Luottokortti hyvä oman talouden mittari

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit
Tags: ,

Luottokortti oman talouden mittarinaMillainen taloudellinen tilanne täytyy olla, että saa luottokortin?

Saitko juuri luottokortin? Onneksi olkoon!

Suomessa luottokortin saaminen ei näet ole suinkaan läpihuutojuttu. Saadakseen luottokortin täytyy usein läpäistä pankkien asettamat tiukat ehdot. Jos siis olet ne onnistunut läpäisemään, ansaitset onnittelut!

Et pelkästään siksi, että olet saanut luottokortin vaan ennen muuta sen vuoksi, että suomalaisten luottokorttiehtojen läpäiseminen kertoo hyvää omasta henkilökohtaisesta taloudestasi: sinulla on säännölliset tulot eikä luottohäiriömerkintää.

Lue lisää: Miksi luottohakemukseni hylätään? 

Koska suomalaisten luottokorttien saaminen ei ole aina läpihuutojuttu, pystyvät luottokortteja tarjoavat tahot pitämään korot varsin kohtuullisella tasolla. Toisin sanoen suomalaiset saavat nauttia alhaisesta luottokortin korkotasosta verrattuna moneen muuhun maahan.

Lue lisää luottokorttien koroista ja korkojen laskemisesta

Luottokortti vaatii usein säännölliset tulot

Useimmille suurin kompastuskivi luottokortin saamiselle on se, että monet pankit vaativat säännölliset tulot ennen kuin he myöntävät kuluttajalle luottokortin. Säännöllisten tulojen vaatimusta voidaan perustella monella tapaa.

Yleensä luotoantaja kuitenkin haluaa varmistua asiakkaan maksukyvystä ja siitä, kuinka luotettava asiakas olet 

Säännölliset tulot viittaavat usein nimenomaan vakituiseen työsuhteeseen. Pitkäaikainenkaan määräaikainen työsuhde ei välttämättä käy kaikille luottokortin tarjoajille, muttei usein kannattaa kysyä ja neuvotella ja perustella: määräaikaisella 0-tuntisopimuksella satunnaisia keikkoja heittävä henkilö ei ole välttämättä samassa asemassa kuin joku, joka tekee kokoaikaista, hyväpalkkaista ja pitkäaikaista määräaikaisuutta.

Luottokorttia havitteleva eläkeläinen voi iloita, sillä mikään tulo ei ole yhtä säännöllistä ja varmaan kuin valtion maksama eläke. Luottokortin saaminen ei siis todennäköisesti tyssää tuloihin, kunhan haettu luottoraja on vain hyvin linjassa tulojen kanssa.

Lue myös 10 väärää uskomusta luottokorteista:

Luottohäiriömerkinnät estävät luottokortin saamisen

Perusperiaate luottokorttia myönnettäessä on, että hakijan täytyy hallita oman taloutensa alkeet. Tämä tarkoittaa esimerkiksi laskujen maksamista ajallaan. Jos laskut jäävät maksamatta ja päätyvät lopulta perintään, uhkaa kuluttajaa jopa maksuhäiriömerkintä.

Lue myös: Instantor tarkastaa luottokelpoisuutesi

Maksuhäiriömerkintä ei ole naurun asia. Se ei estä ainoastaan luottokortin saamista vaan maksuhäiriömerkintä vaikuttaa moneen arkipäiväiseen asiaan kuten puhelinliittymän, vuokra-asunnon ja jopa työpaikan saamiseen.

Merkintä luottotiedoissa estää yleensä myös lainan saamisen. On kuitenkin joitain lainantarjoajia kuten Sveajoka tarjoaa lainaa vaikka luottotiedoissa olisikin merkintä. Tällöinkin ehdot ovat kuitenkin tiukat: merkintä ei saa olla uusi ja sen täytyy olla niin sanotusti hoidettu eli maksettu.

Lue lisää: Voiko minulla olla luottotietomerkintä? 

Luottokortti helposti opiskelijalle

Kuten aikaisemmin on käynyt ilmi, luottokortin saaminen vaatii yleensä säännöllistä (vakituista!) tuloa sekä puhtoista luottorekisteriä. Tähän on kuitenkin poikkeuksia, ja isoin poikkeusryhmä lienee opiskelijat.

On yleistä, että pankit tarjoavat opiskelijoille luottokorttia, jos heillä on moitteeton luottorekisteri ja opintoja suoritettuna 90 opintopisteen eli noin puolentoista vuoden edestä. Heiltä ei vaadita säännöllisiä tuloja esimerkiksi palkkatyöstä.

Lue lisää: Luottokortti opiskelijalle

Jos siis olet opiskelija, ota statuksestasi kaikki irti! Luottokortti kannattaa hankkia tässä vaiheessa, kun sen saaminen on helppoa eli ennen valmistumista.

Lue aiheesta enemmän: Luottokortti kannattaa hankkia ennen valmistumista 

Voit valita sinulle parhaiten sopivan kortin hintavertailustamme: