Myyttejä ja vinkkejä ensimmäisen luottokortin hankintaan!

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit
Tags: , ,

Ensimmäisen luottokortin hankkiminen

Luottokortin hankintaan liittyy paljon kysymyksiä ja jopa myyttejä ja uskomuksia. Luottokortteja ei kuitenkaan kannata turhaan pelätä, sillä järkevästi käytettynä ne ovat näppärä apuväline oman talouden hallintaan. Murramme joitakin luottokortin hankintaan liittyviä myyttejä sekä annamme parhaat vinkit ensimmäisen luottokortin hankintaan!

Luottokortin hankintaan liittyy paljon myyttejä

Myytti 1. Luottokortin saadakseen täytyy tienata paljon

Tämä ei välttämättä pidä lainkaan paikkaansa, sillä luottokorttia hakiessa pankki tarkastelee asiakkaan taloustilannetta kokonaisuutena. Esimerkiksi maksuhäiriömerkintä voi olla suurempi este luottokortin saamiselle kuin tulojen suuruus. Toki joidenkin luottokorttien saaminen edellyttää suuria vuosituloja, mutta useita kortteja voi saada myös aivan tavallisilla tuloilla.

Myytti 2. Pitää olla työelämässä

Tämäkään myytti ei aina pidä paikkaansa, vaan esimerkiksi opiskelijoiden on mahdollista saada luottokortti. Tosin yleensä vaatimuksena on, että kortin saa vasta kun 90 opintopistettä on suoritettu.

Myös työtön voi saada luottokortin, sillä ainakin Aktia myöntää vuosimaksutonta Mastercard Goldiaan myös työttömille. Lisäksi opiskelijat voivat saada kyseisen Aktian kortin ilman opintopistevaatimuksia. Korttiin kuuluu lisäominaisuutena matkavakuutus (matkatavaroiden korvaussummat eivät tosin ole hurjan suuret) ja ostoturva.

Eläkeläisetkään eivät jää luottokorttimarkkinoiden ulkopuolelle, sillä työsuhdetta enemmän luotonantajaa kiinnostavat yleensä säännölliset tulot. Vaikka eläke olisi pieni, jos maksuhistoria on kunnossa, voi luottokortin aivan hyvin saada myös eläkeiässä.

Eläkeläinen voi hyötyä luottokortin hankinnasta myös matkavakuutuksen muodossa. Katso, millaiset yläikärajat luottokorttien matkavakuutuksissa on!

Myytti 3. Pitää olla täysi-ikäinen

Tämä myytti on osittain totta, sillä alaikäinen ei voi saada omaa luottokorttia. Alle 18-vuotiaalle on kuitenkin mahdollista hankkia rinnakkaiskortti vanhemman luottokorttiin, jolloin vanhempi on vastuussa myös rinnakkaiskortilla tehdyistä ostoksista. Rinnakkaiskortin hankkiminen lapselle on suositeltavaa etenkin, jos lapsi lähtee vaihto-oppilaaksi ulkomaille.

Myytti 4. Luottokortti johtaa velkakierteeseen

Luottokorttia voi käyttää joko vastuullisesti ja fiksusti tai holtittomasti ja harkitsematta. Jokainen on itse vastuussa omasta luottokortin käytöstään. Lähtökohtaisesti luottokortin käytön ei kuitenkaan pitäisi johtaa ongelmiin, vaan kortti tuo joustoa taloudenhallintaan. Luottokortilla maksaessa kannattaa kuitenkin muistaa, että jo ostovaiheessa olisi hyvä olla suunnitelma siitä, miten ja millä aikataululla luottokorttilaskun aikoo maksaa pois.

Vinkit ensimmäisen luottokortin hankintaan

Nyt kun luottokortin hankintaan liittyvät yleiset myytit on kumottu, on aika tutustua vinkkeihin, joiden avulla elämä upouuden luottokortin omistajan sujuu saumattomasti.

1. Päätä millaisen luottokortin haluat

Luottokortteja on olemassa joka lähtöön. Ensinnäkin on tietenkin olemassa perusluottokortteja, joihin ei luotto-ominaisuuden lisäksi kuulu juurikaan muita ominaisuuksia. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että perusluottokortista ei kannata koskaan maksaa vuosimaksua, sillä markkinoilla on useita vuosimaksuttomia kortteja, joihin sisältyy rahanarvoisia lisäetuja, kuten esimerkiksi matkavakuutus.

Peruskorttien lisäksi on olemassa erilaisia premium-luottokortteja, jotka tuovat palasen luksusta arkeen. Yksi suosittu kohtuuhintainen mutta premium-tason etuja tarjoava kortti on American Express Gold. Premium-korttien lisäksi on olemassa myös lento- ja palkintopisteluottokortteja.

2. Vertaile korttien hintoja

Luottokorttien hintoja kannattaa myös vertailla, sillä korttien vuosimaksut vaihtelevat ilmaisesta 700 euroon vuodessa. Halvin kortti ei kuitenkaan ole aina paras valinta, jos siihen ei sisälly mitään rahanarvoisia etuja. Parasta olisikin löytää kortti, jonka etujen ja vuosimaksun suhde on mahdollisimman hyödyllinen omaan kulutustyyliin nähden.

Helpoiten luottokorttien hintoihin ja ominaisuuksiin tutustuminen onnistuu vertailussamme!

3. Opettele käyttämään korttia järkevästi

Luottokortin järkevään käyttöön on kaksi askelta. Ensinnäkin kortilla kannattaa tehdä ostoksia harkiten ja järkevästi omaan taloustilanteeseen suhteutettuna. Jo ostovaiheessa olisi hyvä olla maksusuunnitelma ja -aikataulu sille, miten luottokorttilaskun takaisinmaksun aikoo hoitaa. Kannattaa myös muistaa, että joissakin tilanteissa luottokortin käyttö on enemmän kuin suositeltavaa.

4. Maksa lasku fiksusti

Toinen askel kortin järkevään käyttöön on luottokorttilaskun maksaminen fiksusti. Kaikki luottokortit tarjoavat noin 30 päivää korotonta maksuaikaa, jonka puitteissa on hyvä pyrkiä maksamaan laskua niin paljon kuin mahdollista. Luottokorttilaskussa mainitaan aina minimilyhennys, minkä verran laskua tulee lyhentää, mutta käytännössä järkevintä on pyrkiä maksamaan laskua mahdollisimman paljon, jotta välttää korkokulujen kasautumisen.

Kannattaa muistaa, että järkevästi käytettynä luottokortti on hyödyllinen oman talouden apuväline, jonka käytöstä saa oikeasti rahanarvoisia etuja!

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *