Mitä laskettelu maksaa? Vertailussa kolme keskusta – katso hintaerot:

|Posted by | Kaikki artikkelit
Tags: ,

Laskettelu hintavertailu

Minne kannattaa lähteä laskettelmaan?

Laskettelukausi on vielä käynnissä!

Ja kun pääsiäinen tulee, täyttyvät keskukset lomailijoista. Laskettelukeskuksien hinnoissa on kuitenkin eroja. VertaaEnsin.fi keräsi yhteen kolmen eri laskettelukeskuksen tiedot ympäri Suomea ja vertaili niitä keskenään. Mukana vertailussa ovat Himos, Tahko ja Levi.

Mikä on halvin laskettelukeskus?

Tuloksista selviää, että Himos on kannattavin vaihtoehto lapsiperheille, mikäli kyseessä on yhden päivän retki ja kokoonpanossa on mukana useampi, alle 11-vuotias lapsi.

Levillä puolestaan suositaan laskettelijoita. Lasketteluvälineet saa vuokrattua yleisesti ottaen halvimmalla, joten mikäli kyseessä on pidempi loma suksien välinevuokran kanssa, on Levi siihen edullisin vaihtoehto.

Jos koko perhe lumilautailee ja vuokraa välineet, on Himos kaikissa tapauksissa halvin. Jos kyseessä on pidempi aikuisten reissu, on siihen Tahko paras vaihtoehto – hissiliput ja välinevuokrat ovat siellä aikuisille edullisimmat.

  1. Hissilippujen hinnat:

Laskettelukeskus_hinnat

  1. Hissilippu + välinevuokra:

laskettelu-välinehinnat

  1. Esimerkki perheen kustannuksista 5 päivältä (2 aikuista ja 2 lasta)

laskettelukeskus-perhehinta

Yhden päivän lipuissa ei suuria eroja

Taulukosta näkee, että varsinkaan yhden päivän lipussa hinnoissa ei ole suurta eroa keskusten välillä. Kuitenkin useamman päivän reissulle suurella perheellä tai kaveriporukalla hintaeroa voi kertyä lipuissa ja välinevuokrassa huomattavasti. Varsinkin lasten vuokravälineissä hinnat vaihtelevat.

Esimerkiksi Tahkolla 5 päivän lippu ja lumilautavuokra maksaa lapselta jopa 243 euroa, mutta Himoksella vain 186 euroa. 57 euron hintaero on suuri varsinkin jos lapsia on useampi kuin yksi. Toisaalta Tahkolla 2 aikuisen ja 2 lapsen 5 päivän lippusetti (ilman vuokravälineitä) on selvästi vertailun halvin.

Huomioi aina matkavakuutus

Hintavertailun lisäksi kannattaa laskettelureissua suunnitellessa tarkistaa myös, että matkavakuutus on kunnossa. Muistathan tarkistaa, että matkavakuutus on myös voimassa kotimaan matkoilla. Esimerkiksi Säästöpankki Visa Gold ja Pop Pankki Visa Goldin matkavakutuksen ovat voimassa kaikilla ulkomaan ja kotimaan matkoilla riippumatta siitä, onko matka maksettu luottokortilla.

Varsinkin laskettelureissulla tai muilla aktiivilomilla vakuutus on järkevää. Moniin luottokortteihin sisältyy matkavakuutus, monesti jopa koko perheelle. Luottokortin vuosimaksu on usein edullisempi kuin matkavakuutus, ja korteissa on myös muita etuja. Voit vertailla eri luottokortteja hintavertailussamme:

Luottokorttivertailu

Maria Mankinen

Maria Mankinen

VertaaEnsin.fi viestintä- ja markkinointivastaava. Maria on tarkka raha-asioissaan ja kiinnostunut säästövinkeistä.

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *