Näin rahan nostaminen kaupasta onnistuu

|Ilona Suviranta

Nosta rahaa kaupasta

Varsinkin pikkupaikkakunnilla Otto-automaatin löytäminen voi joskus tuntua olevan työn ja tuskan takana. Mitä tehdä, kun viereisellä torilla myydään mansikoita hyvään hintaan, maksuksi kelpaa vain käteinen, eikä automaattia ole näköpiirissä? Kauppojen kassoilla toimiva käteisnosto-toiminto auttaa.

Rahaa voi nostaa myös kaupasta

Jos Otto ei osu silmään ensi vilkaisulla, tarkista näkyykö ympärilläsi kauppoja. Suomessa käteistä voi nostaa lähes kaikista K- ja S-ryhmien kaupoista, Tokmanneilta ja R-kioskeilta, eli käteisnosto-palvelu on hyvin kattava. Rahan nostoa rajoittavat kuitenkin kukkarostasi löytyvä maksukortti ja kauppojen omat käytännöt. Useimmiten nostoa varten kaupasta on myös ostettava jotain, mutta poikkeuksena tästä toimivat S-kaupat ja S-Etukortti Visa.

Toimi kassalla seuraavien ohjeiden mukaan rahaa nostaessasi:

  1. Ennen kuin maksat ostoksesi, kerro kassahenkilölle että haluat nostaa rahaa. Toisin kuin Otto-automaateissa, summan ei tarvitse olla tasasumma. Nostosumman yläraja on yleensä 200 euroa, ellei omalla kortilla ole muita päivittäisiä nostorajoituksia.
  2. Laita korttisi maksupäätteeseen ja toimi kortinlukijan ohjeiden mukaan. Hyväksy maksu näppäilemällä korttisi PIN-tunnus lukijaan. Kassahenkilö ei näe tilisi tietoja, kun nostat rahaa kassalta.
  3. Kassahenkilö antaa sinulle kuitin ostoksistasi sekä nostamasi rahat.

Toiminta eri kaupoissa

Yleinen periaate rahan nostamiseen kassalta on sama kaupasta ja kortista riippumatta, mutta eri kauppojen asettamissa rajoituksissa on pieniä eroja.

K-ruokakaupoista rahaa voi nostaa aina 200 euroon asti Osuuspankin, Nordean, Danske Bankin, Aktian ja Säästöpankkien korttien debit-puolella.

R-Kioskit tarjoavat rahannostopalveluita aina senhetkisen vaihtokassan mukaan. Jos kassassa ei ole tarpeeksi vaihtorahaa, ei nostaminenkaan onnistu.

S-ryhmän kaupoista rahaa voivat nostaa S-Pankin asiakkaat 200 euron ylärajaan asti. Muista kaupoista poiketen S-pankkilaiset voivat nostaa rahaa ostamatta mitään.

Nosto myös yhdistelmäkortilla

Jos rahan nostaminen kassoilta on tärkeä kriteeri maksukortillesi, kannattaa harkita debit/credit -yhdistelmäkorttia. Kassoilla toimivan rahannoston lisäksi mukaan saa muita tärkeitä luottokorttien etuja, kuten matkavakuutuksen, ostoturvan tai palkintopisteohjelman.

Vertaile kortteja kattavassa luottokorttivertailussamme, ja löydä sinulle sopivimmat edut.

Lähteet:
K-Ruoka
Nordea
S-Pankki
R-Kioski