Mobilepay – Näin maksaminen toimii

| | Aihe: Pankit ja luottokortit
mobilepay maksaminen

MobilePay on eräs suosituimmista mobiililompakoista ja nopeimmin yleistyvä maksuvaihtoehto suomalaisissa verkkokaupoissa. MobilePayn avulla voi lähettää tai vastaanottaa rahaa turvallisesti ja nopeasti pelkästään puhelinnumeron avulla – tilinumeroa ei siis tarvitse muistaa. MobilePay on Danske Bankin kehittämän mobiilimaksusovellus, jonka avulla rahan siirtäminen ja vastaanottaminen onnistuu hetkessä. Myös laskujen jakaminen onnistuu helposti.

MobilePayta voi käyttää kaikenlaisessa maksamisessa – ostokset voi maksaa sujuvasti verkossa, sovelluksissa ja kaupoissa vain muutamalla sormen liikkeellä. Maksu hyväksytään aina pyyhkäisemällä – maksaminen on siis helppoa ja turvallista.  Mobilepaylla maksat myös helposti kaverille, sillä et tarvitse käteistä tai tilinumeroa, vaan voit siirtää tarkan summan heti toisen tilille pelkän puhelinnumeron avulla.

Onko MobilePay maksullinen?

MobilePay on maksuton kaikkien pankkien yli 15-vuotiaille asiakkaille. Käyttääksesi palvelua tarvitset vain älypuhelimen (Android, iOS tai WindowsPhone), suomalaisen matkapuhelinnumeron, suomalaisen pankkitilin, suomalaisen maksukortin, sekä lisäksi tunnistautumista varten suomalaisen pankin pankkitunnukset.

Miten MobilePay toimii?

MobilePaylla voi maksaa helposti kauppojen maksupäätteissä. Puhelinta vain vilautetaan kassalla maksupäätteen kyljessä.

MobilePay maksaminen kaupan kassalla:

 1. Varmista ensin, että puhelimessasi on Bluetooth päällä
 2. Avaa MobilePay-sovellus ja pidä puhelintasi maksupäätteen lähellä
 3. Kaupan nimi ja maksettava summa ilmestyvät hetkessä sovellukseesi
 4. Hyväksy maksu pyyhkäisemällä sovelluksessa

Voit toimia samoin myös sellaisessa maksupaikassa, jossa on MobilePay White Box. White Box on maksupäätteen läheisyydessä oleva valkoinen, MobilePay-maksut hyväksyvä laite. Laitteen tunnistaa MobilePayn logosta.

 1. Avaa sovellus ja kerro samalla kassalle, että haluat maksaa ostoksesi MobilePaylla
 2. Pidä puhelinta White Boxin lähellä
 3. Kaupan nimi ja maksusumma ilmestyvät puhelimesi näytölle
 4. Hyväksy maksu pyyhkäisemällä

White Boxilla maksaessasi voit myös valita “maksa” MobilePay-sovelluksessa ja sitten skannata White Boxin QR-koodin. Maksu hyväksytään jälleen yhdellä pyyhkäisyllä.

Verkkokauppaostosten maksaminen Mobilepayllä

Pankkitunnusten kanssa sähläämisen voi unohtaa – verkkokaupoissa ja sovelluksissa MobilePayn avulla maksaminen on helppoa. Kaikkien pankkien asiakkaat voivat valita MobilePayn maksutavaksi jo yli 10 000 verkkokaupassa ja sovelluksessa.

Näin maksat verkossa MobilePaylla:

 1. Kun olet suorittanut verkkokauppaostoksesi, siirry kassalle
 2. Valitse kassalla maksutavaksi MobilePay
 3. Kirjaudu sisään MobilePayhin tunnuslukua, sormenjälkeä tai kasvojentunnistusta käyttämällä
 4. Hyväksy maksu pyyhkäisemällä

Missä MobilePaylla voi maksaa?

MobilePaylla voit maksaa tuhansissa verkkokaupoissa sekä sovelluksissa esimerkiksi leffalippuja tai pitsaa tilatessasi. Se käy maksutavaksi myös kaikissa K-ryhmän ruokakaupoissa sekä kaikissa S-ryhmän päivittäistavarakaupan toimipaikoissa ympäri Suomen.

Asiakasomistajaedut saat myös MobilePayllä maksaessasi – muista aktivoida Bonus sovelluksessa.

MobilePayn maksuraja

Sovelluksella on mahdollista siirtää tai vastaanottaa 5 000 euroa kalenterivuoden aikana. Lisäksi MobilePay-sovelluksessa on 100 euron vuorokausikohtainen käyttöraja, ellei käyttämäsi maksukortin raja ole tätä summaa pienempi.

Tunnistautumalla pankkitunnuksilla vuorokausikohtainen raja on mahdollista nostaa 500 euroon ja vuotuinen raja 15 000 euroon.

Kuinka nopeasti maksu näkyy tilillä?

MobilePay lähettää rahat eteenpäin vastaanottajalle reaaliaikaisesti. Rahat siirtyvät reaaliaikaisesti myös viikonloppuisin, mikäli vastaanottajan pankki on mukana reaaliaikamaksujen järjestelmässä.

Miksi MobilePay ei toimi?

On olemassa muutama mahdollinen syy siihen, että maksukortti ei toimi MobilePayssa. Joissakin maksukorteissa voi olla esto, joka estää MobilePayn käytön yhdessä tai useammassa maanosassa. Voi olla, että korttia ei ole myöskään mahdollista käyttää verkossa. Ole yhteydessä pankkiisi mahdollisen ongelman ratkaisemiseksi.

Avatar

Nita Joutsen

Nita Joutsen on työskennellyt VertaaEnsin.fi:llä vuodesta 2019 alkaen. Hänen erikoisosaamistaan ovat rahoitusalan trendit, sekä oman talouden hallinta.

Tarjoukset