Mikä on Penno?

|Posted by | Esittelyssä, Kaikki artikkelit
Tags: ,

Mikä on Penno

Penno on ilmainen nettipalvelu oman talouden hallintaan, kulujen seurantaan sekä säästämiseen. Pennon avulla on helppo seurata omaa rahatilannetta, sillä sen avulla voi kätevästi listata omat tulot ja menot yhdessä paikassa.

Palvelu toimii netissä, mutta sitä on ehkä helpointa käyttää puhelimen kautta, jotta menojen säännöllinen päivitys ei unohdu. Puhelimen kautta rahatilanteen voi tarkistaa nopeasti ja helposti paikasta riippumatta.

Lue myös mitä tehdä, jos rahat ovat tiukilla

Kuinka Penno toimii?

Ensimmäisenä sinun tulee kirjautua Pennoon, jonka jälkeen voit mennä suunnitteluosioon ja kirjata ylös säännölliset tulosi (palkka, etuudet…) ja menosi (vuokra, puhelinlasku, matkakortti…).

Voit luoda ja tallentaa omia meno- ja tulokategorioita, jos sinulla on toistuvia tietyntyyppisiä menoja, kuten esimerkiksi ravintolakäyntejä, vaateostoksia ja harrastuksia.

HUOM! Pennoa täytyy päivittää säännöllisesti, jotta se pysyy ajan tasalla.

Lue myös: Tili tyhjänä? 6 helppoa säästövinkkiä

Takuu-Säätiö

Takuu-Säätiö auttaa velkakierteessä ja taloudellisesti vaikeassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Järjestö tarjoaa myös neuvontaa ja apua velkaongelmaisille henkilöille: Takuu-Säätiö pitää velkalinjaa ja chat-neuvontaa koulutuksia ja valmennuksia talous- ja velka-asioihin, sekä myöntää mm. takauksia pankista haettaviin järjestelylainoihin. Kaikki Takuu-Säätiön palvelut ovat valtakunnallisia ja maksuttomia.

Järjestö on perustettu vuonna 1990, ja se on ehtinyt auttaa jo yli 75 000 velkaongelmaista henkilöä, joista n. 10 000 on saanut takauksen. Palvelut ja toiminnan rahoittaa pääosin RAY eli Raha-automaattiyhdistys.

Nyt Takuu-Säätiö on kehittänyt yhdessä Ehyt ry:n, Marttaliiton, Nuorisoasuntoliiton ja Nuorisosäätiön kanssa Pennon, jonka avulla kaikki voivat helposti seurata omia menoja ja tuloja, suunnitella säästämistä ja saada taloutensa parempaan kuntoon.

 Voit lukea lisää Takuu-Säätiöstä ja sen toimitusjohtajasta Mika Pantzarista

Seuraan menojani verkkopankissa, mitä hyötyä Pennosta enää on?

Verkkopankkiin ei tarvitse itse päivittää manuaalisesti menoja, vaan ne näkyvät automaattisesti kortin käytön ja tilisiirtojen mukaan. Jos kuitenkin omistaa useamman kortin tai tilin, niin menojen seuraaminen voi mennä monimutkaiseksi.

Lisäksi käteisen käyttämistä on vaikea seurata: vaikka nostot näkyvät myös verkkopankissa, saattaa unohtua mihin rahat on käytetty.

Voit myös ladata Excel-budjetin, joka on suunniteltu suomalaisille kotitalouksille!

Pennoon voi tallentaa kätevästi samaan paikkaan kaikki menot ja tulot. Menoja voi myös luokitella tarkemmin, kuin mitä verkkopankki näyttää. Näin on helpompi seurata mihin rahaa kuluu, saatat huomata esimerkiksi käyttäväsi yllättävän paljon rahaa ravintoloihin tai vaatteisiin.

Kenelle?

Takuu-Säätiö toivoo Pennon madaltavan kynnystä raha-asioista puhumiseen. Se on tarkoitettu kaikille jotka haluavat seurata rahankäyttöään omassa arjessa. Nykyinen Penno on vasta kokeiluversio, joten kehitysideoita otetaan vastaan.

Ajatuksena on kehittää Pennosta käyttäjien palautteen avulla taloudenhallinnan valmentaja.

Jos et ole vielä kokeillut Pennoa, voit kirjautua käyttäjäksi osoitteessa Penno.fi

Vertailu hyvä alku taloudenpitoon

Kuten aina, kannattaa aloittaa elefantin syöminen pienistä paloista. Vertaile ja kilpailuta ainakin ne tuotteet, joissa on kiinteitä kustannuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi lainat ja luottokortit. 

Voit vertailla luottokortteja helposti vertailustamme:

Vertaile luottokortteja

Myös monilla pankeilla on mobiilisovelluksia, joilla voi hoidella esimerkiksi pankkiasioitaan, maksaa ostoksiaan – ja pitää samalla huolta budjetistaan kätevästi, sillä tiedot siirtyvät ostoksista ja summista automaattisesti. Tällaisia sovelluksia tarjoaa esimerkiksi Osuuspankki ja Aktia

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *