Parhaat sijoitusblogit 2021

| | Aihe: Vertailut ja testit
Parhaat sijoitusblogit 2021

Suomalaisia sijoitusblogeja löytyy netin syövereistä jo kymmeniä, ellei peräti satoja. Mielenkiintoista sisältöä rahoitusmaailman käänteistä on siis saatavilla useista eri näkökulmista, mutta mistä aloittelevan sijoittajan kannattaisi lähteä liikkeelle?

Tähän vastataksemme listasimme Suomen parhaat sijoitusblogit sekä kiinnostavimmat sijoitusaiheiset podcastit vuodelle 2021. Lisäsimme kummallekin listalle viisi omaa suosikkiamme, jotka valitsimme mielenkiintoisten aihevalintojen, asiantuntevuuden ja viihdearvon perusteella.

Mukana on sekä yksityishenkilöiden että yhteisöjen talousaiheisia blogeja ja podcasteja, joiden aiheissa toistuvat niin rahasto-, osake- kuin asuntosijoittaminen. Tutustu esittelyihin alempana ja ota seurantaan Suomen laadukkaimmat sijoitussisällöt.

Top 5 sijoitusblogit 2021

Mimmit sijoittaa

Mimmit sijoittaa on Pia-Maria Nickströmin perustama palkittu sijoitusblogi, jota pyörittää joukko pari-kolmekymppisiä naisia. Tyylikkäästi toteutetut sivut ja usealla eri alustalla toimiva podcast tekevät Mimmeistä yhden listan ammattimaisimmista blogeista. Käyttökokemus on hiottu huippuunsa ja myös itse sisältö on mielenkiintoista ja vaihtelevaa.

Blogikirjoituksista vastaa useamman kirjoittajan joukko, minkä lisäksi alustalla julkaistaan ajoittain talousalan vaikuttajien vieraskynä-artikkeleita. Suoraan sijoittamiseen liittyvien tekstien lisäksi blogista löytyy monipuolisesti raha-asioita sivuavaa sisältöä ja myös yhteiskunnallisesti kantaaottavia puheenvuoroja esimerkiksi äänestämisen tärkeydestä.

Inssin osingot

Inssin Osingot on suosittu sijoitusblogi, jota kirjoittaa Jyväskylästä kotoisin oleva, alle kolmekymppinen Richard Wacker. Omien sijoituskohteidensa lisäksi kirjoittaja käsittelee virkistävän rehellisesti blogikirjoittajan arkea ja tulonlähteitä kaupallisista yhteistöistä Google-mainoksiin.

Inssin osinkojen mielenkiintoisinta antia ovat pitkät omakohtaiset selvitykset esimerkiksi asuntosijoittamisen ja indeksirahastojen rooleista kirjoittajan salkussa. Mukaansatempaavan tyylin ansiosta kirjoitusten pituus ei häiritse, vaan on pikemminkin plussaa. Ajoittaisia vastoinkäymisiä sijoitusten puolella ei niitäkään turhaan piilotella; töyssyt kuuluvat sijoittajan arkeen, ja niistä huolimatta salkun arvo jatkaa vääjäämättä nousuaan.

Rahamedia

Rahamedia on useamman naisen pyörittämä sijoitusblogi, jonka kirjoittajat pyrkivät arkipäiväistämään rahasta puhumista ja kannustamaan etenkin naisia ottamaan aktiivisempaa roolia talousasioissa. Blogin polkaisivat käyntiin Niina Huhtala, Johanna Pöysti ja Minttu Sainio vuonna 2019.

Sijoitusten lisäksi kirjoittajat käsittelevät taloudenhallintaa ja säästämistä myös laajemmin. Mielenkiintoisia toistuvia teemoja ovat esimerkiksi taloudellisen itsenäisyyden varmistaminen, asuntosijoittamisen haasteet sekä yrittäjyys ja työelämä. Eri kirjoittajien jutut löytyvät kätevästi omista kategorioistaan, joten voit helposti seurata tietyn aihepiirin ympärille keskittyvän bloggaajan kirjoituksia.

Omavaraisuushaaste

Omavaraisuushaaste on listan toinen yksityishenkilön pitämä blogi, jonka takaa löytyy alle kolmekymppinen sijoittajamies. Kirjoittajan tavoitteena on saavuttaa taloudellinen riippumattomuus säästämisen ja sijoitusten avulla. Projektin edistyminen näkyy suoraan blogin sivupalkista, johon kirjoittaja on merkinnyt nettovarallisuutensa kehityksen sijoitustaipaleen alusta, eli vuodesta 2013 lähtien.

Omavaraisuushaasteesta löytyy lukuisia pitkän kaavan mukaan kirjoitettuja syväanalyyseja eri sijoitusteemoista. Mukavaa lisäarvoa blogiin tuo myös juttujen yhteydestä löytyvä kommentointimahdollisuus, joka on keskimääräistä ahkerammassa käytössä. Kirjoittaja itse osallistuu keskusteluun aktiivisesti, mikä tekee blogista hyvän paikan pallotella ideoita sijoitusmaailman käänteisiin liittyen.

Asuntosalkunrakentaja

Tyylikkäästi toteutettu Asuntosalkunrakentaja on nimensä mukaisesti asuntosijoittamiseen keskittynyt blogi, jota ylläpitää ensimmäisen sijoitusasuntonsa vuonna 2012 ostanut Pekka Väänänen. Blogista löytyy mukavasti vinkkejä aiheesta kiinnostuneille ja kaikki kirjoitukset on listattu kätevästi yhteen näkymään.

Osa blogikirjoitusten otsikoista on tarkoituksella huomiota herättäviä, mutta kirjoittaja perustelee argumenttejaan huolellisesti tarkoilla laskelmilla, joissa on huomioitu myös inflaatio ja muut vastaavat yksityiskohdat. Eri asuntosijoitusstrategioiden plussat ja miinukset on ruodittu pitkissä katsauksissa, joissa on hyödynnetty laajasti kirjoittajan omia kokemuksia.

Parhaat sijoituspodcastit 2021

sijoituspodcast

Nordnet Rahapodi

Rahapodi on luultavasti Suomen kuunnelluin talousaiheinen podcast, jossa Nordnetin asiantuntijat Martin Paasi ja Miikka Luukkonen keskustelevat ajankohtaisista talousaiheista. Viikoittaisessa podcastissa vierailee silloin tällöin mielenkiintoisia haastateltavia, jotka tuovat omaa näkökulmaansa keskusteluun. Ajoittain podcastin heitot ovat melko kärkeviä; yhdessä jaksossa esimerkiksi ehdotetaan tuloveron poistamista työllisyyden vauhdittamiseksi.

Taloudellinen mielenrauha

Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha -podcast on luotu lisäämään kuluttajien taloustietämystä. Juontajina toimivat talousasiantuntija Kaisa Kivipelto ja sijoitusbloggaaja Jasmin Hamid. Uusimman kauden jaksoissa käsitellään muun muassa koronan vaikutuksia talouteen.

Seminuoret sijoittajat

Joel Harkimon ja Jani Junnilan luotsaamassa Seminuoret sijoittajat -podcastissa käsitellään raha-asioita monesta eri näkökulmasta aina perinteisestä osakesijoittamisesta asuntojen vuokraamiseen ja flippaamiseen. Vieraina on nähty muun muassa Radio Suomipopilta tutut Jaajo Linnonmaa ja Tuukka Ritokoski.

Melkein kaikki rahasta

Tietokirjailija Julia Thurén tunnetaan vuonna 2018 julkaistusta Kaikki rahasta -kirjasta, jonka ympärille myös Yle Areenasta löytyvä sijoituspodcast Melkein kaikki rahasta sijoittuu. Podcastin viimeisimmät jaksot ovat vuoden 2020 puolelta, mutta tämän ei ole suurikaan ongelma, sillä tarjolla on reilu kattaus ikivihreitä talousaiheita.

Sijoituskaverit

Vuonna 2021 alkunsa saaneessa Sijoituskaverit-podcastissa Julia Thurén on saanut kaverikseen Iltalehden kolumneistakin tutun Merja Mähkän. Kaksikko jakaa vinkkejä noin puolen tunnin mittaisten jaksojen puitteissa, joten podcastia on helppo kuunnella vaikkapa työmatkoilla. Keskeisessä roolissa molempien sijoitusstrategioissa ovat rahastot, joita kuvaillaan podcastin esittelyssä fiksun ja laiskan ihmisen sijoitustavaksi.

Pihla Pietiläinen

Pihla Pietiläinen

Pihla Pietiläinen työskentelee VertaaEnsin.fi:llä markkinoinnin ja sisällöntuotannon parissa. Pihla on opiskellut valtiotieteitä ja tarkastelee rahoitusalaa mielellään yhteiskunnallisesta näkökulmasta.

Tarjoukset