Matkakassa kokoon ja korkoa kasvamaan

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Säästäminen, Vinkit
Tags:

MatkakassaNyt jos koskaan on sopiva aika alkaa keräämään matkakassaa. Lue täsmävinkit matkakassaan keräämiseen! Oman pankin säästötili ei välttämättä tarjoa parasta korkoa, ja vaikka et valtavia summia säästäisikään, on kuitenkin mukava syödä lomalla vaikka edes kerran ulkona sen ansiosta, että onnistui valitsemaan parhaan säästötilin.

Vertaa säästötilit ilmaiseksi alle minuutissa ja löydä korkein korko!

Matkakassan kerryttämiseen on periaatteessa kaksi tapaa, joista paras on tietysti saada mahdollisimman paljon palkkaa ja muita tuloja. Jos tuloja ei ole määrättömästi, tarvitaan yksinkertaisesti menojen karsintaa.

Ohjaa rahat matkakassaan heti palkan tullessa

Kun palkka tulee, ohjaa automaattisesti osa matkakassaan säästötilille. Näin sinun on vain pärjättävä sitten loppusummalla kuun loppuun asti. Jos sinua houkuttaa kovin käyttää matkakassaan säästämäsi rahat ennen matkaa, voi olla hyvä kerätä inspiraatiokuvia matkakohteesta ja reissusta, ja muistella niitä heikolla hetkellä.

Muista luottokortin matkavakuutus ja lentopisteet

Jos keräät lentopisteitä ennen matkaa, ja maksat lennot tai edes osan niistä pisteillä, riittää entistä suurempi osa matkakassasta huvitteluun ja retkiin loman aikana. Lentopisteitä saa kerättyä kätevästi esim. lentopisteluottokorteilla. Kannattaa myös hyödyntää luottokorttien keskimääräinen koroton maksuaika, jottei tule maksaneeksi korkokuluja turhaan. Lisäksi moni luottokortti tarjoaa ilmaisen matkavakuutuksen, kun matkan maksaa luottokortilla.

Kannattaa myös muistaa, että Euroopan Kuluttajakeskus suosittelee, että lennot maksetaan aina luottokortilla. Jos lentoyhtiö ajautuu konkurssiin, rahoja voi hakea takaisin luottokorttiyhtiöltä, sillä yleensä niitä ei lentoyhtiöltä saa.

Laita tavarat hyötykäyttöön

Nykyään lähes jokaisella on nurkissa käyttämätöntä tavaraa, tai tavaraa, jota tulee harvemmin käytettyä. Tarpeettomia tavaroita kannattaa myydä esimerkiksi kirpputorilla tai Facebook-ryhmissä. Jos ei halua luopua tavarasta, mutta ei välttämättä käytä sitä kovin usein, voi sen ilmoittaminen vuokrauspalveluun olla hyvä idea. Nykyään ainoastaan asunnot eivät ole vuokrattavissa AirBnb:n kautta, vaan lastentarvikkeille ja harrastusvälineille on esimerkiksi omat palvelunsa. Näin voit vuokrata jotain tavaraa, eikä se seiso nurkassa viemässä tilaa “maksamatta” ylläpidostaan.

Minimalismi ja tavarasta luopuminen alkaa olla muodikasta, ja rahat jotka ennen laitettiin tavaraan laitetaan elämyksiin eli matkakassaan ja matkustamiseen.

Karsi kuluja suurista menoeristä

Säästä arjen menoissa säästövinkkiemme avulla. Voit esimerkiksi säästää ruoassa, liikkumisessa ja asumisessa, jotka yleensä muodostavat suurimman osan keskivertosuomalaisen kuluista.

Muuta ajattelutapaasi

Säästäminen saattaa epäonnistua monelta siksi, että se nähdään pakkopullana, eikä todellista muutosta ajatusten tasolla ole tapahtunut. Se, mitä ajattelee, heijastuu käyttäytymiseen myös ostosten tasolla. Siispä muutos käyttäytymiseen on muutosta mielen sisällä.

Jos on vaikea säästää, täytyy tarkastella omia ajatuksiaan säästämisestä ja kuluttamisesta. Mitä arvostat ja miksi, mitä taas et? Millaiseksi haluat tulla kuluttajana, säästäjänä ja ihmisenä, ja mitkä ovat motiivit tähän käyttäytymisen muutokseen?

Kun kuvittelet itsesi valintatilanteessa palmun alle, ja tiedät yksityiskohtaisesti mitä tekisit siellä, on helpompi kieltäytyä noutokahvista ja uusista vaatteista.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *