Mikä on Collector-lasku?

| | Aihe: Yleiset talousvinkit
ostokset tietonkoneella

Collector lasku on tunnettu maksutapa, joka on käytössä monissa verkkokaupoissa. Muita yleisiä laskutuspalveluita, joilla verkkokaupassa maksaminen onnistuu, ovat mm. Klarna ja Apuraha. Monet verkkokaupat tarjoavat nykyään asiakkaille mahdollisuuden maksaa tilauksena jälkikäteen laskulla. Laskutukselle tyypillistä on, että summan voi maksaa joko kerralla tai osamaksuna pienemmissä erissä – ja tämä pätee myös Collectoriin.

Collector Bank on vuonna 1999 perustettu ruotsalainen luottomarkkinayhtiö, joka tarjoaa joustavia maksuratkaisuja kuluttajille. Se hoitaa myös asiakkaiden laskujen perintätoimintaa yritysten puolesta.

Osamaksun sijaan nettiostokset voi maksaa kätevästi myös luottokortilla tai muulla lainalla. Ostotapoja kannattaa vertailla ja selvittää, millä vaihtoehdolla korot ja muut kulut ovat edullisimmat omaan tarpeeseen.

Valitsemalla Collector-laskun saat 60 päivää maksuaikaa tilauksellesi. Jos luottotiedot ovat kunnossa, voit halutessasi maksaa ostokset myös osamaksulla, jolloin saat maksuaikaa 36 kuukaudeksi. Osamaksuista ei veloiteta kuukausimaksua, vaan maksat ennalta määritetyn summan sekä korot joka kuukausi. Korkojen määrää kannattaa vertailla muiden maksutapojen hintoihin.

Jos haluat tietää miten Collector toimii, jatka lukemista. Kerromme miten voit valita Collector-laskun verkkokaupoissa ja kuinka Collector osamaksu toimii.

Miten verkkokauppojen Collector-lasku toimii?

Collector on verkkokauppojen käyttämä laskutuspalvelu, jonka ansiosta asiakkaat voivat tehdä ostoksia netissä joustavasti joutumatta maksamaan tilausta verkkopankilla. Valitsemalla verkkomyymälän kassalla Collector-laskun, lasku lähetetään sähköpostiin tai se toimitetaan paketissa toimituksen mukana.

Collector tarjoaa kaikille laskuille vähintään 30 päivää maksuaikaa. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi vaatteita ostaessa, sillä ehdit kokeilla rauhassa, ovatko vaatteet sopivia. Jos haluat palauttaa tuotteet, se onnistuu ilman lisämaksuja.

Halutessasi voit maksaa Collector-laskut myös osamaksulla. Osamaksun valitessasi Collector tarkistaa automaattisesti maksukykysi, joten luottotiedottomilla maksaminen ei onnistu. Saat osamaksuille maksuaikaa aina 36 kuukauteen saakka. Voit kuitenkin halutessasi lyhentää velkaa nopeammalla aikataululla tai maksaa kaikki jäljellä olevat erät kerralla, mikäli muutat mielesi myöhemmin.

Onko lasku hukassa tai unohditko valita maksutavaksi osamaksun? Voit tarkastella laskuja Collector-tilisi kautta, joka löytyy palvelun kotisivujen “Omat Sivut” -linkin takaa. Omille sivuille kirjaudutaan kotimaisilla verkkopankkitunnuksilla. Sieltä näet kaikki Collector-laskusi eräpäivineen, ja voit myös maksaa ja tallentaa laskuja tai valita osamaksun, mikäli se unohtui tilausta tehdessä.

Miksi valita Collector-lasku perinteisten maksutapojen sijaan?

  •  Se on helpompi kuin perinteiset maksutavat. Et joudu kaivamaan kassalla esiin pankkitunnuksia, vaan voit tehdä tilauksen rauhassa ja maksaa sen jälkikäteen.
  • Voit koota useita maksuja yhteen. Jos teet useampia tilauksia Collector-laskuilla, voit koota ne kaikki yhteen ja maksaa ne kerralla kuukauden lopussa.
  • Antaa aikaa tarkistaa tuotteen. Ostosten tekeminen verkkokaupoissa on kätevää, mutta toisinaan tuotekuvauksesta on hankala saada täydellistä kuvaa siitä, onko tuote varmasti sopiva. Esimerkiksi vaatteiden ja kenkien koot vaihtelevat eri merkkien välillä hyvinkin paljon. Valitsemalla maksutavaksi laskun voit tarkistaa tilauksen kaikessa rauhassa ennen maksamista.
  • Osamaksu tarjoaa joustavuutta arkeen. Toisinaan arki pääsee yllättämään, ja suuri pakollinen hankinta voi osua sellaiselle kuukaudelle, jolloin on taloudellisesti tiukempaa. Osamaksun avulla voit maksaa esimerkiksi uuden pesukoneen omaan tahtiin. Collector tarjoaa osamaksuille maksuaikaa jopa 36 kuukautta. Jos kuitenkin tiedät tarvitsevasi rahoitusratkaisua useammalle hankinnalle, kannattaa tutustua osamaksun lisäksi myös joustoluottoon.

Mikä on Collector Bank -laskun maksuaika?

Collector-laskun maksuaika riippuu siitä, valitsetko tavallisen laskun vai osamaksun. Tavallisella laskulla tarkoitetaan tässä tapauksessa kertaluontoista maksua, joka maksetaan kuukauden lopussa. Osamaksu maksetaan joustavasti asiakkaan valitsemissa erissä.

Collector kuukausilaskun maksuaika

Kerralla maksettavan kuukausilaskun maksuaika on aina vähintään 30 päivää. Lasku lähetetään kuukauden lopussa, ja siihen kootaan kaikki kuukauden aikana Collector-laskuilla tehdyt ostokset. Collector tarjoaa yleensä myös mahdollisuuden eräpäivän siirtämiseen kahdella viikolla, mikäli se on tarpeen. Ota tässä tapauksessa yhteyttä Collectorin asiakaspalveluun. Asiakastuki palvelee chatissa, sähköpostilla ja puhelimitse.

Collector osamaksun maksuaika

Valitsemalla osamaksun saat joustavasti maksuaikaa joko 3, 6, 12, 24 tai 36 kuukautta. Et joudu maksamaan laskusta kuukausimaksua, vaan lyhennät tilauksen summaa korkoineen. Mitä pidempi maksuaika on, sitä enemmän se kasvaa luonnollisesti korkoa. Mikäli valitsit liian pitkän maksuajan, voit maksaa jäljellä olevan summan kerralla milloin tahansa ilman lisäkustannuksia.

Avatar

Nita Joutsen

Nita Joutsen on työskennellyt VertaaEnsin.fi:llä vuodesta 2019 alkaen. Hänen erikoisosaamistaan ovat rahoitusalan trendit, sekä oman talouden hallinta.

Tarjoukset