Musta Amex ja muut luksusluottokortit esittelyssä

| | Aihe: Pankit ja luottokortit
Musta Amex

Usein kuulee puhuttavan luksusluottokorteista, joihin pääsee käsiksi vain, jos luottokorttiyhtiöt niitä asiakkailleen tarjoavat. Vaikka oma elämä olisi yhtä kaukana miljonäärien elämästä kuin Suomi Etelänavasta, on joskus silti hauska kurkistaa rikkaiden ihmisten maailmaan.

Esittelyssä ovat miljonäärien luksusluottokortit, kuten American Express Platinum card, Nordea Black sekä näistä överein – Musta Amex. Kyseisten korttien maine huokuu ylellisyyttä, ja niistä liikkuu todennäköisesti enemmän legendoja kuin faktoja. Selvitimme, minkälaisia etuja tolkuttoman cooleilla luottokorteilla saa ja paljonko niistä joutuu pulittamaan! 

Musta American Express eli Musta Amex

Musta American Express kortti tai Musta Amex kortti, viralliselta nimeltään American Express Centurion Card, on kutsupohjaisesti saatavilla oleva luksusmaksukortti. Tämä ökykortti on mahdollista saada vain Platinum Card -kortinhaltijana, jonka American Express kutsuu tietyt kriteerit täytettyään Centurion-ohjelmaan. Vaikka Mustan Amexin korttiehdot löytyvätkin verkosta, hakemusta siellä ei sattuneesta syystä ole – kortti kun on tosiaan tarjolla Amexin asiakkaille vain erillisen kutsun kautta. 

Musta Amex kortti on valmistettu titaanista, joten se myös tuntuu erilaiselta kuin tavalliset muoviluottokortit – kortin hiplaaminen on siis jo itsessään luksusta. Kortin etuihin kuuluu myös lukuisia matkustukseen liittyviä etuja, joista hurjin on varmasti mahdollisuus päästä yksityislentokoneen osaomistajaksi. Lisäksi kortti avaa ovet monen lentoyhtiön ja hotellin kanta-asiakasohjelman ylimmälle tasolle.

Mustan Amexin vaatimukset täyttäviä ei todennäköisesti kasva ihan joka oksalla. Ihan varmoja emme kuitenkaan voi olla, sillä American Express ei julkisesti paljasta ehtoja, jotka kortin saamiseksi tulee täyttää.

American Express Platinum

American Express Platinum card on American Expressin muiden Suomen valikoimassa olevien korttien tavoin maksuaikakortti eikä luottokortti, kuten usein kuulee virheellisesti sanottavan. Amex Platinum on hulppein firman Suomen markkinoilla tarjolla olevista korteista, ja kortin vuosimaksukin on varsin tyyris 720 euroa. Ostoshurmoksesta nauttivien iloksi Platinum Cardilla ei ole ennalta määrättyä luottorajaa, vaan korttia voi vinguttaa oman harkinnan mukaan. Kortin lasku täytyy kuitenkin maksaa kerran kuukaudessa kokonaan.

American Express Platinum cardin yksi ylellisimmistä eduista on Platinum Lifestyle -palvelu, jonka kautta yhdellä puhelinsoitolla voi järjestää kaiken tarvittavan aina ravintolan pöytävarauksesta mittatilauspuvun teettämiseen. Maailma on siis auki! Palvelu on suomenkielinen ja käytettävissä sekä Suomessa että ulkomailla. Platinum Card tarjoaa lisäksi monenlaisia matkustamiseen liittyviä etuja.

American Express Platinum vaatimukset eivät päätä huimaa. Hinnastaan ja kattavista eduistaan huolimatta korttia hakeakseen ei tarvitse olla miljonääri. Korttia voi hakea tavallisempikin tallaaja, kunhan:

  • on täyttänyt 18 vuotta
  • omistaa suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen
  • on vakituisessa työsuhteessa
  • vuositulot ylittävät 20 000 €
  • on kirjoilla Suomessa

Nordea Black

Nordea Black on yhdistelmäkortti, jolla ostokset voi maksaa joko luotolta tai suoraan pankkitililtä. Luottokortin kuukausittainen luottoraja on varsin korkea, jopa 50 000 euroa mutta pienimmillään 2 000 euroa. Huomioi kuitenkin, että Nordea määrittelee myönnettävän luottorajan jokaiselle hakijalle erikseen. Kortti tarjoaa omistajalleen paitsi hyvän matkavakuutuksen myös muuta kattavaa vakuutusturvaa monessa eri tilanteessa. Nordean Black -korttiin voi liittää rinnakkaiskortteja, joiden avulla myös perhe pääsee nauttimaan kortin monipuolisista eduista.

Nordea Black tarjoaa asiakkailleen maksuttoman Concierge-palvelun, joka huolehtii erilaisista käytännön järjestelyistä asiakkaan puolesta niin arjessa kuin juhlassa. Miltei asian kuin asian saa siis hoidettua vain yhdellä puhelinsoitolla. Mahdolliset kuluja aiheuttavat lisäpalvelut veloitetaan näppärästi suoraan Nordea Black -kortilta.

Nordea Black -luottokortti on suunnattu erityisesti Nordean Private Banking -asiakkaille, joille paitsi Nordea Black myös rinnakkaiskortti on kuukausi- ja vuosimaksuton. Kortti myönnetään vain Nordean asiakkaille, ja luottokorttihakemuksen voi kätevästi tehdä esimerkiksi verkkopankin kautta. Nordea Black -luottokortin vaatimukset:

  • olet vähintään 18-vuotias
  • sinulla on säännölliset tulot
  • luottotietosi ovat kunnossa
  • hoidat mahdollisten nykyiset luottosi maksuohjelmien mukaisesti
Mikaela Katro

Mikaela Katro

Mikaela Katro on toimittaja, sisällöntuottaja ja copy. Miksua kiinnostavat tässä maailmassa kamerat, kirjat, kulttuuri, kielet ja keskustelut. Ja sijoittaminen, mutta se alkaa s-kirjaimella!

Tarjoukset