Virheellinen veloitus luottokortilla? Tee oikaisupyyntö

|Posted by Tuuli Viinanen | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Maksaminen
Tags: luottokortit, Nets, oikaisupyyntö

Nets oikaisupyyntöLuottokortti on kätevä kaveri lompakossa: sillä saa korotonta maksuaikaa ostoksille ja sillä voi maksaa kivijalka- ja nettikaupassa Suomessa sekä ulkomailla. Joihinkin luottokortteihin myös sisältyy vakuutuksia, jotka kattavat luottokortilla ostetun tuotteen tai matkan. Aina kaikki ei kuitenkaan mene kuin Strömsössä ja virheitä tai väärinkäytöksiä voi sattua. Tällöin luottokortin haltija voi tehdä pankille, luottokortintarjoajalle tai Netsille (entinen Luottokunta) oikaisupyynnön ja saada rahansa takaisin.

Luottokorttivertailu Voit tutustua eri luottokorttien etuihin vertailussamme

Millaisia ovat tilanteet, joista voi tehdä Netsille oikaisupyynnön? Listasimme alle muutaman esimerkin:

 • Kortti on varastettu tai kadonnut
 • Kortinhaltija ei ole tehnyt tai valtuuttanut veloitusta
 • Verkkokaupasta tilattu tuote ei ole ikinä saapunut perillle, on väärä tai viallinen
 • Kortilta on veloitettu sama tapahtuma useampaan otteeseen
 • Pankkiautomaatista saatu rahan määrä ei vastaa nostettua summaa
 • Esimerkiksi hotelli tai autovuokraamo on tehnyt jälkiveloituksen, jota et hyväksy

Ennen oikaisupyynnön tekemistä on kuluttajan kuitenkin ensin otettava vastuu. Esimerkiksi varastettu kortti tulee sulkea korttien sulkupalvelussa ja siitä on tehtävä rikosilmoitus. Jos verkkokaupasta ostettu tuote saapuu perille viallisena tai vääränä, on tuotteen hyvityksestä ensin neuvoteltava kauppiaan kanssa. Lisäksi, oikaisupyyntöön on liitettävä selvitys, josta pystyy selvittämään mitä on tapahtunut ja mitä asialle on tehty. Esimerkkeinä edellä mainittuihin tilanteisiin toimivat rikosilmoitus, kauppiaan kanssa käyty kirjeenvaihto sekä kuitti ostetusta tuotteesta.

Oikaisupyynnön tekeminen Netsille

Kun on tehnyt kaikkensa virheellisen korttimaksun peruuttamiseksi, mutta se ei vaan onnistu, on aika tehdä oikaisupyyntö. Oikaisupyynnön voi tehdä suoraan luottokortintarjojalle tai Netsille. Jos oikaisuvaatimuksen on tehnyt jo pankissa, ei oikaisupyyntöä tarvitse enää erikseen tehdä Netsille.

Netsillä oikaisupyynnön voi täyttää, allekirjoittaa ja lähettää sähköisellä lomakkeella tai sen voi tulostaa ja lähettää kirjepostilla Netsille osoitteeseen Nets, Card Disputes, 00050 NETS.

Ohjeet Netsin sähköisen oikaisupyyntölomakkeen täyttämiseen:

 1. Avaa Netsin sähköinen oikaisupyyntö ja valitse, millä kielellä haluat täyttää oikaisupyynnön. Vaihtoehtoina suomi, ruotsi ja englanti.
 2. Täytä hakemukseen henkilö- ja korttitietosi. Lomakkeessa on annettava asiakasnumero, joka on 8-14 merkkiä pitkä. Asiakasnumero löytyy yleensä luottokorttilaskusta.
 3. Täytä tiedot oikaistavasta tapahtumasta. Jos sinulla on samaan aihealueeseen liittyviä useita oikaisupyyntöjä, voit lisätä ne kaikki samaan oikaisupyyntöön.
 4. Valitse oikaisun aihe ja paina “jatka” näppäintä
 5. Lisää mahdolliset liitteet ja allekirjoita oikaisupyyntö verkkopankkitunnustesi avulla.

Vaikka oikaisupyynnöt pyritään selvittämään mahdollisimman nopeasti, voi kokonaiskäsittelyaika olla jopa kolme kuukautta hankalimmissa tapauksissa. Oikaisupyynnön tekijä voi kuitenkin saada korvauksen oikaisupyynnön selvityksen aikana eikä väärinkäytetyistä veloista yleensä peritä korkoa kunnes selvitys on valmis. Jos oikaisupyyntö hylätään, rahojen takaisinmaksusta sovitaan erikseen Netsin tai pankin kanssa.

Voit kuitenkin välttää oikaisupyyntöjen tekemisen olemalla huolellinen luottokorttisi kanssa: älä maksa kortilla epäilyttävissä liikkeissä, tarkastele maksuautomaattien kortinlukijoita skimmauslaitteiden varalta ja muista aina peittää luottokorttisi pin-koodi maksun yhteydessä. Jos vahinko kuitenkin sattuu, muista ohjeemme oikaisupyynnön tekemiseen.

Vertaa luottokortteja Vertaile ja löydät parhaat edut