Miten löytää paras matkavakuutus eläkeläiselle?

|Posted by Niina Tuttavainen | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Matkustaminen
Tags: luottokortit, matkavakutuus, matkustaminen

matkavakuutus eläkeläiselle

Vakuutusyhtiöt tarjoavat matkavakuutuksia 70-100 ikävuoteen asti, mutta vakuutusmaksut kallistuvat iän myötä. Tietyn iän jälkeen vakuutusyhtiöt eivät halua enää myöntää jatkuvaa matkavakuutusta, ja määräaikaiset matkavakuutukset taas tulevat suhteellisen kalliiksi, jos matkustaa useammin kuin kerran vuodessa.

Kannattaa myös muistaa, että monet matkavakuutukset ovat ulkomaiden lisäksi voimassa myös kotimaassa, kun matkaa vakituiseen asuinosoitteeseen on yli 50 kilometriä. Niinpä myös Suomessa sattuneiden haavereiden kuluja voidaan korvata matkavakuutuksesta.

Määräaikainen matkavakuutus vakuutusyhtiöltä viikon matkalle Eurooppaan maksaa noin 130 €, kun myös matkatavarat on vakuutettu. Jatkuva matkavakuutus eläkeläiselle puolestaan voi maksaa lähes 300 euroa vuodessa, eikä sitä aina edes myönnetä yli 80-vuotiaille. Osuuspankin jatkuva matkavakuutus kuitenkin on voimassa jopa 100-vuotiaaksi asti.

Lue lisää: Jatkuva vai määräaikainen matkavakuutus?

Myös moneen luottokorttiin sisältyy matkavakuutus. Vertailimme, millaisia ehtoja ja yläikärajoja luottokorttien matkavakuutuksissa on!

Voit vertailla luottokorttien ominaisuuksia puolueettomassa vertailussamme:

Luottokorttien matkavakuutukset eläkeläiselle

Luottokorttien matkavakuutukset senioreille
LuottokorttiVuosimaksuIkärajaKattavuusMatkan kestoMuut vakuutetut henkilöt
Aktia MasterCard Gold Credit/Debit0 €alle 80Ulkomaat ja kotimaa45 päivääAlle 20-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet.
Aktia Visa Gold Credit/Debit48 €alle 80Ulkomaat ja kotimaa45 päivääAlle 20-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet.
Aktia World Elite MasterCard240 €alle 90Ulkomaat ja kotimaa90 päivääPuoliso sekä mukana matkustavat alle 20-vuotiaat perheenjäsenet.
Aktia Visa Platinum240 €alle 90Ulkomaat ja kotimaa90 päivääPuoliso sekä mukana matkustavat alle 20-vuotiaat perheenjäsenet.
Bank Norwegian -luottokortti0 €alle 70Ulkomaat ja kotimaa90 päivääPuoliso sekä alle 21-vuotiaat mukana matkustavat lapset tai lapsenlapset
SEB Kort Eurocard Gold50 €alle 80Ulkomaat ja kotimaa, mutta Suomessa tapahtuneen hoidon kuluja ei korvata60 päivääAlle 18-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet.
American Express Gold170 €alle 80Ulkomaat ja kotimaa120 päivää, max. 240 päivää vuodessaPerheenjäsenet, mukaan lukien alle 23-vuotiaat lapset. Rinnakkaiskortinhaltijat
American Express Platinum700 €alle 80Ulkomaat ja kotimaa120 päivää, max. 240 päivää vuodessaPerheenjäsenet, mukaan lukien alle 25-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. Rinnakkaiskortinhaltijat.
Diners Club Premium200 €alle 80Ulkomaat ja kotimaa, mutta Suomessa tapahtuneen hoidon kuluja ei korvata60 päivääAlle 18-vuotiaat kortinhaltija mukana matkustavat perheenjäsenet.
Diners Club Classic50 € /kortti+15 € /vakuutusalle 80Ulkomaat ja kotimaa, mutta Suomessa tapahtuneen hoidon kuluja ei korvata60 päivääAlle 18-vuotiaat kortinhaltijan mukana matkustavat perheenjäsenet.
SAS Eurobonus Diners Club55 €alle 80Ulkomaat ja kotimaa, mutta Suomessa tapahtuneen hoidon kuluja ei korvata60 päivääAlle 18-vuotiaat kortinhaltijamukana matkustavat perheenjäsenet.
Danske Bank Finnair Plus Visa60 €alle 80Ulkomaat90 päivääPuoliso sekä alle 23-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka ovat vakuutettuina myös, kun he matkustavat ilman kortinhaltijaa.
Danske Bank Finnair Plus Visa Gold150 €alle 80Ulkomaat90 päivääPuoliso sekä alle 23-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka ovat vakuutettuina myös, kun he matkustavat ilman kortinhaltijaa.
Danske Bank MasterCard Gold90 €alle 80Ulkomaat90 päivääPuoliso sekä alle 23-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka ovat vakuutettuina myös, kun he matkustavat ilman kortinhaltijaa.
Danske Bank MasterCard Platinum180 €alle 80Ulkomaat90 päivääPuoliso sekä alle 23-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka ovat vakuutettuina myös, kun he matkustavat ilman kortinhaltijaa.
Handelsbanken Platinum390 €alle 75Ulkomaat90 päivääPuoliso sekä alle 18-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka ovat vakuutettuina myös, kun he matkustavat ilman kortinhaltijaa.
Handelsbanken Gold Credit/Debit50 €alle 75Ulkomaat90 päivääPuoliso sekä alle 18-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka ovat vakuutettuina myös, kun he matkustavat ilman kortinhaltijaa.
SEB Kort SAS Eurobonus World Mastercard55 €alle 80Ulkomaat90 päivääAlle 16-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet.
Nordea Finnair Plus Mastercard60 €ei yläikärajaaUlkomaat90 päivääAlle 18-vuotiaat kortinhaltijan mukana matkustavat perheenjäsenet.
Nordea Gold Credit/Debit75 €alle 79Ulkomaat90 päivääAlle 22-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet.
Säästöpankki Visa Gold75 €alle 70Ulkomaat ja kotimaa90 päivääAlle 16-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet
Pop Pankki Visa Gold75 €alle 70Ulkomaat ja kotimaa90 päivääAlle 16-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet.
Ålandsbanken MasterCard
Private Banking Gold
100 €alle 80Ulkomaat ja kotimaa90 päivääAlle 23-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet.

Ikärajoissa suurta vaihtelua

Iän puolesta luottokorttien matkavakuutukset ovat voimassa vaihtelevasti 70-90 vuoteen asti, useimmiten kuitenkin 80 ikävuoteen asti. Aktian World Elite Mastercard- ja Visa Platinum -luottokorttien matkavakuutukset ovat voimassa pisimpään, 90-vuotiaaksi asti. Korteissa on muutenkin kattavampi vakuutus kuin Aktian muissa luottokorteissa, joissa vakuutus on voimassa 80-vuotiaaksi asti ja korvattavat summat pienemmät.

Lue myös: Luottokortti eläkeläiselle – Mitä tulee ottaa huomioon?

Nordean Finnair Plus Mastercardin matkavakuutuksessa ei ole yläikärajaa ollenkaan, mutta sairauskulukorvauksia katetaan vain 30 000 euroon asti (useimmissa korteissa nämä katetaan ilman ylärajaa).

Bank Norwegianin matkavakuutus on pääasiassa voimassa vain 70-vuotiaaksi asti. Yli 70-vuotiailla matkavakuutus ei kata peruutusturvaa tai sairauskuluja, mutta kattaa kuitenkin matkatavarat sekä esimerkiksi tapaturmaisen kuoleman 10 000 euroon asti (alle 70-vuotiailla tapaturmaisen kuoleman korvaus 44 000 euroa).

Lue myös: Paras luottokortti paljon matkustavalle

Pariskunnalle vain yksi vakuutus

Rahoitusasiantuntija Lauri Timgren kehottaa tarkistamaan oman matkavakuutuksen ehdot: ”Premium-tason korteissa on kovat vuosimaksut, mutta edut ovat kattavat. 200 euron vuosimaksu voi tulla edullisemmaksi kuin tavallinen matkavakuutus. Lisäksi luottokorttien matkavakuutukset kattavat usein myös puolison ja muut mukana matkustavat perheenjäsenet, mutta vakuutusyhtiöiden vakuutukset eivät kata puolisoa eivätkä aina mukana matkustavia lapsiakaan.”

Osassa korteista vakuutus kattaa puolison ja lapsenlapset myös silloin, kun kortinhaltija ei ole mukana matkalla. Tämä etu löytyy kaikista tässä jutussa esitellyistä Danske Bankin sekä Handelsbankenin korteista.

Vakuutusehdoista kannattaa tarkistaa, kuinka suuri osa matkasta täytyy maksaa luottokortilla, jotta sen tarjoama matkavakuutus on voimassa.

Tutustu tarkemmin luottokorttien matkavakuutuksiin!