Luottokorttien edut: hätäkäteinen ja nostoturvaetu

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Matkustaminen, Vinkit
Tags: , , , ,

luottokorttien edut

Moni tietää, että luottokortteihin sisältyy usein paljon matkustamiseen liittyviä etuja. Tunnetuimpia näistä eduista lienevät matkavakuutukset ja lentopisteet. Myös pääsy lentokenttien loungeihin kuuluu joidenkin luottokorttien etuvalikoimaan.

Näiden varsin tunnettujen etujen lisäksi joihinkin luottokortteihin kuuluu lisäksi nostoturva- ja hätäkäteisominaisuus. Mutta mitä ne tarkoittavat ja mistä korteista kyseiset edut löytyvät?

Hätäkäteinen

Hätäkäteinen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että jos luottokortti katoaa tai varastetaan matkalla, luottokortin myöntänyt pankki toimittaa sovitun määrän käteistä rahaa esimerkiksi pankkiin tai Western Union -toimipisteeseen matkakohteessa.

Hätäkäteistä voi nostaa kortin käytettävissä olevan luottorajan puitteissa ja nostettu summa lisätään seuraavaan luottokorttilaskuun. Hätäkäteisen käyttö myös vähentää käytettävissä olevan luoton määrää. Useimmiten hätäkäteistä voi tilata kortin sulkupalvelusta tai erillisestä palvelunumerosta.

Luottokorttien hätäkäteisominaisuus
KorttiHätäkäteisen määräToimitusaikaMuuta
American Express Gold1 000 €
American Express Platinum3 000 €
Nordea CreditLuottorajan puitteissa, max. 3 000 USDYleensä 24 h kuluessaKortissa ei ole matkavakuutusta
Nordea Credit GoldLuottorajan puitteissa, max. 3 000 USDYleensä 24h kuluessa

Taulukossa esiteltyjen korttien lisäksi myös POP Pankki Visa Goldissa on hätäkäteisominaisuus. Oman POP Pankki Visa Goldin hätäkäteisen määrän ja muut ehdot voi selvittää omasta pankista tai korttiehdoista.

Käteisnostoturva

Käteisnostoturva tarkoittaa, että vakuutus korvaa luottokortilla tehdyn käteisnoston, jos rahat ryöstetään tietyn ajan sisällä noston suorittamisesta. Ryöstetyt rahat pitää todistetusti olla nostettu käteisnostoturvan tarjoavalla luottokortilla, joten kuitit kannattaa säilyttää. Tutustu alla olevassa taulukossa käteisnostoturvan sisältäviin kortteihin ja nostoturvan ehtoihin.

Luottokorttien käteisnostoturva
KorttiEnimmäiskorvausEnimmäisaika rahannostosta
Eurocard Gold1 000 €24 h
Danske Bank MasterCard Gold250 €12 h
Danske Bank MasterCard Platinum500 €12 h
Handelsbanken Platinum1 000 € /kerta, max. 2 000 € kortin voimassaoloaikana24 h
Handelsbanken Gold Credit/Debit750 € /kerta, max. 2 000 € kortin voimassaoloaikana24 h
Nordea Finnair Plus MasterCard850 €24 h

Luottokortilla voi vakuuttaa koko matkan

Vaikka hätäkäteis- ja käteisnostoturva näppäriä lisäominaisuuksia ovatkin, kannattaa matkustukseen sopivaa luottokorttia valitessa ottaa huomioon myös monia muita seikkoja. Tutustu Suuren luottokorttivertailun tuloksiin ja katso, mikä luottokortti on kokonaisvaltaisesti paras luottokortti paljon matkustavalle!

Tarkan markan vartijan kannattaa muistaa, että joihinkin vuosimaksuttomiin luottokortteihinkin sisältyy matkavakuutus, kun matka on maksettu osittain tai kokonaan luottokortilla. Käytännössä tämä tarkoittaa, että näihin luottokortteihin kuuluva matkavakuutus on täysin ilmainen, kun kortista tai matkavakuutuksesta ei tarvitse maksaa mitään. Matkan maksamisesta luottokortilla ei koidu lisäkuluja, kun luottokorttilaskun muistaa lyhentää korottoman maksuajan puitteissa.

Haluatko luottokortin, johon sisältyy matkavakuutus tai muu hyödyllinen ominaisuus? Kortteja voi vertailla ja hakea näppärässä vertailussamme helposti ja nopeasti!

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *