Kuinka perua luottokortin maksuvapaat kuukaudet?

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Vinkit
Tags: ,

luottokortin maksuvapaat kuukaudet

Luottokortteihin tarjotaan usein maksuvapaita kuukausia. Yleensä maksuvapaita kuukausia tarjotaan kaksi kappaletta vuotta kohti. Maksuvapaat kuukaudet eivät yleensä saa olla peräkkäisinä kuukausina.

Lue myös: Kannattaako luottokorttilasku maksaa pois nopeasti?

Maksuvapaa kuukausi tarkoittaa, ettei sinulle siinä kuussa lähetetä lainkaan laskua, eli sinut vapautetaan kyseisen kuukauden ajaksi luottokorttilaskusi minimilyhennyksestä. Kyseiseltä kuukaudelta tulee kuitenkin normaalit maksut ja korot, jotka laskutetaan seuraavan kuun laskussa.

Lue lisää: Maksatko luottokorttilaskun fiksusti?

Kannattaako ottaa maksuvapaita kuukausia ollenkaan?

Kun haet luottokorttia, sinulta kysytään, että mitkä kuukaudet haluat valita maksuvapaiksi kuukausiksi. Maksuvapaiksi kuukausiksi voi valita mitkä hyvänsä kuukaudet, kunhan ne eivät ole peräkkäin.

Muista kuitenkin, ettei sinun tarvitse ottaa kahta tai edes yhtä maksuvapaata kuukautta. Ne ovat vain pankkien tarjoama mahdollisuus, ei pakko. Maksuvapaissa on niin hyviä kuin huonojakin puolia. Maksuvapaat kuukaudet ovat osa luottokorttien mahdollistamaa joustavuutta taloudenpidossa: Jos sinulla on tiukempaa tässä kuussa, voit siirtää maksua seuraavaan kuuhun. Luottokorttien parhaita puolia onkin niiden tarjoama joustavuus, joka näkyy esimerkiksi korottamassa maksuajassa.

Lue myös: Jäikö luottokorttilasku maksamatta?

Toisaalta maksuvapaista kuukausista ei kannata hullaantua, koska niiden aikana on vapautettu ainoastaan kuukausittaisesta minimilyhennyksestä, ei kaikista maksuista. Korkoa kertyy luotolla olevalle summalle, minkä lisäksi seuraavassa laskussa laskutetaan myös tilinhoitomaksu.

Jos rahat uhkaavat jäädä kuukausittain vähiin, kannattaa hyödyntää muutamia yksinkertaisia vinkkejä: laita menosi ja tulosi ylös ja yritä säästää niistä asioista, joista pystyt. Excel-budjetti on hyvä tapa päästä alkuun!

Miten luottokortin maksuvapaa kuukausi perutaan?

Jos tulit valinneeksi maksuvapaan kuukauden ja nyt tuntuu, ettet haluakaan sitä, voit aina perua maksuvapaat kuukaudet omatoimisesti. Voit myös muuttaa kuukausia samalla menetelmällä. Tämä yleensä tehdään pankin verkkopankissa, mutta voit ottaa myös yhteyttä pankkiisi ja kysyä, miten heillä tarkalleen ottaen täytyy asiassa menetellä.

Ota huomioon, että joissakin pankeissa maksuvapaiden kuukausien peruminen tai muuttaminen voi olla maksullista. Hinta voi myös muuttua sen mukaan, että teetkö muutoksen itse omatoimisesti verkkopankissa vai asiantuntija-avun välityksellä esimerkiksi puhelimessa tai konttorissa.

Kävimme läpi muutaman suuren pankin toimintatapoja:

Danske Bank

Danske Bankilla voit muuttaa ja myös kokonaan perua maksuvapaat kuukaudet. Jos teet muutokset netissä verkkopankissa, on palvelumaksu 5 euroa. Asiakaspalvelun kautta tehtynä muutoksen hinta on 10 euroa.

Sinun ei alun perinkään ole pakko valita kahta maksuvapaata kuukautta.

Nordea

Nordealla voit muuttaa tai perua maksuvapaat kuukaudet luottokortiltasi. Muutokset ja peruutukset ovat kokonaan kuluttomia. Kortin saadessasi voit valita kortille kaksi maksuvapaata kuukautta kalenterivuodessa, mutta tämä on vapaaehtoista.

S-Pankki

S-Pankillakaan ei ole pakko valita maksuvapaita kuukausia alun perinkään, mutta jos olet sellaiset valinnut ja tullut katumapäälle, niiden muuttaminen ja peruminen on mahdollista. Tämä maksaa 5 euron verran.

Millainen luottokortti sinulla on?

Luottokortti on näppärä maksuväline, joka käy ympäri maailmaa. Se antaa joustoa talouteen ja tarjoaa usein turvaa ja suojaa sekä sinulle että ostamillesi tavaroille. Tästä pitävät huolen esimerkiksi matka–  ja tuoteturvavakuutukset.

Lue lisää: 5 syytä hankkia luottokortti

Luottokortista (niin kuin myös esimerkiksi kengistä!) saa kuitenkin eniten irti, kun ne ovat juuri sinulle sopivat. Voit vertailla ja löytää parhaiten juuri sinulle sopivan luottokortin ilmaisesta luottokorttivertailustamme:

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *