Luottokortti työttömälle – Näin käytät korttia fiksusti

|Posted by Niina Tuttavainen | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Vinkit
Tags: luottokortin käyttö, luottokortit, Taloudenhallinta, työttömyys

luottokortti työttömälle

Luottokortin käyttö työttömänä ei kuulosta hyvältä idealta, eikä se usein sitä olekaan. Silti luottokorttia ei välttämättä kannata irtisanoa, vaikka väliaikaisesti työtön olisikin. Jos luottokortti työttömänäkin rahapussista löytyy, kannattaa kuitenkin harkita huolella, milloin ja miten korttia käyttää, jotta ei joudu taloudellisiin vaikeuksiin. Kokosimme yhteen vinkit, miten luottokorttia käytetään turvallisesti työttömänä!

Tarkista luottokortin korko ja vuosimaksu

Työttömyyden kohdatessa luottokortin vuosimaksu ja korkotaso kannattaa tarkistaa. Työssäkäyvänä ehkä oli helposti varaa maksaa korkeaakin vuosimaksua premium-luottokortista, mutta työttömänä sama ei enää käy päinsä, vaan luottokortti kannattaa mahdollisuuksien mukaan vaihtaa vuosimaksuttomaan, tai ainakin mahdollisimman edulliseen korttiin. Esimerkiksi vuosimaksuttoman Aktia Mastercard Goldin voivat saada myös opiskelijat ja työttömät, ja korttiin sisältyy mukavia lisäetuja, kuten tuoteturvavakuutus kortilla maksettujen tuotteiden katoamisen, rikkoutumisen ja varkauden varalle.

Vertaile kaikki markkinoiden luottokortit helposti ja nopeasti vertailussamme ja löydä suosikkisi!

Tarkista suoramaksuveloitukset

Luottokortilta saattaa lähteä useita suoramaksuveloituksia aivan huomaamatta, koska niiden veloitusta ei oikeastaan edes pane merkille. Esimerkiksi erilaiset videoiden ja musiikin suoratoistopalvelut ovat tyypillisiä suoramaksuja, jotka veloitetaan luottokortilta kuukausittain. Työttömänä kannattaa kuitenkin miettiä, onko palveluista oikeasti iloa ja hyötyä, ja ennen kaikkea, onko niihin edelleen varaa.

Kaikki palveluita ei ole pakko irtisanoa, mutta jos käyttää montaa palvelua, niiden määrän vähentäminen on suositeltavaa. Jätä tilaus aktiiviseksi vain suosikkipalveluusi. Yksi vaihtoehto vähentää suoratoistopalveluiden kustannuksia on myös valita halvempi tilausmuoto. Joitakin palveluita voi käyttää myös ilmaiseksi, toki käyttäjäkokemus on tällöin kankeampi esimerkiksi vajavaisten ominaisuuksien ja mainosten takia.

Älä maksa asioista, jotka voit tehdä itse

Työssäkäyvänä helposti ostaa palveluita, jotka voisi aivan hyvin tehdä itsekin. Työttömänä aikaa on kuitenkin enemmän kuin rahaa, joten kannattaa vaihtaa hiusten värjäys kampaajalla kotivärjäykseen. Lisäksi esimerkiksi auton voi pestä aivan hyvin itse kalliin konepesun sijaan.

Jos kuitenkin mieluummin ostaa palveluita kuin tekee askareita itse, ei näitä menoja kannata missään nimessä maksaa luotolla, vaan varojen salliessa käteisellä tai pankkikortilla.

Säästöt vai luottokortti työttömälle?

Jos säästötilillä on rahaa pahan päivän varalle, kannattaa vakavasti harkita yllättävien menojen rahoitusta säästöillä eikä luottokortilla. Myös menojen osittainen maksaminen säästöistä on parempi ratkaisu kuin koko summan maksaminen luottokortilla. Jos yllättävät menot päättää kuitenkin rahoittaa luottokortilla, kannattaa pyrkiä maksamaan luottokorttilaskusta niin paljon kuin mahdollista korottoman maksuajan puitteissa.

Vältä tunneperäistä shoppailua

Työttömyys voi olla kurjaa ja stressaavaa, ja nykyään yhä useampi suuntaa ostoksille, kun kaipaa piristystä arkeen. Hetken ostohuumasta seuraa kuitenkin vain lisää ahdistusta, jos shoppailemaan lähtee silloin kun rahaa ei oikeasti ole tuhlattavaksi asti. Varsinkaan näitä pahan mielen karkotukseen tarkoitettuja ostoksia ei tule maksaa luottokortilla!

Maksa luottokorttilasku järkevästi

Etenkin työttömänä on erittäin tärkeää muistaa maksaa luottokorttilasku järkevästi. Luottokortit tarjoavat korotonta maksuaikaa yleensä noin kuukauden tai hieman enemmän, minkä jälkeen luotto alkaa kasvaa korkoa. Korkokustannusten kasaantumisen välttämiseksi luottokorttilaskua kannattaa pyrkiä lyhentämään aina mahdollisimman paljon, muuten luottokortti työttömälle voi pahimmillaan johtaa velkakierteen käynnistymiseen. Lumihiutale-efektistä voi olla apua luottokorttilaskun lyhentämisessä.