Miksi en saa luottokorttia?

|Ilona Suviranta

luottokortti hakemus hylätty

Luottokorttihakemus hylätty – Miksi en saa luottokorttia?

Luottokortin saaminen ei ole välttämättä niin itsestäänselvyys kuin voisi olettaa. Kyseessä on kuitenkin luotto, jonka käyttäminen vaatii vastuullisuutta ja kykyä hoitaa omaa taloutta. Jos verkkopankissasi lukee ’luottokorttihakemus hylätty’, ei kannata kuitenkaan lannistua, sillä luottokorttien tarjoamat edut ovat hakemisen arvoisia. Pohdi ennemmin, mistä hylkäys johtuu. Näin osaat varautua siihen seuraavassa hakemuksessa.

Parhaat edut löydät vertailemalla kortteja esimerkiksi puolueettomassa ja kattavassa luottokortti-vertailussamme:

Tulotaso ja luottoraja

Luottokorttiyhtiöt vaativat useimmiten säännöllisiä tuloja luottokortin saamiseen. Tämä voi tuntua hassulta, kun kyseessä on niinkin arkiselta tuntuva asia kuin luottokortti, mutta muista että luotto on aina lainattua rahaa. Luotolla velaksi eläminen ei ole hyväksi niin luottokortin omistajalle kuin sen tarjoajallekaan. Onneksi luottokortteja voi käyttää myös järkevästi ja niistä hyötyen, eikä luoton käyttäminen automaattisesti tarkoita velkaantumista.

Palkkatöiden lisäksi säännöllisiä tuloja voivat olla esimerkiksi eläketulot, mutta tulottoman opiskelijan ei kannata lannistua. Tietyt luottokorttiyhtiöt tarjoavat kortteja myös opiskelijoille, tosin usein kortin saamiseen vaaditaan vähintään 90 suoritettua opintopistettä. Opiskelijan kannattaa ottaa hyöty irti näistä tarjouksista, sillä kortin saaminen voi olla tulovaatimusten takia haastavampaa vastavalmistuneena ja työttömänä.

Luottokorttiin kuuluu aina luottoraja, joka kertoo kuinka paljon luottoa voit kerralla käyttää. Jos luottokorttihakemuksesi ei mene heti läpi, olet ehkä hakenut liian korkeaa luottorajaa. Suhteuta luottoraja uudestaan omiin tuloihisi sopivaksi ja kokeile uudestaan!

Yleiset ehdot luottokortin saamiseen

Säännöllisten tulojen lisäksi sinun vaaditaan täyttävän todennäköisesti pari yleistä ehtoa. Nämä ovat:

  • ikä: Luottokorttia hakevan täytyy olla ainakin täysi-ikäinen, mutta joskus ikäraja voi olla korkeampikin.
  • asuinpaikka: Sinulla täytyy olla vakituinen osoite Suomessa saadaksesi luottokortin. Jos asut ulkomailla, luottotietojasi ei voida tarkistaa yhtä varmasti kuin Suomessa, joten luottokorttiyhtiö ei voi varmistua maksukyvystäsi.
  • puhtaat luottotiedot: Sinulla ei voi olla maksuhäiriömerkintöjä, jos haluat luottokortin.

Eri korteilla eri vaatimukset

Jos luottokorttihakemuksesi hylättiin, ei kannata vielä lannistua. Luottokorttiyhtiöiden vaatimukset vaihtelevat esimerkiksi korttien ominaisuuksien mukaan. Kun olet siis miettinyt, miksi hakemuksesi mahdollisesti hylättiin, voit tutustua muihin kortteihin ja niiden vaatimuksiin. Luottokortilla voit kuitenkin saada käyttöösi esimerkiksi matkavakuutuksen, etupisteohjelmat tai ostoturvan, joten sen hakeminen kannattaa.

Luottokorttien etuja ja ehtoja voi vertailla helposti luottokorttivertailussamme!