Analyysi: Minä viikonpäivänä suomalaiset hakevat lainaa?

|Juuso Korhonen

milloin-lainaa-haetaan

Vuoden 2020 alkaessa tarkastelimme koko vuoden 2019 dataa ja selvitimme minä viikonpäivänä ja ajankohtana suomalaiset hakevat eniten lainoja. Analyysi paljastaa minä viikonpäivänä suomalaiset hakevat ja vertailevat lainatuotteita, sekä mikä kellonaika on yleisin lainaa haettaessa.

Milloin on paras aika hakea rahoitusta?

Kun puhutaan lainan hakemisesta, paras aika hakea rahoitusta on silloin, kun tiedät millaisessa kunnossa oma taloutesi on. Oma budjetti kannattaa miettiä tarkkaan ja valita itselle sopiva lainatyyppi. Kun tiedät oman maksykykysi ja sinulla on tarvittavat liitteet rahoituksen hakuun, lainanhaun todennäköisyys paranee huomattavasti.

Milloin suomalaiset hakevat lainaa?

Kaikkein yleisin päivä lainahakemukselle vuonna 2019 oli tiistai. Tiistaisin haetaan yli 18 prosenttia koko viikon lainamäärästä mikä on enemmän kuin muina päivinä keskimäärin.

tiistaisin haetaan 18.2 prosenttia kulutusluotoista

Toiseksi yleisin päivä oli maanantai. Maanantaisin haetaan hieman yli 17 prosenttia viikon lainamääristä. Koko vuoden lukuja tarkastellessa lainanhaun aktiivisuudessa on nähtävissä selkeä korrelaatio viikon edetessä. Loppuviikosta haetaan vähemmän lainaa kuin alkuviikosta. Kaikkein vähiten lainoja haetaan viikonloppuisin. Lauantaina rahoitusta haetaan vähiten ja toiseksi vähiten sunnuntaina.

taulukko lainanhaun prosenteista

Mihin kellonaikaan suomalaiset hakevat lainaa?

Yleisin kellonaika lainahakemukselle vuonna 2019 oli kello 18 ja toiseksi yleisin lainanhaun aika oli kello 13.

taulukko lainanhaun kellonajoista

Tilastoja tarkastellessa voi tehdä erilaisia päätelmiä suomalaisten kuluttajien rahoituskäyttäytymisestä. VertaaEnsin Oy:n toimitusjohtaja Jussi Valsta kommentoi lainatilastoja seuraavasti:

”Tilastot kertovat että palvelumme käyttö jakaantuu tasaisesti pitkin viikkoa sekä ympäri vuorokauden. Tämä kertoo siitä että asiakkaat ovat tottuneet käyttämään digitaalisia talouspalveluita itselleen sopivana aikana.
Vertailun käyttö on helppoa ja tulokset näkyvät välittömästi, oli kyseessä mikä ajankohta tahansa.”

Suomalaiset kuluttajat ovat hyvin tietoisia vertailun tärkeydestä, joka on osa omaa taloudellista hyvinvointia. Oli kyseessä mikä tahansa finanssituote, vertailu kannattaa tehdä huolellisesti.

Analyysissä on käytetty VertaaEnsin Suomi Oy:n anonyymia dataa vuodelta 2019.
Täältä löydät lisää lainatilastoja.

VertaaEnsin.fi on taloussivusto, jonka missio on auttaa kuluttajia tekemään parempia päätöksiä tarjoamalla informaatiota ja vertailemalla eri tuotteita talouteen liittyen. Vertailemme puolestasi säästötilit, osakesäästötilit, luottokortit ja lainat.
Olemme tähän mennessä auttaneet jo yli 120 000 suomalaista löytämään parhaan ratkaisun heidän tarpeeseensa.

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointistrategi. Juuso on opiskellut kansainvälistä markkinointia ja työskennellyt finanssialalla viimeiset kahdeksan vuotta. Hän on kiinnostunut laajasti finanssiasioista ja taloudellisesta hyvinvoinnista.