Esittelyssä parhaat luottokortit online-shoppailuun

|Posted by | Esittelyssä, Kaikki artikkelit, Luottokortit, Maksaminen, Nettikaupat, Ostaminen
Tags: , , , , ,

luottokortilla maksaminen

Oletko innokas netissä shoppailija? Et ole ainut, sillä tutkimukset osoittavat, että suomalaiset tekevät ostoksia yhä enemmän netissä, ja enenevissä määrin myös ulkomaisista nettikaupoista. Olemme aiemmin kirjoittaneet, että tilisiirto ei ole ihanteellinen tapa maksaa nettiostoksia, vaan netissä tehdyt ostokset olisi hyvä maksaa luottokortilla. Mutta mitkä luottokortit sopivat parhaiten nettishoppailuun?

Mitkä ominaisuudet voivat olla hyödyllisiä nettishoppailussa?

Kaikki luottokortit tuovat lisäturvaa nettishoppailuun, sillä jos ostettu tuote ei saavu ollenkaan, tai se ei vastaa myyjän kuvausta, voi luottokorttiyhtiöltä vaatia korvauksia pieleen menneistä kaupoista. Tämä ominaisuus siis kuuluu oletuksena kaikkiin luottokortteihin, joten kortin valintaa ei tarvitse perustaa tähän.

Mitä ominaisuuksia kortin valinnassa sitten kannattaa ottaa huomioon? Tyypillisiä nettishoppailussa hyödyllisiä luottokortin lisäominaisuuksia ovat esimerkiksi hintaturva, tuoteturva, maksutapaetu sekä palkintopisteet.

Hintaturva takaa alhaisimman hinnan

Hintaturva tarkoittaa, että jos luottokortilla ostetun tuotteen löytää halvemmalla jostakin toisesta kaupasta, hyvittää luottokorttiyhtiö tuotteiden hintojen välisen erotuksen asiakkaalle. Hintaturva takaa siis, että asiakas saa ostamansa tuotteet aina edullisimpaan mahdolliseen hintaan.

Tällä hetkellä Suomen markkinoilla on kaksi hintaturvan sisältävää luottokorttia: Eurocard Gold ja Tuohi Mastercard. Eurocardin hintaturva on Tuohea korkeampi: Eurocardilla enimmäiskorvaus tuotetta kohden on 1 500 euroa, ja Tuohella 500 euroa. Eurocardilla hintaturva on voimassa 60 päivää ostohetkestä, ja Tuohella 30 päivää. Tuohen etuna voi pitää vuosimaksuttomuutta, kun taas Eurocardin vuosimaksu on 60 euroa.

Tuoteturva vakuuttaa ostokset

Joihinkin luottokortteihin kuuluu lisäetuna tuoteturva, joka on kätevä vakuutus luottokortilla maksetuille tuotteille rikkoutumisen, katoamisen ja varkauden varalta. Tuoteturvan kattavuus vaihtelee korteittain, mutta poikkeuksetta se vakuuttaa luottokortilla maksetut tuotteet rikkoutumisen varalta. Useimmat kortit tarjoavat suojan rikkoutumisen lisäksi varkautta vastaan. Aktian korteissa tuoteturva korvaa jopa kadonneet esineet. Maksimikorvaussumma kaikissa Aktian korteissa on 1 000 euroa tuotetta kohden.

Muita hyviä tuoteturvan sisältäviä kortteja ovat mm. vuosimaksuton K-Plussa Mastercard ja 33 euroa vuodessa maksava OP Visa: molemmat korvaavat tuotteet jopa 2 000 euroon asti, ja tuoteturva on voimassa 180 päivää (K-Plussa Mastercardilla vain, jos ostoksesta on saatu K-Plussaa, muuten 90 päivää).

Pisimmän tuoteturvan (4,5 vuotta) saa Ålandsbankenin Mastercard Private Banking Gold -kortilla, mutta sen voi saada vain, jos on Ålandsbankenin private banking -asiakas. Myös korkein korvaussumma tuotetta kohden (4 000 €) löytyy samasta Ålandsbankenin kortista.

Maksutapaedulla rahaa ostoksista takaisin

Maksutapaetukin voi osaltaan olla hyödyllinen lisäominaisuus ahkeralle nettishoppailijalle. Käytännössä maksutapaetu tarkoittaa, että jokaisesta tehdystä ostoksesta saa tietyn prosenttiosuuden verran rahaa takaisin.

Tällä hetkellä Suomen markkinoilla on neljä maksutapaetua tarjoavaa luottokorttia: Danske Bank MasterCard Platinum, Stockmann MasterCard, S-Etukortti Visa sekä St1 Visa. Näistä vain Danske Bankin kortilla ja St1 Visalla saa maksutapaetua kaikista ostoksista; Stockmann MasterCardilla saa etua vain Stockmannilla tehdyistä ostoksista, ja S-Etukortilla vain S-ryhmän toimipisteissä tehdyistä ostoksista.

Sekä Danske Bank MasterCard Platinum että St1 Visa kerryttävät maksutapaetua 0,5 prosenttia ostosten loppusummasta, mutta Danske Bankin kortin vuosimaksu on 180 euroa, joten sitä ei kannata pelkän maksutapaedun takia hankkia, ellei aio hyödyntää myös muita korttiin sisältyviä etuja. Lisäksi Danske Bankin kortilla voi maksutapaetua saada korkeintaan sen verran kuin käyttää rahaa pankin palvelumaksuihin vuodessa. St1 Visa on periaatteessa vuosimaksultaan ilmainen, mutta kortilta peritään tilinhoitomaksua 2,5 euroa kuukaudessa (3,5 euroa, jos laskulla on korollista luottoa), eli käytännössä kortista joutuu maksamaan ainakin 30 euroa vuodessa.

Palkintopisteillä rahanarvoisia etuja

Maksutapaetukorttien lisäksi myös palkintopisteluottokortit voivat olla kiinnostavia innokkaalle shoppailijalle. Käytännössä palkintopisteluottokorteista saa tietyn määrän pisteitä jokaista kortilla käytettyä euroa kohden.

Palkintopisteitä Suomen markkinoiden luottokorteista voi tällä hetkellä kerätä American Expressin ja Diners Clubin korteilla. Käytännössä American Express -kortit voivat osoittautua Diners Club -kortteja kätevimmiksi palkintopisteiden keräykseen, sillä American Express käy maksuvälineenä useammassa suositussa nettikaupassa kuin Diners Club. Lisäksi American Express -pisteet eivät vanhene, kun taas Diners Clubin pisteet ovat voimassa kolme vuotta.

Myös lentopisteluottokortteja voi pitää eräänlaisina palkintopistekortteina. Lentopisteluottokorteilla vain kerätään palkintopisteiden sijasta lentoyhtiöiden kanta-asiakaspisteitä. Tällä hetkellä suomalaisilla luottokorteilla voi kerätä Finnair Plus -pisteitä, SAS Eurobonus -pisteitä sekä Norwegianin Cashpoints-pisteitä.

Se, mikä luottokorteista loppujen lopuksi on paras online-shoppailuun, riippuu jokaisen omista mieltymyksistä, ja siitä, mitä ominaisuutta pitää kaikkein tärkeimpänä. Käytännössä ei kuitenkaan kannata tyytyä tekemään ostoksia tavallisella luottokortilla, jolla ei saa mitään lisäetuja, vaan on kannattavampaa valita luottokortti, jossa on juuri itseä eniten hyödyttäviä lisäominaisuuksia.