13 matkavinkkiä joilla säästät rahaa

|Posted by | Kaikki artikkelit, Matkustaminen, Vinkit
Tags: , ,

matkavinkit-säästä rahaa

Näin säästät matkoilla rahaa

Oletko yksi niistä ihmisistä, jotka tykkäilevät kaveriensa reissukuvista Facebookissa toivoen samalla, että itsellä olisi myös varaa lähteä edes Tukholmaan tai Tallinnaan asti? Oletko tehnyt uudenvuoden lupauksen reissata enemmän, vain todetaksesi etteivät rahavarantosi tosiasiassa riitä naapurikaupunkia pidemmälle?

Me listasimme 13 rahaa säästävää matkavinkkiä, joiden avulla voit päästä suunnittelemista pidemmälle ja voit toteuttaa uudenvuoden lupauksesi.

Lue myös säästövinkit AirBnB:hen!

1. Etsi halpoja lentoja lentovertailusivustoilta

Netti on pullollaan erilaisia lentojen varaussivustoja, joita kannattaa hyödyntää lentoja varatessa. Lentojen kilpailuttaminen kannattaa, sillä käyttämällä hieman aikaa vertailuun, voi loppupelissä säästää huomattaviakin summia.

Nuori tai opiskelija? Hyödynnä netistä löytyvien lentovertailusivustojen tarjouksia. Esimerkiksi KILROY tarjoaa lentovertailussaan vaihtoehdon, jonka avulla voi nähdä nuorille ja opiskelijoille suunnatut alennetuilla hinnoilla myynnissä olevat lentoliput. KILROYlla on myös käytössä kätevä +/- 3 päivää hintakalenteri, josta voi helposti katsoa kannattaako lentoja siirtää muutamalla päivällä halvemman hinnan perässä. Alla havainnollistava esimerkki:

Opiskelijan kannattaa hyödyntää statuksensa myös raha-asioissa, sillä opiskelijalle luottokortti irtoaa usein helposti.

Valmis lähtemään reissuun nopeasti? Mikäli olet valmis lähtemään reissuun nopealla aikataululla, niin kannattaa myös harkita äkkilähtöä, joita esimerkiksi Rantapallo listaa sivuillaan. Usein äkkilähdöt ovat halpa vaihtoehto lähteä reissuun, mutta tällöin kohteen valitsemisessa ei ole niin paljon valinnanvaraa

2. Käytä Rome2Rio palvelua

Lentolippujen hinnat voivat tänä päivänä olla varsin tyyriitä, vaihtoehtoja lennon sijalle voi etsiä vaihtoehtoja esimerkiksi Rome2Rio palvelusta, joka näyttää vaihtoehtoisia reittejä lentojen rinnalle kuten esimerkiksi junalle, bussille ja laivalle.

Lento ei nimittäin aina ole halvin vaihtoehto liikkua esimerkiksi Euroopan sisällä, siksi kannattaakin tarkastaa myös vaihtoehtoiset kulkumuodot!

Lue myös: 9 vinkkiä kuinka säästää rahaa lentolippuja ostaessa

3. Säästä matkavakuutuksessa

Maksamalla reissusi luottokortilla, joka sisältää matkavakuutuksen voit säästää rahaa matkavakuutuskuluissa. Kannattaakin perehtyä oman luottokorttisi etuihin, jotta tiedät kuuluuko sinun luottokorttiisi tämä rahanarvoinen etu. Esimerkiksi useat lentopisteluottokortit sisältävät matkavakuutuksen, mikäli osa tai koko matka on maksettu kyseisellä luottokortilla. Tällainen on esimerkiksi Bank Norwegianin kortti. Toisaalta jotkut kortit kuten esimerkiksi POP Pankin Visa Gold on voimassa kaikilla matkoilla riippumatta siitä, onko matka maksettu kortilla vai ei. 

Luottokorttien vuosimaksuissa, koroissa ja eduissa saattaa olla suuria eroja, joten niiden vertaileminen ennen hankintapäätöksen tekemistä. Täten varmistat, että hankit juuri sinun tarpeisiin sopivan luottokortin. 

Voit vertailla luottokortteja kätevästi vertailussamme:

4. Käytä yöjunia, -busseja tai –laivoja aina kun mahdollista

Käyttämällä esimerkiksi yöjunaa, voit säästää majoituskuluissa, sillä hostelli- tai hotelliyön maksamisen sijasta voit nukkua junassa tai bussissa.

Usein esimerkiksi pidemmän matkan junat tarjoavat myös mahdollisuuden ostaa makuupaikan, joka voi olla mukavampi, vaikkakin hieman kalliimpi vaihtoehto.

5. Liity lentoyhtiöiden ja matkatoimistojen uutiskirjelistalle

Lentoyhtiöt ja matkatoimistot usein ilmoittavat kampanjoistaan ja alennuksistaan juuri uutiskirjeissä, joten tilaamalla ne varmistat, että saat tietää niistä heti!

6. Hanki lentopisteitä kerryttävä luottokortti

Lentopisteitä kerryttävällä luottokortilla voit kerätä pisteitä eri ostoksista jotka voit sitten hyödyntää esimerkiksi hotellihuoneen varaamiseen tai vaikka lentoluokan korottamiseen.

Lue myös: kuinka ottaa kaikki irti lentoyhtiöiden palkintopisteistä!

7. Tarkista ns. virhelennot

Joskus lentoyhtiöille käy inhimillisiä mokia ja lentoja saattaa vahingossa saada naurettavan halvoilla hinnoilla. Kannattaakin liittyä esimerkiksi Secret Flying tai HolidayPirates uutislistalle, jolloin saat viimeisimmät tarjoukset suoraan sähköpostiisi.

8. Vertaile eri majoitusvaihtoehdot

Hotellissa yöpymisen sijasta voit harkita Airbnb asunnon vuokraamista, couchsurffaamista tai hostellia. Hostelleja voi vertailla ja varata esimerkiksi Hostelworld:ssa.

Tiesitkö, että esimerkiksi AirBnb majoituksen varaamiseen tarvitsee luottokortin tai debit kortin jota voi käsitellä kuten luottokorttia. Luottokortti onkin reissaajan kaveri – sitä tarvitaan usein esimerkiksi hotellin tai autonvuokraukseen.

9. Selvitä matkakohteen ”places to go”

Ennen reissua lue vinkkejä esimerkiksi matkablogeista liittyen matkakohteeseesi. Pienellä perehtymisellä voit löytää rahanarvoisia vinkkejä ja neuvoja siitä minne mennä ja mitä tehdä kohteessa.

Tiesitkö, että melkeinpä jokaisessa suurkaupungissa järjestetään ilmaisia opaskävelyitä, joten selvitä etukäteen missä sinun tulee olla ja mihin aikaan, jottet menetä tätä rahanarvoista etua. Myös useilla museoilla ja nähtävyyksillä voi olla ilmaisia sisäänpääsypäiviä. Kannattaakin tarkistaa, että osuvatko nuo päivät juuri sinun reissusi ajalle.

10. Etsi aktiviteettejä ja tarjouksia

Voit löytää hyviä tarjouksia erilaisille palveluille, ravintoloille sekä aktiviteeteille lomakohteessasi erilaisista tarjouskuponkipalveluista, kuten esimerkiksi Grouponista tai CupoNationista.

11. Joskus on parempi käyttää Uberia taksin sijasta

Monissa maissa on kannattavampaa käyttää Uberia taksin sijasta. Voit säästää sievoisen summan liikkumalla taksin sijasta Uberilla esim. Yhdysvalloissa. Lisäksi, Uberissa ei tarvitse huolehtia tipistä tai pelätä turisteja vedättäviä taksikuskeja.

Uber tili toimii 68 maassa ja yli 100 kaupungissa, joten reissuun lähtiessä voi olla hyvä idea tarkistaa toimiiko Uber myös sinun lomakohteessa. Tarvitset tosin nettiyhteyden käyttääksesi Uberia, mutta voit esimeriksi tilata kyydin hotellin tai ravinotlan aulasta, missä usein toimii ilmainen wifi.

Tiedätkö, että Kiinassa voi tilata taksin WeChat-sovelluksella?

12. Käytä reissaamiseen parhaita maksukortteja

Ulkomailla rahaa nostaessa perii pankki yleensä jonkin näköisen nostopalkkion. Ennen reissua onkin hyvä selvittää nostopalkkion suuruus, jotta välttyy ikäviltä yllätyksiltä. Reissussa kannattaakin käyttää luotto- ja pankkikorttia, jotka veloittavat pienimmät nostopalkkiot. Lue lisää aiheesta artikkelistamme kuinka paljon käteisen nostaminen luottokortilta maksaa ulkomailla.

HUOM! Mikäli pankkisi perii nostosta aina kertamaksun, kannattaa tällöin nostaa aina isompi summa kerralla, jotta välttyy usealta nostomaksulta.

Voit myös hyödyntää matkavaluuttalaskuriamme miettiessäsi edullisinta tapaa nostaa matkavaluuttaa.

13. Säästä aikaa ja rahaa reissun suunnittelussa

Hyödyntämällä netistä löytyviä palveluita reissun suunnittelussa, voit säästää muutaman harmaan hiuksen sekä rahaa. Mikäli haaveissasi on esimerkiksi laskuvarjohyppy ulkomailla, joogaretriitti Thaimaassa, välivuosi tai vaihto ulkomailla, on tärkeää suunnitella kokemus huolella sekä perehtyä sen kustannuksiin etukäteen.

Joskus voi olla hyvä idea kääntyä alan ammattilaisen puoleen, joka auttaa unelmasi suunnittelussa. Samalla itse vältyt byrokratiaa vastaan taistelemiselta sekä ylimääräiseltä paperisodalta. Esimerkiksi KILROY tarjoaa ilmaista opintoneuvontaa, jossa saa henkilökohtaista palvelua 50 € käsittelykulun hintaan – käsittelykulun hinnalla välttää kuitenkin esimerkiksi kielitestin suorittamiseen liittyvät kulut sekä mahdollisesti myös haettavan yliopiston virallisen hakumaksun.

Pidempää reissua tai retkeä, kuten esimerkiksi välivuotta, maailmaympärysmatkaa tai Route66 road trip:iä pohtiessa onkin tärkeää perehtyä eri vaihtoehtoihin ja niiden kustannuksiin – joskus maksamalla pienen käsittelykulun voi säästää muissa reissun kuluissa. Tässäkin asiassa vertaileminen siis kannattaa!