto, joka määritti maksimiarvot koroille ja kuluille.

Seuraavana vuonna tehtiin väliaikainen korkokatto. Vuonna 2020 säädettyä kulutusluottojen väliaikaista korkokattoa on jatkettu myös tälle vuodelle.

Vuoden 2021 välillä 1.1.–30.9.2021 pikalainoista ja muista luottotuotteista perittävä korko on 10%. Nykyisen laina mukaan 1.10.2021 alkaen lainan korkoa peritään sopimuksen mukaisesti.

Ennen pikalainoja koskevia lakimuutokisia pikaluotot saattoi saada tilille hyvin kevyin lainanmyöntöperustein. Jopa tekstiviestin lähettämällä saattoi saada pikalainaa tilille mihin kellonaikaan tahansa ilman. Ongelmana tällaisissa pikaluotoissa oli, että lainanmyöntäjä ei tehnyt tarpeellisia tarkistuksia asiakkaan maksukyvystä, tuloista tai taloudellisesta tilanteesta.

Pikalainan saamisen ehdot

Pikalaina on tarkoitettu pieniin ja yllättäviin menoihin ja voit saada sen jos olet vähintään 20 vuotias ja olet hoitanut raha-asiasi aikaisemmin hyvin

Jotkin lainanantajat vaativa pikalainojen myöntämistä varten lainanhakijan iäksi vähintään 18-vuotta, mutta vertailumme ottaa tämän huomioon. Lainasumman kasvaessa myös lainanhakijalta vaaditaan korkeampaa ikää.

Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistaa, että tietytlainapalvelut asettavat lainasummilleen myös yläikärajan. Tällä he haluavat varmistaa omien rahojen takaisinmaksun.

Pikalainan hakeminen ei vielä velvoita mihinkään. Vertailussamme näet lainavaihtoehdot, ja voit katsella tuloksia sitoutumatta mihinkään.

Näin haet pikalainaa

Valitse vertailumme kautta tarvitsemasi pikalaina. Vertailu on ilmainen, eikä sido sinua mihinkään. Pääset pikalainojen vertailuun alla olevasta painikkeesta.

Vertailussa näet kaikki eri lainatyypit ja voit analysoida mikä on sinulle paras vaihtoehto. Voit esimerkiksi valita kulutusluoton, jos haluat kerralla koko pikalainan tilille. Valitse joustoluotto, jos haluat tehdä pieniä rahanostoja silloin tällöin. Pikalaina voi sopia myös lainojen yhdistämiseen.

Laina voi halutessasi olla jopa viidessä minuutissa tililläsi riippumatta valitsemastasi lainatuotteesta ja summasta, kun haet lainaa klo 7 – 23 välisenä aikana.

Saat lainatarjouksen, jonka hyväksymällä saat halutessasi rahat tilille jopa muutamissa minuuteissa klo 7 – 23 välisenä aikana.

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointistrategi. Juuso on opiskellut kansainvälistä markkinointia ja työskennellyt finanssialalla viimeiset kahdeksan vuotta. Hän on kiinnostunut laajasti finanssiasioista ja taloudellisesta hyvinvoinnista.