Uusi rahoituspalvelu mahdollistaa lennot osamaksulla

|Posted by | Esittelyssä, Kaikki artikkelit, Matkustaminen, Uutiset
Tags: , , ,

Airfordable mahdollistaa lennot osamaksulla

Mikä on Airfordable?

Airfordable on lentolippujen osamaksua tarjoava palvelu, jonka avulla lentolippujen maksamista voi lykätä aina matkalle lähtöön asti. Airfordable haluaa iskeä markkinarakoon, joka on avautunut osamaksujen määrän nousun myötä. Nykyisin lähes kaikkea voi nykyään ostaa osamaksulla: huonekaluja, autoja, elektroniikkaa – ja nyt myös lentolippuja

Lue myös vinkit, joiden avulla matkustat jouluna halvalla!

Miten Airfordable toimii?

Airfordablessa toimintalogiikka perustuu kuvakaappauksiin. Asiakas etsii netistä haluamansa lennon, jonka jälkeen lennon tiedoista hintoineen tulee ottaa ruutukaappaus (screenshot), joka lähetetään Airfordablelle. Ruutukaappauksesta tulee ilmetä lentokentät, lentojen päivämäärät ja ajat, lentoyhtiöt ja hinnat.

Toistaiseksi palvelua voi käyttää vain meno-paluu lentoihin ja maksimissaan seitsemälle matkaajalle kerralla.

Käytännössä Airfordable tekee siis varauksen juuri niillä tiedoilla, joilla asiakas haluaa. Toistaiseksi systeemi vaikuttaa kuitenkin hieman kankealta ruutukaappauksineen, eikä varmaa ole myöskään se, kuinka nopeasti Airfordable pystyy tilaukset käsittelemään. Tällöin jännitettäväksi jää tärkein eli että ovatko lentojen hinnat kerenneet jo muuttumaan.

Toistaiseksi Airfordable on käytettävissä vain Yhdysvalloissa, mutta ei liene mitään syytä, miksei samanlainen palvelu voisi rantautua myös Eurooppaan ja Suomeen.

Mikäli palvelu saa tuulta alleen, sen pitäisi kuitenkin päästä irti ruutukaappauksista. Tällöin lentoja tarjoavien sivustojen tulisi voida tarjota suoraan yhtenä maksuvaihtoehtona Airfordablea tai vastaavaa osamaksutapaa.

Lue myös, miksi lentoliput kannattaa maksaa luottokortilla?

Airfordablen peruutusturva

Peruutustapauksissa Airfordable ei peri varsinaista peruutusmaksua, vaan se pidättää itselleen avausmaksun. Myöhemmät maksut hyvitetään asiakkaan Airfordable-tilille. Nämä varat ovat käytettävissä vasta seuraavan matkan yhteydessä. Tällöin rahojen hyödyntäminen vaatii tietysti myös Airfordablen käyttämistä.

Airfordablen hyvänä puolena on se, ettei palvelua käyttämällä voi ainakaan ajautua suoraan velkakierteeseen, sillä maksamatta jättäminen johtaa “vain” matkan peruuntumiseen.

Palvelun huonona puolena on kuitenkin korkeat kustannukset, jolloin edullisempia rahoitusvaihtehtoja löytyy vaikkapa vakuudettomista lainoista. Voit vertailla eri lainoja kätevästi vertailustamme:

Vertaile lainoja

Osaatko vertailla luottojen ja osamaksujen korkoja oikein? Lue, mitä todellinen vuosikorko tarkoittaa

Tiesitkö, että on olemassa luottokortteja, joiden avulla voit jokaisesta ostoksestasi saada pisteitä, joita voit myöhemmin käyttää esimerkiksi maksaaksesi lentosi? Tällaisia luottokortteja tarjoaa esimerkiksi Bank Norwegian.

Airfordablen hinnat

Airfordable veloittaa palveluistaan kertamaksun, joka on 10 – 20 % lentolippujen hinnasta. Lopullinen hinta riippuu kysynnästä kulloisenakin ajankohtana.

Aifordable käsittelee ja hyväksyy asiakkaan tilauksen, minkä jälkeen asiakkaalle luodaan maksuohjelma, joka sisältää palvelumaksun. Maksuohjelma alkaa niin sanotulla aloitusmaksulla, jota ei palauteta vaikka maksuohjelman jättäisi kesken. Tässä suhteessa Airfordable muistuttaa toiminnaltaan hieman AirBnB:tä.

Avausmaksun jälkeiset osamaksut hyvitetään asiakkaalle, mikäli asiakas päättää jättää maksuohjelman kesken eikä lähde lennolle.

Airfordablen tarjoaman esimerkin mukaan 800 dollarin lentojen aloitusmaksu on 296 dollaria. Kokonaiskustannukset 800 dollarin lennoille olisivat esimerkkilaskelman mukaan 904 dollaria. Airfordable ottaisi välistä 104 dollarin siivun.

Lähteet:

Yahoo, Airfordable