Analyysi: Parhaat lainantarjoajat 2020

| | Aihe: Vertailut ja testit
paras laina

VertaaEnsin.fi toteutti laajan kategorisoidun vertailun alustalla toimivien lainantarjoajien kesken. Olemme nostaneet esiin Suomen parhaat lainantarjoajat viidestä eri kategoriasta.

Tutkimuksella haluamme analysoida rahoituslaitosten eroja sekä nostaa esiin kuluttajan edun kannalta parhaita lainanmyöntäjiä. Tämä luo läpinäkyvyyttä rahoitusmarkkinoille ja tuo kuluttajien tietoisuuteen markkinoiden parhaat lainantarjoajat.

Arviointi perustuu VertaaEnsin.fi:n lainavertailua käyttäneiden kuluttajien anonyymiin tilastolliseen dataan vuoden 2020 ajalta. Arviointikriteerit on jaettu kategorioittain, ja niiden perusteella on nostettu esiin kilpailukykyisimmät tarjoajat jokaisessa kategoriassa.

Data-aineisto on kerätty väliltä 1.4.2020-16.9.2020. Aineistossa on käytetty noin 13 000 lainahakemuksen tilastollisia ja anonymisoituja tietoja.

Kategorioita on yhteensä viisi ja jokaisessa kategoriassa on 3-6 arviointikriteeriä, joiden perusteella lainantarjoajat on pisteytetty välillä 0-100. Kriteereitä on tarkasteltu aina kuluttajan edun mukaan, esimerkiksi kriteeri todellinen vuosikorko suosii edullisinta todellista vuosikorkoa myöntänyttä lainantarjoajaa. 

Tutkimuksen kategoriat:

  • “Kilpailukykyisin pankki”
  • “Digitaalisin pankki”
  • “Pankki, jolla on laajin laina-, sekä lisätuotetarjonta”
  • “Paras lainantarjoaja pienituloiselle”
  • “Ketterin ja nopein pankki”


Kilpailukykyisin pankki

Lainamarkkinoiden kilpailukykyisimmän pankin arvioinnissa, analysoimme toimijoita seuraavien kriteerien pohjalta: todellinen vuosikorko, nimelliskorko, lainan avausmaksu, lainan tilinhoitopalkkio, lainapäätöksen nopeus ja lainahakemuksen prosessin nopeus.

Kilpailukykyisin pankki on siis tarjonnut asiakkailleen tarkasteluajankohtana kilpailukykyisimpiä lainoja kustannuksiin, sekä lainaprosessin sujuvuuteen nähden.

avida kilpailukykyisin pankki

Kilpailukykyisin pankki: Avida

Parhaat kolme pankkia tässä kategoriassa olivat: 1. Avida, 2. TF Bank ja 3. Kaarna

Vertailumme kilpailukykyisimmäksi pankiksi suoriutui Avida. Kilpailu tarjoajien välillä oli tiukka, mutta Avida suoriutui keskimäärin kaikissa kategorioissa erittäin hyvin.

Tarkastelujaksolla Avidan myöntämien luottojen todellinen vuosikorko oli alhaisin ja tämän lisäksi hakemusten käsittely oli nopeinta.

Avida on toiminut jo vuodesta 1983 lähtien tarjoten rahoitusta yksityishenkilöille ja yrityksille. Avida toimii Ruotsin finanssivalvonnan alla ja sillä on tällä hetkellä yhteensä noin sata työntekijää Ruotsissa, sekä Suomen ja Norjan toimitiloissa. Avida tarjoaa lainoja yli 24-vuotiaille 2 000 eurosta 50 000 euroon.

Alla olevasta taulukosta on nähtävissä pisteiden jakautuminen parhaan kolmen pankin välillä. Pankit ovat saaneet pisteistä kategoriakohtaisesti määritettyjen kriteerien perusteella, josta on muodostunut kokonaispistemäärä 0-100 pisteen välillä. Tässä kategoriassa piste-ero ensimmäiseksi ja toiseksi tulleen pankin välillä on huomattava.Digitaalisin pankki

Pankin digitaaliset palvelut tuovat kuluttajalle nykyään huomattavaa lisäarvoa. Digitaalisin pankki on määräytynyt sen mukaan, mitä digitaalisia palveluita sillä on ollut tarjota kuluttajalle, ja kuinka ketterästi pankki toimii verkossa.

Tässä kategoriassa arviointikriteereitä olivat: verkkopalvelu, mobiilisovellus, lisätuotteet (lainaturva), sekä lainan myöntämisen nopeus.

Digitaalisin pankki  Resurs Bank

Digitaalisin pankki: Resurs Bank

Kolmen parhaan joukkoon tässä kategoriassa pääsivät: 1. Resurs Bank, 2. Komplett Bank ja 3. MyLender

Ensimmäiseksi kategoriassamme “Digitaalisin Pankki” sijoittui Resurs Bank.

Resurs Bank on toiminut Suomessa vuodesta 2002 lähtien tarjoten rahoitus- ja maksuratkaisuja kuluttajille ja yrityksille. Sillä on Suomessa jo yli 100 000 kuluttaja-asiakasta. Resurs Bank on osa Resurs-konsernia, joka toimii kaikissa Pohjoismaissa. Resurs-konserni koostuu Resurs Bankista, sekä Solid Försäkringistä. Resurs Bank tarjoaa lainaa 1000 eurosta 50 000 euroon asti.

Alla olevasta taulukosta on nähtävissä pisteiden jakautuminen parhaan kolmen pankin välillä. Pankit ovat saaneet pisteistä kategoriakohtaisesti määritettyjen kriteerien perusteella, josta on muodostunut kokonaispistemäärä 0-100 pisteen välillä.Pankki, jolla on laajin laina-, sekä lisätuotetarjonta

Laaja tarjonta lainatuotteissa ja niiden ominaisuuksissa mahdollistaa lainan hakemisen kuluttajalle moneen eri tarpeeseen ja elämäntilanteeseen. Tässä kategoriassa on arvioitu sitä, kuinka laajasti pankki on myöntänyt lainaa ja kuinka laajaa maksuaikaa pankki on voinut tarjota, sekä onko lainatuotteen tueksi mahdollista valita lisätuotetta.

Tässä kategoriassa arviointikriteerit olivat seuraavat: hyväksyttyjen hakemusten määrä, lainasummien skaalan laajuus, laina-aikojen pituus, joustava maksuaika sekä lisätuotteet (lainaturva).

Laajin laina- ja tuotetarjonta: Nordax

Kolme parasta pankkia tässä kategoriassa olivat: 1. Nordax, 2. Kaarna ja 3. Avida

Nordax sijoittui kategoriasta “Laajin laina- ja lisätuotetarjonta” saamillaan pisteillä ensimmäiseksi.

Tämä ruotsalainen pankki on myös yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä lainantarjoajista. Nordax on ollut toiminnassa vuodesta 2004 alkaen ja pankilla on yli 190 000 asiakasta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa. Nordax tarjoaa Suomessa lainaa 1 000 eurosta 60 000 euroon asti.

Allaolevasta taulukosta on nähtävissä pisteiden jakautuminen parhaan kolmen pankin välillä. Pankit ovat saaneet pisteistä kategoriakohtaisesti määritettyjen kriteerien perusteella, josta on muodostunut kokonaispistemäärä 0-100 pisteen välillä.Paras lainantarjoaja pienituloiselle

Tutkimuksessa käytetyn datan mukaan pienituloisten (palkkatulot 0 – 2 000 euroa/kk) keskimäärin eniten haettu lainamäärä on 4 979 euroa. Selvitimme tähän tuloluokkaan kuuluville hakijoille parhaiten lainoja myöntänyttä pankkia. Tässä kategoriassa painotettiin sitä, kuinka usealle hakijalle lainaa on myönnetty, sillä pienet tulot saattavat olla karsiva tekijä. Lisäksi selvitimme, mikä pankki on tarjonnut keksimäärin edullisinta ja joustavinta lainaa tässä tuloluokassa.

Selvittääksemme, mitkä ovat parhaat lainantarjoajat pienituloiselle lainanhakijalle, käytimme seuraavia kriteerejä: hyväksyttyjen hakemusten määrä, myönnettyjen lainojen määrä, todellinen vuosikorko myönnetyissä lainoissa, joustava maksuaika.

Paras lainantarjoaja pienituloiselle: MyLender

Tämän kategorian top 3 pankkia olivat: 1. MyLender, 2. Resurs Bank ja 3. Avida

MyLender sijoittui ensimmäiseksi kategoriassamme “Paras laina pienituloiselle”.

MyLender on suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa lainoja kuluttajille 2000:sta eurosta 30 000 euroon asti.

Allaolevasta taulukosta on nähtävissä pisteiden jakautuminen parhaan kolmen pankin välillä. Pankit ovat saaneet pisteistä kategoriakohtaisesti määritettyjen kriteerien perusteella, josta on muodostunut kokonaispistemäärä 0-100 pisteen välillä.Ketterin ja nopein pankki

Osalle kuluttajista lainan hakuprosessissa on erityisen tärkeää sen mutkattomuus. Tässä kategoriassa selvitimme, millä pankilla on ollut nopein lainaprosessi kokonaisuudessaan.

Nopein lainanmyöntäjä on valikoitunut seuraavin kriteerein: lainatarjouksen nopeus, hakemuksen hyväksymisnopeus, lainan maksamisen kestoaika

Ketterin ja nopein pankki: MyLender

Tämän kategorian kolme parasta pankkia olivat: 1. MyLender, 2. Instabank ja 3. Lainaamo

MyLender sijoittui ensimmäiseksi myös kategoriassamme “Paras laina pienituloiselle”.

MyLender on suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa lainoja kuluttajille 2000:sta eurosta 30 000 euroon asti.

Allaolevasta taulukosta on nähtävissä pisteiden jakautuminen parhaan kolmen pankin välillä. Pankit ovat saaneet pisteistä kategoriakohtaisesti määritettyjen kriteerien perusteella, josta on muodostunut kokonaispistemäärä 0-100 pisteen välillä.Vertaile parhaiden lainantarjoajien lainat

Jakamamme palkinnot ovat täysin symbolisia, eivätkä edusta VertaaEnsin.fi:n virallista tai sitovaa näkökulmaa lainantarjoajista. Mukana arvioinnissa olevat pankit ovat yhteistyökumppaneitamme ja olemme jättäneet arvioinnista pois toimijat, joista emme ole saaneet riittävästi dataa objektiivisen vertailun tekemiseksi.

Avatar

Nita Joutsen

Nita Joutsen on työskennellyt VertaaEnsin.fi:llä vuodesta 2019 alkaen. Hänen erikoisosaamistaan ovat rahoitusalan trendit, sekä oman talouden hallinta.

Tarjoukset