OP Visa esittelyssä

|Posted by Niina Tuttavainen | Esittelyssä, Kaikki artikkelit, Luottokortit
Tags: luottokortit, luottokortti op, OP Visa, OP Visa Gold, Osuuspankki

op visa

Oletko aina halunnut luottokortin, jonka kääntöpuoli on kauniin metsänvihreä tai pirteän pinkki? Nyt se on mahdollista! Osuuspankki antaa mahdollisuuden valita OP Visa -kortin kääntöpuolen värin seitsemästä eri vaihtoehdosta. Myös kortin etupuolen kuvan saa luonnollisesti valita itse. Mutta millainen luottokortti värikkään kuoren alta löytyy?

OP Visan perusominaisuudet

OP Visa on Osuuspankin tarjoama perusluottokortti. Kortin suositushinta on 2,75 euroa/kk, eli vuodessa kortti tulee maksamaan 33 euroa, hinnoissa tosin voi esiintyä pientä vaihtelua eri konttoreiden välillä. Luoton korko on 7,0 % + 3kk Euribor. Kortin luottoraja vaihtelee 1 000 – 6 000 euron välillä.

Luottokorttilaskun eräpäivän saa valita itse neljästä eri vaihtoehdosta (7.,15., 24., tai kuun viimeinen päivä). Yleensä eräpäivä suositellaan otettavaksi palkkapäivän läheisyyteen. Laskutuspalkkiota peritään 3,50 euroa kuukaudessa, jos laskulla on korollista velkaa. Korotonta maksuaikaa kortilla saa keskimäärin 35 päivän ajan.

Kortissa on sekä debit- että credit-ominaisuus, eli kortti on niin sanottu yhdistelmäkortti. Asiakas voi ostoksia tehdessään valita itse, veloitetaanko ostokset pankki- vai luottopuolelta. Kortissa on myös lähimaksuominaisuus, minkä avulla alle 25 euron ostoksia voi tehdä ilman PIN-koodin käyttöä vain viemällä kortin lähelle maksupäätettä.

OP Visaan on mahdollista liittää myös K-Plussa -ominaisuus, jolloin kortilla tehdyistä ostoksista saa automaattisesti Plussa-pisteitä.

OP Visan lisäedut

Lisäetuna OP Visaan kuuluu ostoturvavakuutus. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kortin luottopuolella ostetut tuotteet on vakuutettu 180 päivän ajaksi ostohetkestä alkaen rikkoutumisen ja varkauden varalta. Omavastuu ostoturvassa on 40 euroa, ja maksimikorvaussumma tuotetta kohden on 2 000 euroa. Kaikkiaan kortin voimassaoloaikana korvauksia voi saada korkeintaan 6 000 euron arvosta. Ostoturva on voimassa aina, kun ostokset on maksettu luottokortilla, myös siis netistä ostetut tuotteet on vakuutettu.

Kuka voi saada kortin?

Kortin voi saada, jos on vähintään 20-vuotias Osuuspankin asiakas. Muita vaatimuksia kortin saamiselle ovat säännölliset tulot (palkka tai eläke), ja lisäksi raha-asioiden tulee olla moitteettomasti hoidettu. Pysyvän asuinpaikan tulee olla Suomessa.

Myös opiskelijat voivat saada OP Visan, kun opintopisteitä on kasassa vähintään 90. Luottoraja on opiskelijoille 1 000 euroa. Opintopisteiden tulee olla suomalaisessa korkeakoulussa suoritettu.

Sittenkin OP Visa Gold?

Osuuspankin valikoimassa on myös OP Visan astetta parempi versio, OP Visa Gold. OP Visa Gold on perusominaisuuksiltaan varsin samanlainen kuin OP Visa, erona on vain kalliimpi vuosimaksu (75 €) ja korkeampi luottoraja (1 000 – 10 000 €).

Hinnan ja luottorajan lisäksi ainoa ero OP Visan Goldin ja OP Visan välillä on Goldiin lisäetuna kuuluva matkan peruuntumisturva, jota ei OP Visasta löydy. Peruuntumisturvan kautta peruuntuneen matkan kustannuksista voi saada takaisin 75 %, jos matka on maksettu luottokortilla. OP Visa Goldissa on ostoturvavakuutus niin kuin on OP Visassakin.

Oletko Osuuspankin asiakas, mutta pankin luottokorttivalikoima ei vastaa tarpeitasi? Ratkaisu ongelmaan voi olla luottokortin hankkiminen toisesta pankista. Markkinoilla on useita hyviä etuja sisältäviä luottokortteja, jotka ovat saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille.

Jos et tiedä, millainen luottokortti sopii sinulle parhaiten, lue oppaamme luottokortin valintaan. Kun olet päättänyt, mitä ominaisuuksia kaipaat luottokortiltasi, sopivimman kortin löydät helpoiten vertailumme kautta!

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *