Miksi yhdistää lainat?

|Posted by Otto Laitinen | Kaikki artikkelit, Lainat, VertaaEnsin selvittää
Tags: laina, lainojen yhdistäminen, oma talous

Varsinkin nyt, kun Suomen laina- ja rahoitusmarkkinat ovat täyttyneet uusista yrityksistä, kannattaa pitää mielessä, että valinnanvaraa löytyy. Ensimmäinen edulliselta vaikuttava vaihtoehto ei välttämättä ole paras. Lainaehtojen ja kustannuksien kannalta lainavertailu onkin erittäin tärkeää, sillä vaihtoehdoissa on suuria eroja.

Viimeisimmän lakisäädöksen mukaan alle 2000 euron luoton tai pikalainan vuosikorko ei saa olla yli 50 prosenttia. Lainan sivukulut huomioon ottaen, saatat joutua maksamaan jopa yli lain salliman maksimin. Useat yritykset kuitenkin tarjoavat edullisempia korkoja ja edullisimmat löytääkin parhaiten tekemällä vertailun huolellisesti.

Moni lainantarjoaja mainostaa täysin korotonta lainaa. Tämä voi olla toisaalta totta, mutta korottomuudella saattaa olla ehtoja, jotka eivät täyty jokaisen kohdalla. On mahdollista, että korottomuuden vuoksi luoton muut kulut ovat suuret. Laskutuslisä tai nostokulut voivat lopulta lisätä hintaa merkittävästi.

“Lähes poikkeuksetta väitteet ilmaisesta luotosta ovat liian hyviä ollakseen totta.”

Lainanmyöntäjät tavoittelevat voittoa ja tarvitsevat tuotteelle katetta. Järkevän lainan valintaan vaikuttaa moni tekijä ja siksi luotot kannattaa vertailla ennen päätöksentekoa.

“Lähes poikkeuksetta väitteet ilmaisesta luotosta ovat liian hyviä ollakseen totta”, toteaa VertaaEnsin.fi:n toimitusjohtaja Jussi Valsta.

Edullisin luotto löytyykin ainoastaan tuntemalla vaihtoehdot hyvin ja vastauksia saa parhaiten käyttämällä vertailupalvelua. Palvelun käyttäminen osoittaa, että luottojen vertaileminen ja joskus jopa yhdistäminen todellakin kannattaa. Kun kilpailutat lainat avullamme, saat varmasti parhaan rahoitusratkaisun lainojen yhdistämiseen.

Luottojen tai lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan, että monelle eri lainantarjoajalle maksettavien lyhennysten sijaan pyydetään kaikki lainat kattava lainatarjous. Tällöin maksetaan vain yhtä lainaa pois kerrallaan.

Otetaan siis yksi uusi laina, joka kattaa kaikki vanhat lainat. Asiakkaiden kohdalla tästä on selkeää hyötyä; kulut pienenevät, lainan hallinnoiminen yksinkertaistuu ja kuukausilyhennyksen saa usein pienemmäksi.

Vertailussamme on käytetty esimerkkinä henkilöä, jolla on kolme erillistä luottoa, joista hän maksaa kuukausittaisia lyhennyksiä. Näistä kolmesta lainasta kertyy yhteensä 343,56 euron kuukausittaiset lyhennykset.

Kokonaiskustannukset laskevat huomattavasti valitsemalla toisen annetuista lainojen yhdistämisvaihtoehdoista.

Mahdollisuuksia on aina enemmän kuin yksi, joten vertailu kannattaa tehdä aina. Vertailussa ei ole huomioitu lainojen sivukuluja, kuten lainanhoitopalkkioita, myöhästymismaksuja ja ylimääräisiä nostoja. Kuluttajan kannattaa selvittää nämä ennen lainan valintaa.

Otto Laitinen

Otto Laitinen

Otto Laitinen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointivastaava. Otto on valmistunut Turun yliopistosta pääaineenaan mediatutkimus. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat fintech ja taloudellinen hyvinvointi. Otto kirjoittaa talousaiheista aktiivisesti eri julkaisualustoille, kuten Microsoft Network.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *