Näin rahan nostaminen kaupasta onnistuu

| | Aihe: Yleiset talousvinkit
Nosta rahaa kaupasta

Varsinkin pikkupaikkakunnilla Otto-automaatin löytäminen voi tuntua olevan työn ja tuskan takana, kun automaatteja on kirkonkylällä vain yksi tai joskus ei lainkaan. Mitä siis tehdä, kun viereisellä torilla myydään itsetehtyjä leivonnaisia hyvään hintaan, maksuksi kelpaa vain käteinen eikä automaattia ole näköpiirissä? Kauppojen kassoilla toimiva käteisnosto-toiminto auttaa.

Rahaa voi nostaa myös kaupasta

Jos Otto ei osu silmään ensi vilkaisulla, tarkista näkyykö ympärilläsi kauppoja. Suomessa käteistä voi nostaa lähes kaikista K- ja S-ryhmien kaupoista, Tokmanneilta ja R-kioskeilta. Myös useat ketjuihin kuulumattomat kyläkaupat mahdollistavat pienten rahasummien nostamisen kaupan kassalta. 

Rahan nostoa rajoittavat kuitenkin kukkarosta löytyvän maksukortin ominaisuudet ja kauppojen omat käytännöt. Nostoa varten kaupasta on myös useimmiten ostettava jotain. Poikkeuksena tästä toimivat S-kaupat ja S-Etukortti Visa.

Toimi kassalla seuraavien ohjeiden mukaan rahaa nostaessasi:

1. Ennen kuin maksat ostoksesi, kerro kassahenkilölle haluavasi nostaa rahaa. Toisin kuin Otto-automaateissa, summan ei tarvitse olla tasasumma. Nostosumman yläraja on yleensä 200 euroa, ellei omalla kortilla ole muita päivittäisiä nostorajoituksia. 

2. Laita korttisi maksupäätteeseen ja toimi kortinlukijan ohjeiden mukaan. Hyväksy maksu näppäilemällä korttisi PIN-tunnus lukijaan. Kassahenkilö ei näe tilisi tietoja, kun nostat rahaa kassalta.

3. Kassahenkilö antaa sinulle kuitin ostoksistasi sekä nostamasi rahat.

Toiminta eri kaupoissa

Yleinen periaate rahan nostamiseen kassalta on sama kaupasta ja kortista riippumatta, mutta eri kauppojen asettamissa rajoituksissa on pieniä eroja.

K-ruokakaupoista rahaa voi nostaa kassalta ostosten yhteydessä Osuuspankin, Nordean, Danske Bankin, Aktian ja Säästöpankkien korttien debit-puolella aina 200 euroon asti. Alarajaa nostolle ei ole. Kannattaa huomioida, että oma pankki voi veloittaa nostosta palvelumaksun. 

S-ryhmän kaupoista rahaa voivat nostaa S-Pankin asiakkaat 200 euron ylärajaan asti. Muista kaupoista poiketen S-pankkilaiset voivat nostaa rahaa ostamatta mitään.

R-Kioskit ja kyläkaupat tarjoavat rahannostopalveluita aina senhetkisen vaihtokassan mukaan. Jos kassassa ei ole tarpeeksi vaihtorahaa, ei nostaminenkaan onnistu. Rahaa voi nostaa vähintään yhden euron ostoksen yhteydessä 5–50 euroa Debit ja Visa- tai MasterCard-maksukortilla. Asiakkailta ei veloiteta nostopalvelusta palvelumaksua.

Lähteet: K-Ruoka, S-Ryhmä, R-Kioski

Mikaela Katro

Mikaela Katro

Mikaela Katro on toimittaja, sisällöntuottaja ja copy. Miksua kiinnostavat tässä maailmassa kamerat, kirjat, kulttuuri, kielet ja keskustelut. Ja sijoittaminen, mutta se alkaa s-kirjaimella!

Tarjoukset