MobilePay – verkkokauppamaksujen uusi tulokas

|Posted by | Kaikki artikkelit, Uutiset
Tags: , ,

uutisjuttu MobilePay

Mobile Pay on mobiilisovellus maksamiseen

Danske Bankin kehittämä mobiilimaksusovellus MobilePay tuli rytinällä mukaan verkkokauppamaksuihin, kun se lanseerasi eilen MobilePayn maksutavaksi neljään eri verkkokauppaan.

Mukana lanseerauksessa ovat kosmetiikkamyymälä Cocopanda, vaate- ja asustekauppa Boozt sekä lelukaupat BR-lelut sekä Toys ”R” Us. Vuonna 2016 lopulla mukaan liittyi myös McDonald’s.

MobilePayn myynti- ja kumppanuustiimin johtaja Anniina Heinonen kertoo, että käytännössä jo aiemmin tunnettu ja käytetty MobilePay sovellus laajentui nyt myös verkkoympäristöön nopeuttamaan ja helpottamaan asiakkaan ostoprosessia.

Luottokortilla voit maksaa lähes kaikkialla maailmassa, oli se sitten fyysinen tai yhdistetty esimerkiksi johonkin sovellukseen. Jos sinulla ei vielä ole luottokorttia tai haluat kilpailuttaa nykyisesi, voit vertailla eri luottokortteja näppärästi sivustollamme: 

Vertaile luottokortteja

Mikä on MobilePay?

MobilePayn avulla voi lähettää ja vastaanottaa rahaa sekä maksaa ostoksia esimerkiksi kaupassa puhelimen avulla. Uusin ominaisuus MobilePayssa on verkkokauppaostosten maksaminen.

  • MobilePay:ssä voi lähettää tai vastaanottaa rahaa pelkästään puhelinnumeron avulla – tilinumeroa ei tarvitse siis muistaa!
  • Ilmainen MobilePay on suunnattu kaikkien pankkien asiakkaille (yli 15-vuotiaille)
  • Maksu lähtee pankki- tai luottokortilta ja vastaanotettu raha tulee suoraan tilille
  • Rahaa voi lähettää tai vastaanottaa vuorokaudessa 100 euron edestä (rajaa voi nostaa 500 euroon tunnistautumalla suomalaisen pankin myöntämillä pankkitunnuksilla)
  • MobilePay:hin kirjaudutaan omavalintaisella nelinumeroisella tunnusluvulla tai vaihtoehtoisesti sormenjäljellä, mikäli puhelimessa on sormenjälkilukija.

Kaupassa maksaminen

  • Kaupassa maksettaessa MobilePay-sovellus avataan puhelimessa, jonka jälkeen puhelin viedään MobilePay Point of Sale -logon kohdalle. Bluetooth tai NFC tulee olla aktivoituna.
  • Tämän jälkeen maksu vahvistetaan puhelimen kautta MobilePay:ssa yhdellä pyyhkäisyllä.

Verkkokauppamaksaminen

  • Verkkokaupassa maksettaessa tulee MobilePay ensin aktivoida asetuksissa verkkokauppamaksamiseen. Aktivoinnin jälkeen MobilePayta voi käyttää oman maksukortin käyttörajojen mukaan nettishoppailussa.
  • Verkkokaupan maksuvaiheessa valitaan maksutavaksi MobilePay, jonka jälkeen avautuvaan kenttään kirjoitetaan oma puhelinnumero. Tämän jälkeen maksu hyväksytään MobilePayssä.
  • Mikäli MobilePayhin on kirjattu useampi kortti, tulee niistä valita kortti, jolta maksu halutaan suorittaa.

Lue myös: 8 vinkkiä turvallisempaan nettishoppailuun

MobilePay kasvattaa suosiotaan Suomessa

MobilePayn käyttäjämäärät ovat kasvaneet Suomessa vauhdilla, sillä alkukevään ja kesän aikana uusia käyttäjiä on tullut lähes 100 000, käyttäjien kokonaismäärän ollessa jo 360 000. Tanskassa MobilePay on osoittautunut toimivaksi maksutavaksi verkkokaupassa – siellä MobilePay on käytössä jo yli 4400 verkkokauppiaalla.

MobilePay-maksutavan käyttöönotto on kasvattanut Tanskassa loppuunvietyjen kauppojen määrää verkossa keskimäärin 17 %. Tämä osoittaa helppouden, jonka mobiilimaksaminen tuo kaupankäyntiin niin yrittäjän kuin asiakkaan näkökulmasta, Heinonen kuvailee.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *