Mitkä luottokortit eivät vaadi tuplavarmistusta?

|Posted by Niina Tuttavainen | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Maksaminen, Nettikaupat, Ostaminen
Tags: luottokortin väärinkäyttö, luottokortit, tuplavarmennus

luottokortin tuplavarmistus

Tarvitseeko luottokorteissa aina tuplavarmentaa?

Jokainen varmasti tietää nettiostoksia tehdessään tilanteen, jossa on jo naputellut kokonaisen litanian tietoja itsestään aina kotiosoitettaan ja luottokorttitietojaan myöten. Juuri kun kuvittelee, että homma on pulkassa, pamahtaa näyttöön vielä pyyntö syöttää pankkitunnukset, jotta voidaan varmistua ostajan henkilöllisyydestä.

Tuplavarmistuksen tarkoitus on selkeä: Tehdä maksutapahtumasta mahdollisimman turvallinen. Tämän vuoksi monet sivustot ovat ottaneet tuplavarmentamisen käyttöön.

Monia kuluttajia kuitenkin harmittaa pankkitunnusten kanssa säätäminen. Onneksi on olemassa kortteja, joilla maksaakseen ei tarvitse käyttää verkkopankkitunnuksia, vaan tunnistautuminen tapahtuu muilla metodeilla.

Luottokortit, joihin ei ole liitetty verkkopankkia

Jos luottokorttiisi on yhdistetty verkkopankki, joudut yleensä tunnistautumaan kahdesti: ensin antamalla luottokortin tiedot ja sen jälkeen verkkopankkitunnuksillasi.

Jos luottokorttiisi ei ole yhdistetty verkkopankkitunnuksia, et luonnollisestikaan joudu niitä käyttämään esimerkiksi MasterCard SecureCodessa, Verified by Visassa tai American Expressin SafeKey:ssa. Kävimmekin läpi markkinoiden luottokortit löytääksemme ne, jotka eivät vaadi tuplatunnistautumista.

Luottokortit, joihin ei yhdistetä verkkopankkitunnuksia

LuottokorttiKorkoVuosimaksu
Stockmann MasterCard10 %0 €
St1 Visa12,00 %0 €
K-Plussa MasterCard9,50 %0 €
Norwegian-kortti20 %0 €
American Express Basic Card7,00 %*0 €
Santander MasterCard14,00 %0 €
Hypo MasterCard12,50 %50 €
Eurocard7,00 %50 €
Diners Club Classic9,00 %50 €
Finnair Plus Diners Club9,00 %50 €
SAS EuroBonus World MasterCard9,00 %55 €
SAS EuroBonus Diners Club9,00 %55 €
American Express Green Card7,00 %*70 €
American Express Gold Card7,00 %*170 €
Diners Club Premium5,00 %200 €
American Express Platinum Card7,00 %*700 €

* American Express on maksuaikakortti, joten kyseessä on viivästyskorko

Millainen luottokortti sinulla on? Voit vertailla kaikkia markkinoiden luottokortteja näppärässä luottokorttivertailussamme:

Monet taulukon luottokorteista eivät ole pankkien luottokortteja, minkä vuoksi niihin ei liity verkkopankkitunnistautumista. Esimerkiksi Stockmann-luottokortti on osa Stockmann-tavaratalon palvelutarjontaa ja K-Plussa MasterCard taas Keskon. Stockmann-luottokortin tarjoaa Nordea ja K-Plussa MasterCardin puolestaan OP. Niihin ei kuitenkaan tarvitse liittää verkkopankkia, eikä korttien saaminen edellytä kyseisten pankkien asiakkuutta.

Lue lisää K-Plussa MasterCardista!

Ovatko luottokortit turvallisia?

Luottokortit ovat turvallisia maksuvälineitä riippumatta siitä, käytetäänkö niissä tuplavarmennusta vai ei. Tuplavarmennusta ei kuitenkaan ole keksitty kuluttajien kiusaksi, vaan kaksivaiheisen tunnistautumisen tarkoituksena on lisätä luottokortin käytön turvallisuutta entisestään: Jos korttisi joutuu vääriin käsiin, ei sillä pysty tekemään liiaksi tuhoja, koska verkkopankkitunnuksesi ovat edelleen vain sinun hallussasi.

Lue lisää: Mitä tehdä, jos pankkikortti katoaa?

Jos haluat käyttää kaksivaiheista varmistusta, eikä korttiisi ole liitetty verkkopankkia, voit yleensä tilata pysyvän salasanan, joka toimii verkkopankkitunnusten vastineena. Lisäksi esimerkiksi Stockmannin korteilla tuplavarmennus toimii puhelimen välityksellä.

Luonnollisesti kuluttajan on oltava tarkkana aina, kun käyttää rahaa – oli raha sitten kortilla tai käteisenä. Suojaamalla PIN-koodisi, käyttämällä maa- ja nostorajoituksia voit omalta osaltasi edesauttaa korttiturvallisuutta.

Lue lisää: Miten turvaat luottokorttisi?

Luottokortin turvallisuudessa on kysymys muustakin kuin PIN-koodeista ja sivustojen luotettavuudesta, sillä luottokortti turvaa hankintasi monella tapaa. Luottokortin ehdottomiin etuihin kuuluvatkin niihin usein kuuluvat vakuutukset, jotka turvaavat sinua ja ostoksiasi.

Esimerkiksi luottokorttien osto- ja tuoteturvavakuutukset kattavat ostoksesi esimerkiksi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta. Matkavakuutukset puolestaan suojaavat sinua matkasi aikana sairastumisten ja loukkaantumisten varalta.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *