Lomasäästö, Aurinkomatkojen erikoinen säästötili

|Posted by | Kaikki artikkelit, Maksaminen, Matkustaminen, Säästäminen
Tags: , ,

aurinkosäästötili

Perinteisesti rahaa säästetään esimerkiksi säästötilille tai määräaikaistalletustilille. Tämän lisäksi Aurinkomatkoilla on Svean tarjoama lomasäästö, jonka tarkoituksena on lopulta ostaa, kuten nimi kertoo, se kauan odotettu lomamatka. Säästäminen aloitetaan määrittämällä tavoitesumma säästämiselle.

Säästämisestä voi saada palkkiona alennuksen matkasta, kuitenkin enintään 5 % säästämisen tavoitesummasta. Säästöaika voi olla pituudeltaan 6–24 kuukautta, eli puolesta vuodesta kahteen vuoteen.

Markkinointitemppu vai ihan oikeaa säästämistä?

Kyse voisi olla markkinointitempusta, jolla osamaksu esitetään säästötilinä. Normaalisti osamaksusopimuksen tehtyään saa tuotteen tai palvelun heti käyttöönsä. Yleensä osamaksulla maksamisesta peritään myös korkoa. Tässä tapauksessa maksaminen aloitetaan ennen palvelun, tai tuotteen käyttöön saamista. Tämän lisäksi maksusta ei peritä korkoa, vaan itseasiassa sille maksetaan sitä! Ehkä tämä sittenkin on säästämistä. Jonkun toisen tilille. Ja sen lopettaminen maksaa.

Win-win-win

Tämä vaikuttaa päällisin puolin win-win-win tilanteelta. Svea voittaa, Aurinkomatkat voittaa ja asiakas voittaa. Aurinkomatkat antaa matkaliput vasta kun on saanut Svealta rahansa, Svea ei maksa ennen kuin on saanut asiakkaalta rahansa, ja asiakas ei maksa korkoja, vaan saa etuja, jos maksaa sovitun summan kuussa (vähintään 40 euroa) Svealle. Jos maksusuunnitelmassa ei pysy, sopimus raukeaa ja säästösumma palautetaan. Summasta kuitenkin vähennetään 10 € toimistokuluja, mikä on aika pieni riski kuluttajalle verrattuna osamaksusopimuksiin ja joustoluottoihin.

Lomasäästö tuo mieleen ASP-tilit, koska säästettyjä varoja käytetään jonkin tietyn tuotteen tai palvelun hankkimiseen. Lomasäästössä se on ulkomaanmatka Aurinkomatkoilta ja ASP-säästämisessä tavoitteena on oma ensimmäinen asunto. Ensimmäisessä sinun ei kuitenkaan tarvitse ottaa lopuksi lainaa, mutta et voi valita keneltä matkan ostat. Erona taas säästötileihin on se, että et voi käyttää varoja mihin haluat.

Vertaile säästötilit Löydä sinulle paras säästötili

Lomasäästösopimus kannattaa, erityisesti Aurinkomatkoille

Lomasäästösopimus on kannattavaa toimintaa Aurinkomatkoille, koska näin se sitouttaa kuluttajan hankkimaan matkan tietyltä tarjoajalta jo ennen kuin hänellä rahoja edes onkaan. Erilaisilla rahoitus- ja maksumahdollisuuksilla tuotteita ja palveluita myyvät tekijät saavat asiakkaita, vaikka heidän hintansa olisivat hieman korkeammat. Ihminen on mukavuudenhaluinen olento, ja maksamisen pitää olla helppoa.

Kun säästötavoite on saavutettu ja matkaan lähtö pilkistää jo näkökentässä, voi 5 % säästöpalkkion hyödyntää matkan ostoon. Kuitenkaan tätä palkkiota ei voi käyttää muiden alennusten yhteydessä. Tämän takia kannattaa tutkia, ovatko alennukset parempia kuin säästöpalkkion tuoma etu. Säästämisen voi lopettaa silloinkin kun tavoitesumma on jo kasassa, mutta sopimuksen lopettaminen maksaa 10 € verran.

Jos jo varattu matka peruuntuu, maksettavaksi jäävät kulut maksetaan säästösummasta. Säästöpalkkion ja säästön voi siirtää perheenjäsenelle tai erikseen ilmoitetulle henkilölle. Kuitenkin asiakkaan pyynnöstä tehdyistä selvityksistä peritään 20 € säästösummasta.

Lomasäästö voi olla ihan hyvä juttu, jos:

  • Tietää, että rahoillaan ostaa matkan aurinkomatkoilta
  • Järjestelmällinen säästäminen on vaikeaa
  • Voi saada alennusta matkasta aikoina, jolloin yleensä ei oo alennuksia esim hiihtoloma

Muu keino voi olla parempi, jos:

  • Ehkä sittenkin haluaa katsoa halvimmat hinnat uudestaan
    • Esimerkiksi säästötilillä rahoille maksetaan hieman korkoa, mikä juuri pitää varojen arvon suunnilleen samana inflaation syödessä sitä pois
  • Järjestelmällinen säästäminen onnistuu

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *